Prémium

Új lehetőségeket nyújt a magas olajár magánbefektetőknek (x)

PR cikk
Megéri kitermelni a feltáratlan lelőhelyeket is.

Az energiahordozók magas árszintjei nem csupán problémát, hanem új lehetőségeket is hordoznak. Ilyen árak mellett rentábilis lehet olyan területek érdemi kiaknázása, amelyeken a gondosabb vizsgálat további, kitermelésre váró olajat vagy gázt mutat ki. Ráadásul az olaj és a gáz ára várhatóan tartósan magas marad, vagyis perspekticikus befektetés lehet a kutak mélyére nézni.

omr fotó1

Az olaj ára az elmúlt év során nagyot drágult.  Az olajár megduplázódása elsősorban  Biden amerikai elnök 2021 januári döntésének köszönhető, amikor aláírta azt a határozatot, miszerint állami területeken (BLM) nem adnak ki fúrási engedélyeket. Ezen területekhez tartozik a Mexikói Öböl is, így a hatalmas offshore-fúrások is elmaradnak.

2022-ben Társaságunk számos új kút fúrását tervezi olyan területeken amelyek 30-40 éve már termelnek, de soha nem végeztek 3D-s szeizmikus felmérést rajtuk. Ezen mezők sok feltáratlan lelőhellyel és nagy tartalékokkal rendelkeznek. A 3D-s szeizmikus felmérés gyakorlatilag egy CT-hez hasonló képet szolgáltat arról, hogy mi van 1500-1800 méter mélyen.

A magas olajárak miatt a befektetések hozama kiemelkedő. Az elemzők jóval 100 USD/hordó feletti olajárral számolnak a 2022-es év folyamán.  Mivel a kansasi olajkutak átlagosan napi 40-50 hordót termelnek, egy 30 napos termelési időszak alatt egyetlen kút jóval havi 100 000 dollár feletti bruttó nyereséget tud termelni.

omr kép_3

Tiszta, átlátható üzleti modellről van szó, amely elérhető a Kansas State Oil and Gas Administration hivatalos weboldalán vagy bármelyik más olajtermelő állam hivatalos weboldalán. Ez az oldal minden lényeges információt tartalmaz az összes termelő olajkútról. A kutak fúrása és a kőolaj/gáz kitermelése évtizedek óta jogilag biztosított, műszakilag kiforrott befektetéssé fejlődött az USA-ban. A kitermelt kőolaj felvásárlása többek között Kansas államban a CVR/Coffeyville(NYSE:CVI) vagy a Plains (Nasdaq:PAA) által történik. Ezek a társaságok30 napos határidővel fizetnek és centre pontosan számolnak el.

Egyre többen szeretnének jövedelmező befektetéseket és keresik a hagyományos befektetések alternatíváit. Az egyik egy kőolajkútban való közvetlen részesedés lehet, a másik érdekes befektetési lehetőség pedig egy Hélium/földgáz projekt Utah államban.  A Cisco Helium Projekt nagyjából 21.000 hektáron terül el. A gázkitermelés már 2021 végén elkezdődött ,  felvásárlója pedig a CIMA Energy, a Mitsubishi konszern helyi leányvállalata.

A Cisco Projekt közvetlen szomszédja a legendás Harley Dome, ami az USA legnagyobb koncentrációjú Hélium lelőhelye.A földgáz ára 1,20-1,50 USD/MCF-es árról jelenleg 5 USD/MCF felé emelkedett. Az nemzetközi  elemzők, mint a Goldman Sachs vagy Bloomberg hosszútávú prognózisai egyöntetűen magas árakat jósolnak.

Kapcsolat  g.roza@omr-oil.com v 06205033659

(x)

HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Annyira súlyos a válsághelyzet Németországban, hogy az már nem is igaz

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Pénzügyi modellező/ vezető modellező

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?