Prémium

Gyökeres változásokat hoz az irodai jóllét (x)

Portfolio
Az emberi erőforrások szempontjából kiemelten fontos tényező az egészséges és kényelmes munkahelyek létrehozása. A munkavállalók jólléte és a fenntarthatóság már nem csak divatos kifejezések, hanem ezek jelentős előnyt jelentenek a kiélezett munkaerőpiaci versenyben - mondja Marcin Łapiński, a Skanska Magyarország ügyvezető igazgatója.
A legfrissebb adatok szerint Magyarországon folyamatos az építőipar növekedése, és ez a kiemelkedő teljesítmény szabad szemmel is jól látható Budapesten, hiszen számos nagy építőipari beruházás zajlik egyszerre. Hogyan jellemezné a Skanska-t a versenytársaihoz képest? Mi az egyedülálló Önökben?Gyökeres változásokat hoz az irodai jóllét
Trendalkotó - ezzel a szóval lehetne a legjobban jellemezni minket. Mi nem csak egy irodaházakat építő cég vagyunk, hanem egy olyan globális ingatlanfejlesztő vállalat, amely innovatív technológiai újításaival folyamatosan hozzájárul az iparág fejlődéséhez. A Skanska, környezetbarát skandináv cégként a piac új igényeire mindig egyedülálló megoldásokat kínál. Cégünk modern és jövőbiztos épületeket épít: a Skanska jelenlegi feladata a jövő irodájának megvalósítása, a ma és a holnap munkavállalói elvárásainak teljesítése. A Skanska által fejlesztett irodaházak a fenntartható fejlődés elveit betartva a legjobb tervezési gyakorlatok és a technológiai innováció legújabb eredményeinek felhasználásával épülnek. Büszkék vagyunk arra, hogy kiemelkedően magas színvonalú munkahelyeket hozunk létre, középpontba helyezve az ott dolgozó embereket, valamint azt, hogy az adott munkakörnyezet hogyan befolyásolja az ő egészségüket.

Miért olyan fontos az emberközpontú megközelítés az irodaházak fejlesztésében? Mi változott az elmúlt években ebben a szektorban?

Az emberek gyakran gondolják, hogy a valódi, minőségi élet csak a munkaidő után kezdődik, és egészséges, pozitív hatások csak az irodán kívül érhetik őket. Mi a Skanska-nál nem értünk egyet ezzel a gondolkodásmóddal. Az irodai élet is az életünk része, és ennek megfelelően kell viszonyulnunk hozzá, a munkahelyi környezet hatása a fizikai és mentális egészségre megkérdőjelezhetetlen. A Skanska ingatlanfejlesztőként ezt tudja befolyásolni. Fontosnak tartjuk azt is, hogy az irodák bérlői és használói megismerjék azokat a tényezőket, amelyek munkanapjuk során befolyásolhatják egészségüket és hatékonyságukat, és ezért készítettünk egy bemutató rövidfilmet.Hogyan valósítja meg ezt a Skanska?

A legjobb példa erre a filozófiára a Nordic Light Trio, a már sikeresen működő Nordic Light irodakomplexum harmadik, befejező épülete. Az építési munkálatok tavaly ősszel kezdődtek. Ez lesz az első WELL tanúsított projektünk Magyarországon, ahol olyan új, az irodai dolgozók jóllétét támogató funkciókat biztosítunk, amelyekkel nem csak az egészségüket javíthatják, de hatékonyságukat is növelhetik. A WELL Building Standard egy olyan teljesítményalapú rendszer, mely méri, tanúsítja és ellenőrzi az irodaépületeket tíz tényező alapján: levegő, víz, táplálkozás, fény, mozgás, hőérzet, hang, anyagok, lélek és közösség, azaz egyszerűen úgy is megfogalmazhatjuk, hogy a WELL számára az emberek a legfontosabbak. A WELL tökéletesen kiegészíti a LEED minősítést, amely tanúsítja, hogy az alapanyagokat felelős módon választották ki, és az építkezés a fenntarthatóság jegyében zajlott.

Milyenek lesznek a Nordic Light Trio épületben dolgozók irodai mindennapjai?

Az irodai dolgozókat és a vendégeket a Nordic Light Trioban békés, otthonos skandináv stílusú lobby várja majd, a barátságos hangulatú előtérben nyugodtan beszélgethetnek, kávézhatnak, találkozhatnak kollégáikkal. A Nordic Light Trio a legkorszerűbb innovatív szolgáltatásokat fogja nyújtani. A Connected by Skanska integrált épületüzemeltetési rendszer növeli majd a kényelmet a mindennapi munka során. A rendszer részét képezi egy virtuális recepció modul, amely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy okostelefonjuk vagy okosórájuk segítségével jussanak be az épületbe. A vendégek számára virtuális QR kód hozható majd létre, amellyel beléphetnek az irodaházba és liftet is tudnak hívni, így nem kell majd várakozni a regisztrációra a recepciónál. A garázsba való lehajtás mind a dolgozók, mind a vendégek számára rendszámfelismerő rendszer segítségével történik majd. Az applikációból természetesen nem hiányoznak majd a chatelési lehetőségek és a hírfolyam sem, ezzel is erősítve a közösségi szellemet.

Az aktív életmód támogatására pedig az épületen belül biciklitárolót, zárható szekrényeket, zuhanyzókat és öltözőket alakítunk ki a kerékpározóknak. A nagyközönség számára is nyitott 2400 m2-es kert pedig pihenéshez, megbeszéléshez vagy munkához is kitűnő helyszín lesz.

Gyökeres változásokat hoz az irodai jóllét
Miért érdekelheti egy ilyen épület a bérlőket, a Skanska ügyfeleket? Valóban ennyire fontos az irodai jóllét?

Ez nem csak egy szlogen. Az emberközpontú, korszerű irodaházak fejlesztése ma gyökeres változást eredményez. A munkaerőhiány általános problémát jelent ma sok vállalat számára Magyarországon és a régió más országaiban is. Mi a legjobb minőségű irodaépületeket szeretnénk nyújtani a bérlőink számára, mert a legkedvezőbb módon kialakított munkakörnyezet meghatározó tényező a humán erőforrás szempontjából. A fizetés mértéke is jelentős kritérium, de napjaink munkavállalója számára a munkakörnyezet legalább olyan fontos, mint a pénz. Az a cég, amelyik emberközpontú irodát és csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújt, biztosítja munkavállalói jóllétét és a hosszú távú foglalkoztatást is. Sokkal több ez, mint egy kényelmes iroda. Ez meghatározó üzleti előny.


(x)
bear
vakcina
4ig
koronavirusvakcina_oltas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés
company-gift-cufflinks-skanska[1]