Prémium

Komoly gondja lehet a kiskereskedelemnek (x)

Portfolio
Probléma van a kereskedelemben, a megoldás az automatizáció lehet!
A szakképzett munkaerő hiánya komoly fejfájást okoz a retail szektorban is. A munkabér jelentette többletteher, a folyamatos képzések, ellenőrzések mind-mind olyan kiadást jelentenek, melyek elvonják a fejlesztések elől a forrásokat. Fejleszteni márpedig kell, mert nem csak az marad le aki megáll, hanem az is, aki lassabban halad.

Nemzetközi retail felmérések szerint a vásárlók több mint 50 %-a a hosszú kasszazónában töltött várakozást nevezi meg a legnagyobb problémának. A hazai helyzetet tovább súlyosbítja a munkaerőhiány miatt nem üzemelő kasszasorok jelenléte.

Komoly gondja lehet a kiskereskedelemnek
Az üzemeltetők és a vásárlók problémájára az önkiszolgáló kasszamegoldások jelenthetnek komplex és gyors megoldást, melyet hazánkban a Szintézis ZRt., mint magyar tulajdonú IT cég terjeszthet el széles körben. Az NCR önkiszolgáló kasszák gyorsítják a kasszazónát, felszabadítják/kiváltják az emberi munkaerőt (akik a magasabb szintű kiszolgálással foglalkozhatnak) és növelik a vevői lojalitást (do it yourself elv), valamint a készpénz és/vagy bankkártyás választható fizetési móddal nem zárnak ki az automata kassza sorból sem vevői szegmenseket.

A lassú kiszolgálás mellett a termékek hiányos vagy nehezen azonosítható árjelölése, valamint félrecímkézés jelenti a legnagyobb bosszúságot a vevők számára. Az árcímkézés különösen érzékeny terület, hiszen a hagyományos papír alapú címkézés rengeteg humánerőforrást igényel és nagy az emberi hibázás lehetősége. A hibák pedig nem csupán hatósági bírságokat vonnak maguk után, de a vásárlói lojalitást is csökkentik.

Komoly gondja lehet a kiskereskedelemnek
Erre a problémára ad választ a Pricer elektronikus polccímke rendszer, amely világviszonylatban is piacvezető, köszönhetően stabilitásának és innovatív plusz szolgáltatásainak. Az elektronikus polccímkével egy kattintással frissítheti az üzlet (vagy üzletek) összes árcímkéjét a hibázás lehetőségét kizárva. Nincs nehezen látható/beazonosítható címke, ráadásul a Pricer rendszere remek marketing eszköz is. Bolton belüli "GPS-ként" segíti a vásárlókat megtalálni a kívánt termékeket, vagy 10 méterről is látható villogással hívja fel magára a figyelmet, így plusz hangsúlyt biztosítva az akcióknak. Hazánkban több mint 12 éve üzemelnek Pricer polccímkék (sok közülük az eredeti elemgarnitúrával). Az átadott polccímkék száma meghaladja az 1 milliót, melyek megtalálhatók például az Euronics, Praktiker, CBA, Príma, Reál üzleteiben is. Megbízhatóságát hűen tükrözi, hogy már ipari gyártósorokon is megjelent, mint ipari kijelző.

Egyértelműen látszik, hogy a kereskedelem jövője az automatizálásban és a modernizálásban rejlik.

(x)
Masterplast_ Tibor Dávid 9944_pp fotó_Leskó Tamás
Stock exchange
NEW YORK, USA - APRIL 23: Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto speaks during an exclusive interview on April 23, 2019 in New York, United States. (Photo by Atilgan Ozdil/Anadolu Agency/Getty Images)
_M7B1699
E.ON
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
IT válság közeledik a pénzügyi szolgáltatóknál és nagyvállalatoknál