Prémium

A Takarék Csoport támogatásával jött létre a pécsi pénzügyi labor (x)

Portfolio
Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrumot adtak át Pécsett: a centrumot a Takarék Csoport a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központtal és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karával közösen hozta létre. Az edukációs célokat szolgáló pénzügyi labor a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére formálódó országos Fintelligence Pénzügyi Oktatási Hálózat legújabb tagja.

A Fintelligence pénzügyi oktatási központok olyan országos hálózatot hoznak létre az ország nagy egyetemein, amelynek tagjai a pénzügyi ismeretek terjesztését segítik elő az adott régióban. Ennek az oktató hálózatnak a pécsi központja jött létre a Takarék Csoport támogatásával a mai napon, ahol a 21. századi modern pénzügyi edukációs előadóterem mellett számos érdekes, banktörténeti elemeket felvonultató kiállítóteret is kialakítottak.

A legkorszerűbb technológiával felszerelt központ nagymértékben segíti a pénzügyi műveltség elmélyítését, ideális helyszínt biztosít egyetemi szintű kurzusoknak, konferenciáknak, ismeretterjesztő előadásoknak és iskolás csoportok fogadásának.

A Takarék Csoport támogatásával jött létre a pécsi pénzügyi labor
A Központ megnyitóján Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter arra emlékeztetett, hogy pontosan tíz évvel ezelőtt robbant be Magyarországra a pénzügyi világválság, amely megmutatta: pénzügyekben óriási szerepe van a kormányzati és piaci szereplők felelősségének, valamint a lakosság pénzügyi tudatosságának.

A miniszter szerint mindkét területen jelentős előrelépés történt az elmúlt években. Szinte teljes egészében sikerült kivezetni a piacról a rendkívül kockázatos devizaalapú hitelezést, 2015 márciusában pedig megtörtént a deviza-jelzáloghitelek átváltása forintra, és az egyoldalú szerződésmódosítások semmissé váltak.

2013-tól a Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi felügyelet feladatkörét is átvette, és egy sor fontos intézkedést hozott a pénzügyi piacok biztonságának erősítése érdekében. Megszülettek az adósságfékek, a fix kamatozású és a minősített fogyasztóbarát hitelek, amelyek egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a hitelpiacon - tette hozzá.



A Takarék Csoport támogatásával jött létre a pécsi pénzügyi labor
A pénzügyi kultúra fejlesztése terén "példa nélküli összefogás jött létre a kormányzat, a központi bank, a hazai hitelintézetek és oktatási intézmények között. Ennek egyik gyümölcse az az országos Fintelligence Pénzügyi Oktatási Hálózat, amelynek egyik központját most nyitjuk meg itt, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának épületében" - hangsúlyozta Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

A Takarék Csoport komoly szerepet vállal a pénzügyi edukációban, ezért is támogattuk nagy örömmel a pécsi Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ létrehozását

- jelentette ki Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a pénzügyi labor átadásakor.

Hozzátette: "a korszerű műveltségbe ma már a pénzügyi műveltség, a magas színvonalú pénzügyi tudás is beletartozik. A mi célunk, hogy a pénzügyekben minden korosztály otthonosan mozogjon, s a pénzügyeikben nálunk otthon érezzék magukat".

A Takarék Csoport támogatásával jött létre a pécsi pénzügyi labor
(x)
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
nitrogenmuvek