Prémium

Befektetők előtt az InnoEnergy támogatását élvező startupok (x)

PR cikk
Izgalmas, napjaink több égető környezetvédelmi problémájára reflektáló innovációs seregszemlét hozott az InnoEnergy hazai energetikai startupok versenyképességét erősítő programjának őszi fordulója. A PRIMER programban résztvevő startupok többek között olyan innovációkkal jelentkeztek, mint a szennyvíztisztítást hatékonyabbá tevő nanobuborék-technológia, a kereskedelmi hajózás környezeti terhelését megzabolázó információs rendszer vagy a másodlagos nyersanyagokból létrehozható kedvező élettani hatásokkal kecsegtető falazóelem. Az InnoEnergy a jövőben is várja a nemzetközi piac meghódítását célul kitűző induló vállalkozásokat ingyenes programjába.

Idén is széles körű érdeklődés övezte az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) pártfogásával működő, a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztéseket támogató szervezet, az InnoEnergy által szervezett PRIMER programot. Az ősz folyamán szervezett díjmentes angol nyelvű felkészítő programon ezúttal hat vállalkozás teljesítette a 40 órás elméleti és gyakorlati képzést, melyen a startupok képviselői iparági szakértők és tapasztalt mentorok közreműködésével kaptak iránymutatást vállalkozásuk továbbfejlesztésére mind üzleti, mind kommunikációs területen. A program záróeseményén az InnoEnergy befektetők és döntéshozók előtti bemutatkozási lehetőséget biztosított a nemzetközi piacra betörni készülő startupok számára.

A B-Mobility Solutions Kft. az elektromos autózással kapcsolatos ismeretátadást tűzte ki zászlajára. Céljuk, hogy az online és valós életben szervezett tréningjeikkel és oktatásaikkal a magánszemélyek, a gépjárműflottákról döntő vállalati szakemberek és az elektromos autókra specializálódott vagy specializálódni készülő szerelők is olyan naprakész tudás birtokába kerüljenek, amelyekkel megfontolt és tudatos döntéseket hozhatnak.

A Datastart Kft. a nukleáris és egyéb ipari létesítmények fenntartását segítő robotokat tervez és épít, mentesítve az emberi munkaerőt a tevékenységek ellátása közben felmerülő veszélyektől és kiküszöbölendő az esetleges hibáikat.

A Hydroxia csapata az úgynevezett nanobuborék-technológia megalkotásával ad választ a szennyvízkezelés során felmerülő energiahatékonysági problémákra. A különösen finom buborékok alkalmazásával a jelenleg használt módszereknél sokkal hatékonyabb és környezetkímélőbb módon kezelhető a szennyvíz.

Az MG Építész Kft. a XXI. század lakhatási elvárásainak megfelelő falazóelem-családot fejleszt. Innovációjuk, az ásványi alapú „GEObrick” falazóelem égetés és cement hozzáadása nélkül, másodlagos nyersanyagokból létrehozható geopolimer felhasználásával készül. A felhasznált alapanyagoknak és a gyártási technolóigának köszönhetően a GEObrick messzemenőkig alkalmas napjaink környezetvédelmi igényeinek kielégítésére. Tulajdonságai révén az építőelemből kedvező élettani hatásokkal bíró – többek között kipárolgó vegyszertől mentes, hő- és nedvességkontrollal rendelkező – falak emelhetők.

A Nebula 42 csapata a kereskedelmi hajózás globális környezeti terhelésének visszaszorításáért dolgozik. Céljuk egy olyan komplex információs rendszer létrehozása, mely átláthatóbbá és nyomon követhetőbbé teszi a kereskedelmi hajózási vállalatok számára az egyes üzemanyag felhasználási technológiák által kínált alternatívákat.

A Terra Humana Ltd a mezőgazdaság stratégiai jelentőségű alapanyaga, a foszfát pótlására dolgoz ki módszereket, az állattenyésztési iparág egyik mellékterméke, az állati csont felhasználásával. A technológiájukkal létrehozott biomassza a csont kivételes szerkezetének köszönhetően kifejezetten nagy hatékonysággal és széles körben felhasználható.

A PRIMER őszi zárórendezvénye is lehetőséget biztosított a vállalkozók számára a befektetői kapcsolataik bővítésére, de az InnoEnergy programjában való részvétel – mely a nemzetközi befektetői vérkeringésbe csatornázta a vállalkozásokat – önmagában is több, a nemzetközi sikerhez vezető kaput megnyitott a vállalkozások előtt.

A következő képzés 2020 januárjában kezdődik, melyre az InnoEnergy HUB Hungary folyamatosan várja az energetika, a körforgásos gazdaság, a mobilitás, a smart technológia, az energiatárolás, az energiahatékonyság, a megújuló energia iparágakban tevékenykedő, vagy egyéb, a fenntartható világ megteremtését célzó vállalkozások jelentkezését.

(x)

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
illustration-01