Prémium

Rendszeres megtakarítás fizikai aranyban (x)

PR cikk
Az elkövetkező évtizedek legnagyobb üzleti lehetősége egy telítetlen piaci területen.

Az arany évezredek óta a gazdagság, bőség és megbízhatóság szimbóluma, mivel van egy különleges tulajdonsága: nem veszít az értékéből, sőt idővel növeli azt. Manapság már folyamatos, kis összegű megtakarításokkal is vásárolható fizikai arany, és van olyan finomító (svájci PAMP), amely a legmodernebb technológiának köszönhetően közvetlen eredet-ellenőrzési lehetőséget biztosít, így attól sem kell tartani, hogy hamis rudat vásárolunk. Az arany megtakarítási programokon keresztül a fizikai befektetési arany hozzáférhetővé válik mindenki számára.

ibis-pamp

A Közép-Európában (az arany megtakarítások területén) vezető szerepet betöltő IBIS InGold népszerű terméke, az iiplan® (intelligens befektetési terv) tavaly került bevezetésre Magyarországon. A cseh cég 20 éve van jelen a piacon és sikeresen működő üzleti modellt kínál elsősorban b2b területen, pénzügyi tanácsadók, biztosítási alkuszok, biztosítótársaságok és pénzügyi szervezetek részére, akik sikerrel emelik be portfóliójukba az iiplan® megtakarítási tervet.

A hazai nyitás kapcsán beszélgettünk a Cseh Pénzverde korábbi kereskedelmi igazgatójával, a Safina cseh finomító egykori befektetési nemesfémek kereskedelméért felelős vezetőjével, az IBIS InGold jelenlegi vezérigazgatójával, Libor Krapkával az arany megtakarítási programokban rejlő üzleti lehetőségekről.

Krapka-IBIS

Miért dolgoztak ki egy külön megtakarítási programot az arany- és ezüstrudak egyszeri megvásárlási lehetősége mellett?

Szeretnénk megadni a függetlenség és biztonság érzését minden embernek, függetlenül attól, hogy mi történik állandóan változó világunkban. Az tévhit hogy a fizikai aranyba fektetéshez milliók kellenek, óriási az igény és az érdeklődés a havi megtakarítási programunk iránt. Szimbolikus volt hogy az első üzleti tárgyalásra az azt követő napon érkeztünk Budapestre, amikor az MNB elnöke bejelentette, hogy Magyarország tízszeresére növeli aranytartalékát, 2018 októberében. Azóta folyamatosan azon dolgozunk, hogy elérhetővé tegyük arany megtakarítási programunkat a pénzügyi szektorban dolgozó magyar partnereinken keresztül. Közben olyan új országokat is megnyitunk, mint Lengyelország, Szlovénia, Ausztria, Németország.

Milyen üzleti lehetőség rejlik az aranyban?

Egy teljesen telítetlen piaci területről van szó. Kicsit arra emlékeztet, amikor a lakás-előtakarékossági programok megjelentek: eleinte senkinek sem volt, mára pedig már az egyik legnépszerűbb megtakarítási forma. Plusz előny, hogy a fizikai arany nem számít pénzügyi terméknek, így a közvetítéséhez nincs szükség külön működési engedélyekre. Nehéz szavakkal leírni azt az élményt, amikor az ügyfél az első aranyrúdját a kezében tartja. Azon dolgozunk, azért keressük magyar üzleti partnereinket, hogy ezt minél több embernek megadhassuk.

(x)

koronavírus maszk magyarország
margitsziget
Frankfurti tőzsde
bagdyemoke
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
2020. június 9.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Winelovers_Grand