Prémium

Continental: a valódi vonzerőt a vállalat értékei jelentik (x)

Portfolio
A magyar autóipart is komolyan sújtja a munkaerőhiány, ezért a hazánkban jelenlévő gyártók kiélezett versenyt folytatnak a minőségi munkaerőért. Nemcsak a fizikai munkásokról van szó: ebben az ágazatban is fokozatosan középpontba került az IT-tudás, aminek köszönhetően egyre több szoftverfejlesztőre van szükség. Hogyan kerülhet ma fel egy autóipari vállalat a legvonzóbb munkahelyek listájára, és mit tehet a munkaerő-krízis enyhítése érdekében? Ezekről beszélgettünk Markus Strothjohann-nal, a Continental nemzetközi autóipari beszállító magyarországi HR-vezetőjével.
Egyre súlyosabb munkaerőhiányra panaszkodnak a legnagyobb autóipari vállalatok, amelyek hosszú ideje a gazdaság húzóerejének számítanak. Már nemcsak a mérnökökért és a jól képzett szellemi dolgozókért, hanem a betanított munkásokért is komoly verseny folyik a cégek között. A probléma nemcsak Magyarországon van jelen, hanem Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában is, illetve Románia is egyre inkább érintett. Ezekben az országokban a munkanélküliségi ráta folyamatosan a nullához közelít, ami megnehezíti a jelenlévő cégek dolgát. Markus Strothjohann, a Continental magyarországi HR vezetője a Portfolio-nak elmondta, hogy a német autóipari vállalat a rugalmasságot helyezi előtérbe annak érdekében, hogy vonzó munkáltató legyen, de más megoldásokkal is igyekszik enyhíteni a feszült munkaerőpiaci helyzeten.

Continental: a valódi vonzerőt a vállalat értékei jelentik

A fizikai munkásoknak is jár a rugalmasság

A Continental most futó, rugalmasságról szóló kampánya a fehér galléros munkásokat szólítja meg, akiknek a cég olyan lehetőségeket biztosít, mint:
  • az alkotói szabadság (sabbatical);
  • a távmunka;
  • és a részmunkaidő.

Ezeket a sztenderdeket világszerte igyekeznek harmonizálni a vállalaton belül Európától kezdve, az Egyesült Államokon át, Ázsiáig.

A közeljövőben az lesz a fő cél, hogy a fizikai munkásoknak is rugalmasabb munkafeltételeket biztosítsunk, a magánélet és a munka közötti egyensúly megteremtése érdekében

- tette hozzá a HR-vezető, aki szerint a 2018-as év erről szól majd a vállalatnál munkaerő-politikai szempontból. A cél, hogy nyitott és kíváncsi szakembereket tudjanak felvenni, akiknek az első számú választás a Continental. Markus Strothjohann szerint tévhit, hogy ennek a béremelés lenne a kulcsa, mert bár úgy gondolja, hogy egyik munkáltató sem lehet igazán vonzó anélkül, hogy valóban versenyképes fizetést nyújtana, a valódi vonzerőt a vállalat értékei jelentik, amikhez a dolgozók hosszú távon kötődni tudnak.

Ennek a része többek között a vezetői hozzáállás vagy a munkahelyi környezet, de valójában ez összetett kérdés, ezért folyamatosan monitorozzuk az igényeket, hogy megtehessük a szükséges lépéseket azért, hogy a régió legvonzóbb munkáltatójává váljunk.

A cég olyan értékeket állít középpontba, mint a bizalom, a cselekvés szabadsága és az együttműködés. Ennek része, hogy a munkavállalókat együttműködő partnerekként kezelik, a személyzeti munkát pedig ennek jegyében "Emberi Erőforrások“ helyett "Emberi Kapcsolatok“ névvel illetik.

Egyre több szoftverfejlesztő kell az autóiparban



Continental: a valódi vonzerőt a vállalat értékei jelentik

A Continental 5 divízióval végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarország több városában, illetve hat gyárral, és egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen, ami összesen közel 9 ezer állást jelent. Munkáltatói szempontból több térségben is kiemelkedő a cégcsoport jelenléte és pozíciója.

