Prémium

Megérkezett a Nespresso Professional első organikus kávéja (x)

PR cikk
Gondos kezek által, a természettel harmóniában született a Peru Organic
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A cégeknek és a különböző vendéglátóhelyeknek manapság kompromisszummentes kávéélményt kell nyújtaniuk dolgozóiknak, partnereiknek és vendégeiknek. A modern kávéfogyasztó nem csak kiváló ízre és látványos kávéreceptekre vágyik, hanem arra is, hogy a kávéja természeti és szociális értelemben is fenntartható, megbízható forrásból származzon. A Nespresso Professional Peru Organic kávéja elsőként az irodákban, éttermekben és szállodákban lesz kóstolható. De mit jelent az, hogy organikus, vagy ahogy talán többen ismerik, bio minősítésű kávé?

2009-871-B2B-Peru-Organic-1920x1080-V2

A perui hegyvidékeken minden adott ahhoz, hogy prémium minőségű Arabica kávét termesszenek: a tengerszint feletti magasság, a szubtrópusi klíma és a megfelelően árnyékolt területek tökéletes összhangja nagy múltú kávékultúrát teremtett Peruban. Az itteni kistermelők saját, legfeljebb egy-két hektáros területeiken hagyományosan organikus módszerekkel gazdálkodnak, tehát a kártevők és növénybetegségek ellen csak a természet-adta eszközökkel védekeznek, épp úgy ahogy a talaj tápanyagutánpótlása is természetes úton történik. A kávécserjéket kézzel metszik és szüretelik, majd a kávécseresznyéket többször, alaposan átválogatják, hogy csak a csúcsminőségű szemek kerüljenek feldolgozásra. Mivel a kávéfarmok nagy része családi tulajdonban van, ezért kiemelt figyelmet szentelnek a fenntartható kávétermesztésnek, és büszkék az általuk előállított kávé kiváló minőségére.

Az organikus módon művelt kávéfarmok a körforgásos gazdaság elvén alapulnak, tehát semmiből nem válik szemét, minden újrahasznosul. A kávécserjék mellé termést hozó kísérőnövényeket telepítenek, amelyek a biodiverzitás által természetes védőrendszert képeznek, illetve lassítják a termény beérését, hogy ezáltal több tápanyagot szívjon magába. A kávéültetvényeket övező kísérőnövények többnyire tájazonos gyümölcsfák, melyek termései nem csak extra bevételt jelentenek a termelőknek, hanem bio növényvédő szerek alapanyagául is szolgálnak. A kávé feldolgozásakor az érett kávécseresznye húsát elválasztják a magoktól, amit komposztálás útján trágyaként hasznosítanak. Ez azért fontos lépés, mert ha nem megfelelően kezelnék, akkor az erjedő gyümölcshús veszélyes hulladék lenne, hiszen elsavasítaná a vizeket, és már rövid távon is talajeróziót okozna, felborítva ezzel a helyi ökoszisztéma egyensúlyát.

Ebből a tökéletes, természet és ember közötti összhangból született meg a Nespresso Professional új Peru Organic kávéja. A kistermelői gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a Nespresso közvetlenül a farmerekkel tartson kapcsolatot, és támogassa a helyi kávétermelő közösségeket, akik évszázados tudásuk alapján a természettel összhangban gazdálkodnak. A Nespresso minimum hároméves elköteleződést vállal minden partnerével, ami akkor is érvényes, ha az adott terület súlyos természeti katasztrófát szenved. Az Esőerdő Szövetséggel közösen létrehozott AAA Sustainable Quality Program biztosítja a felelős és fenntartható beszerzést, illetve segíti a farmereket abban, hogy évről-évre növeljék a megtermelt prémium kávék arányát.

A Nespresso első biogazdálkodásból származó kávéja Magyarországon először a professzionális kategórián belül, az ORIGINS termékcsalád részeként mutatkozik be. A Peru Organic egy közepes ízintenzitású kávé gyümölcsös, pirított gabonás ízjegyekkel, amely tejjel elkészítve egy igazán kiegyensúlyozott italt eredményez, karamellás, diós aromákkal.

Az organikus kávé a magyar éttermekben, szállodákban és irodákban lesz elérhető, és első sorban azoknak a kávérajongóknak szól, akiknek fontos, hogy az általuk elfogyasztott kávé ne csak kimagasló minőségű legyen, hanem biogazdálkodásból is származzon.

További információk: nespresso-pro.hu

(x)

Advertisement
koronavirus eurozona europai unio mentocsomag valsagkezeles pimco
korona_vilag
kotelezo maszkviseles magyarorszag szigorítas bejelentes 201022
szlovakia kijarasi korlatozas lezaras igor matovic201022
donald trump szavaz florida201022
adobevallas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
11_NHP 2020 nyar_Portfolio_GettyImages-497692630