Prémium

Új lehetőségeket nyújt a magas olajár magánbefektetőknek (x)

PR cikk
Megéri kitermelni a feltáratlan lelőhelyeket is.

Az energiahordozók magas árszintjei nem csupán problémát, hanem új lehetőségeket is hordoznak. Ilyen árak mellett rentábilis lehet olyan területek érdemi kiaknázása, amelyeken a gondosabb vizsgálat további, kitermelésre váró olajat vagy gázt mutat ki. Ráadásul az olaj és a gáz ára várhatóan tartósan magas marad, vagyis perspekticikus befektetés lehet a kutak mélyére nézni.

omr fotó1

Az olaj ára az elmúlt év során nagyot drágult.  Az olajár megduplázódása elsősorban  Biden amerikai elnök 2021 januári döntésének köszönhető, amikor aláírta azt a határozatot, miszerint állami területeken (BLM) nem adnak ki fúrási engedélyeket. Ezen területekhez tartozik a Mexikói Öböl is, így a hatalmas offshore-fúrások is elmaradnak.

2022-ben Társaságunk számos új kút fúrását tervezi olyan területeken amelyek 30-40 éve már termelnek, de soha nem végeztek 3D-s szeizmikus felmérést rajtuk. Ezen mezők sok feltáratlan lelőhellyel és nagy tartalékokkal rendelkeznek. A 3D-s szeizmikus felmérés gyakorlatilag egy CT-hez hasonló képet szolgáltat arról, hogy mi van 1500-1800 méter mélyen.

A magas olajárak miatt a befektetések hozama kiemelkedő. Az elemzők jóval 100 USD/hordó feletti olajárral számolnak a 2022-es év folyamán.  Mivel a kansasi olajkutak átlagosan napi 40-50 hordót termelnek, egy 30 napos termelési időszak alatt egyetlen kút jóval havi 100 000 dollár feletti bruttó nyereséget tud termelni.

omr kép_3

Tiszta, átlátható üzleti modellről van szó, amely elérhető a Kansas State Oil and Gas Administration hivatalos weboldalán vagy bármelyik más olajtermelő állam hivatalos weboldalán. Ez az oldal minden lényeges információt tartalmaz az összes termelő olajkútról. A kutak fúrása és a kőolaj/gáz kitermelése évtizedek óta jogilag biztosított, műszakilag kiforrott befektetéssé fejlődött az USA-ban. A kitermelt kőolaj felvásárlása többek között Kansas államban a CVR/Coffeyville(NYSE:CVI) vagy a Plains (Nasdaq:PAA) által történik. Ezek a társaságok30 napos határidővel fizetnek és centre pontosan számolnak el.

Egyre többen szeretnének jövedelmező befektetéseket és keresik a hagyományos befektetések alternatíváit. Az egyik egy kőolajkútban való közvetlen részesedés lehet, a másik érdekes befektetési lehetőség pedig egy Hélium/földgáz projekt Utah államban.  A Cisco Helium Projekt nagyjából 21.000 hektáron terül el. A gázkitermelés már 2021 végén elkezdődött ,  felvásárlója pedig a CIMA Energy, a Mitsubishi konszern helyi leányvállalata.

A Cisco Projekt közvetlen szomszédja a legendás Harley Dome, ami az USA legnagyobb koncentrációjú Hélium lelőhelye.A földgáz ára 1,20-1,50 USD/MCF-es árról jelenleg 5 USD/MCF felé emelkedett. Az nemzetközi  elemzők, mint a Goldman Sachs vagy Bloomberg hosszútávú prognózisai egyöntetűen magas árakat jósolnak.

Kapcsolat  g.roza@omr-oil.com v 06205033659

(x)

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
GettyImages-654401327