A fentiek alapján szembetűnő, hogy sokféle készségre és tudásra van szüksége a cégnek Magyarországon: nemcsak mérnöki-műszaki, hanem pénzügyi, HR-, logisztikai és informatikai területen is rendszeresen toboroz minőségi szakembereket. Markus Strothjohann szerint főleg az IT-terület jelent kihívást az utóbbi időben:

Globális szinten nehezen tart lépést a munkaerőpiac a technológiai változásokkal, mert az átalakulás sokkal gyorsabb, mint az új informatikai szakemberek kitermelődése és piacra lépése. A jövőben azonban - főleg az önvezető autók kapcsán - alapvetővé válik az olyan technológiák készségszintű ismerete, mint a big data vagy a mesterséges intelligencia

- véli a HR-vezető. A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként működik, számos tevékenysége egyre erősebben kapcsolódik a digitalizációhoz, és az intelligens gyártási rendszerekhez. 20 évvel ezelőtt még csak 5-10%-ot jelentett az IT-alapú tudás a cégen belül, de mára ez jelentősen megváltozott: egyre több szoftverfejlesztőre van szükség, és ez várhatóan tovább fog nőni a jövőben.

A cégcsoport folyamatosan invesztál az IT-infrastruktúráiba, aminek kiemelt része a budapesti gyárban nemrég megnyílt gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ. A technológiai fejlődés azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevesebb gyári munkást foglalkoztatna a vállalat: például a robotika kiemelt területté vált a cégen belül az elmúlt években, amihez kapcsolódóan rengeteg munkásra van szükség, hiszen nem lehet mindent 100%-ig automatizálni.

Continental: a valódi vonzerőt a vállalat értékei jelentik

Képzéssel a szakemberhiány ellen

A vonzó vállalati értékek, a korrekt bérek és juttatások mellett a Continental számos továbbképzési-, és fejlődési lehetőséget kínál a munkavállalóinak: például belső képzések keretében a lean vállalatirányítási filozófia módszereiről vagy szoftverfejlesztésről, bizonyos esetekben pedig külső szakértők tartanak oktatást a munkavállalóknak. Ahhoz, hogy egy cég piacképes tudással rendelkező szakembereket vehessen fel, nélkülözhetetlen a megfelelő oktatás, és ebben a Continental is egyre nagyobb szerepet vállal.

Bár csak nemrég költöztem Magyarországra, az eddigiek alapján pozitív a benyomásom a magyar oktatási rendszerről. Amin fejleszteni lehetne, - és ehhez a cégünk is hozzá tud járulni - az a szakképzésből kikerülők továbbképzése

- mondta a HR-vezető. Ennek jegyében nemrég képzési központot nyitottak Budapesten diákok és saját dolgozóik számára, ahol az alapvető technikusi szakmai ismeretek mellett az ipar 4.0 újdonságaival kibővített, versenyképes tudás megszerzésének lehetősége a cél. A képzésen részt vevőket tanulmányi eredményeik függvényében ösztöndíjjal támogatja a vállalat, a kialakított tanrend pedig a középiskolai nappali képzés, illetve a többműszakos munkarend szempontjait is figyelembe veszi.

A cégcsoportnál nem újdonság a középiskolákkal való együttműködés: a veszprémi Ipari Szakközépiskola gépész szakmacsoportos technikus tanulóinak több éve zajlik elméleti és gyakorlati oktatás a Continental támogatásával, de intenzív középiskolai kapcsolatokkal bír a szegedi, a váci, a makói és a nyíregyházi telephely is.

A jövőre nézve is vannak tervek arról, hogy a szakemberhiány és a világ autóipari fejlődése által diktált, folyamatosan átalakuló munkaköröket betölteni képes szakembergárda képzésében részt vegyen a vállalat. Egy úgynevezett Sofware House építéséről van szó, ahol a jövőben szükséges készségek elsajátításán lenne a hangsúly.

(x)
Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek