Prémium

Tapasztalt privátbankárra mindig szükség lesz (x)

PR cikk
Egységes privátbanki hálózattal és termékstruktúrával száll be a Takarékbank az ügyfelekért folytatott versenybe 2020 januárjától az ország 15 pontján - tudtuk meg Fodor Bélától, a Takarékbank új privátbanki üzletágának vezetőjétől – aki úgy véli, nagy kincs ma egy tapasztalt privátbankár

A Takarékbanknál a szolgáltatás elindításának apropója, hogy 2019 novemberében mérföldkőhöz érkezett az integrációs folyamat és befejeződött az a jogi egyesülés, amelynek révén megszületett az új, országos lefedettségű pénzintézet. Fokozatosan létrejön a közös informatikai rendszer és egy egységes termékstruktúra, így az új évben már minden ügyfél ugyanazokat a szolgáltatásokat kapja majd valamennyi fiókban. Az elmúlt években a csoporton belül formalizált privátbanki szolgáltatás nem működött, a Takarékbanknak ugyan volt egy erős privátbanknak definiált üzletága, de az csak korlátozott területen szolgálta ki az ügyfeleket – mondja Fodor Béla, aki Prémium Ügyfélkapcsolati igazgatóként 2013 óta menedzselte az úgynevezett Prémium Gold szolgáltatást, amely a privátbanki és a prémiumszegmens közé pozícionálta magát. A sokféle megoldásból most megszületik egy egységes hálózat. Első lépésként szegmentálják a Prémium Gold ügyfeleket prémium és privát banking csoportra, emellett a Takarékbank teljes ügyfélkörének felajánlják mindkét szolgáltatást.

A Prémium szolgáltatásaik 5 és 30 millió forint között, a privát banking 30 millió forint fölött lesz elérhető. Ez a versenytársak ajánlataihoz képest meglehetősen alacsony, de egyelőre egy induló üzletágról van szó, később ez a limit minden bizonnyal emelkedni fog. „Én úgy gondolom, hogy a Prémium Goldnál jóval több szolgáltatást tudunk majd nyújtani, szélesebb lesz a befektetési paletta, és szorosan együttműködünk a csoport treasury területével és az elemzőközpontunkkal. Ez azt is jelenti, hogy olyan információkkal tudjuk ellátni az ügyfeleket, amire eddig nem volt lehetőségünk így autentikusabb választ tudunk adni a kérdéseikre” – hangsúlyozta az új üzletág vezetője.

A szakemberek létszámát szigorú feltételek alapján most bővítik. Egyik fontos szempont a stabilitás, hiszen a kiemelt ügyfelekkel nem lehet megtenni, hogy évente cserélődnek a privátbankáraik.

A kiválasztásnál törekszenek arra is, hogy olyan új kollégákat válasszanak, akik szükség esetén megfelelően képesek konvertálni a szakmai információkat az ügyfél nyelvére.

Fodor Béla nem titkolja, hogy kihívást jelent a szakmájuknak a hozamapályos időszak, nem is beszélve a MÁP-ról, ám egy megfelelően összeállított és kezelt portfolióval az elmúlt egy év a nehézségek ellenére is eredményes lehetett:

„Már tavaly is mindenki azt mondta, hogy winter is coming, és a tél valahogy még mindig nem jött el. Rendben van, hogy Brexit, recessziós félelmek, kereskedelmi vámháború, de nézzük meg az elmúlt háromnegyed év tőkepiaci teljesítményét. Kis túlzással: nehéz volt mellé nyúlni. Nem állítom, hogy ez egy ideális állapot, de a globális indexek tartották magukat. Én úgy gondolom, hogy lehet attraktív hozamokat tartósan elérni. Ha pedig megnézem a MÁP Pluszt, azt kell mondanom, eddig is voltak az ügyfelek portfóliójában kockázatmentes befektetések. Fogjuk fel úgy, hogy ez most kicserélődött a MÁP-ra. A lejáró fél-, egy- és kétéves állampapírok általában átkerültek MÁP Pluszba. Egyéves intervallumra mi is ezt ajánljuk az ügyfeleknek. A Prémium Magyar Állampapírt nem, vagy nem számottevően érintette a kannibalizáció. Ha egy mérsékelten kockázatvállaló ügyfél 70-80 százalékos kitettséggel MÁP Pluszt tart, ő már tekintheti úgy, hogy tőkevédett a portfóliója, a fennmaradó összeggel pedig bátrabban vásárolhat kockázatos eszközöket”. – tanácsolja Fodor Béla, aki szerint üzletpolitikájukban a kulcsszó a diverzifikáció, vagyis valamennyi ügyfelüknek azt javasolják, hogy befektetéseik esetében is álljanak több lábon. Futamidő, kockázat és devizanemek tekintetében is érdemes megosztani a vagyont, így, ha esetleg valamelyik befektetés átmenetileg gyengébben teljesítene, a portfolió egyéb elemeinek teljesítménye ellensúlyozhatja azt. A Takarékbank Privátbanki Üzletágának vezetője szerint, amennyiben egy tervezett vagy váratlan kiadás miatt szükség van a megtakarítás egy részére, egy megfelelően összeállított portfolióban mindig találunk olyan összetevőt, amelyhez nemhogy veszteség nélkül, de szabad szemmel látható hozammal együtt hozzá lehet férni.

takarekbank.hu

(x)

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13