Prémium

Új lehetőségeket nyújt a magas olajár magánbefektetőknek (x)

PR cikk
Megéri kitermelni a feltáratlan lelőhelyeket is.

Az energiahordozók magas árszintjei nem csupán problémát, hanem új lehetőségeket is hordoznak. Ilyen árak mellett rentábilis lehet olyan területek érdemi kiaknázása, amelyeken a gondosabb vizsgálat további, kitermelésre váró olajat vagy gázt mutat ki. Ráadásul az olaj és a gáz ára várhatóan tartósan magas marad, vagyis perspekticikus befektetés lehet a kutak mélyére nézni.

omr fotó1

Az olaj ára az elmúlt év során nagyot drágult.  Az olajár megduplázódása elsősorban  Biden amerikai elnök 2021 januári döntésének köszönhető, amikor aláírta azt a határozatot, miszerint állami területeken (BLM) nem adnak ki fúrási engedélyeket. Ezen területekhez tartozik a Mexikói Öböl is, így a hatalmas offshore-fúrások is elmaradnak.

2022-ben Társaságunk számos új kút fúrását tervezi olyan területeken amelyek 30-40 éve már termelnek, de soha nem végeztek 3D-s szeizmikus felmérést rajtuk. Ezen mezők sok feltáratlan lelőhellyel és nagy tartalékokkal rendelkeznek. A 3D-s szeizmikus felmérés gyakorlatilag egy CT-hez hasonló képet szolgáltat arról, hogy mi van 1500-1800 méter mélyen.

A magas olajárak miatt a befektetések hozama kiemelkedő. Az elemzők jóval 100 USD/hordó feletti olajárral számolnak a 2022-es év folyamán.  Mivel a kansasi olajkutak átlagosan napi 40-50 hordót termelnek, egy 30 napos termelési időszak alatt egyetlen kút jóval havi 100 000 dollár feletti bruttó nyereséget tud termelni.

omr kép_3

Tiszta, átlátható üzleti modellről van szó, amely elérhető a Kansas State Oil and Gas Administration hivatalos weboldalán vagy bármelyik más olajtermelő állam hivatalos weboldalán. Ez az oldal minden lényeges információt tartalmaz az összes termelő olajkútról. A kutak fúrása és a kőolaj/gáz kitermelése évtizedek óta jogilag biztosított, műszakilag kiforrott befektetéssé fejlődött az USA-ban. A kitermelt kőolaj felvásárlása többek között Kansas államban a CVR/Coffeyville(NYSE:CVI) vagy a Plains (Nasdaq:PAA) által történik. Ezek a társaságok30 napos határidővel fizetnek és centre pontosan számolnak el.

Egyre többen szeretnének jövedelmező befektetéseket és keresik a hagyományos befektetések alternatíváit. Az egyik egy kőolajkútban való közvetlen részesedés lehet, a másik érdekes befektetési lehetőség pedig egy Hélium/földgáz projekt Utah államban.  A Cisco Helium Projekt nagyjából 21.000 hektáron terül el. A gázkitermelés már 2021 végén elkezdődött ,  felvásárlója pedig a CIMA Energy, a Mitsubishi konszern helyi leányvállalata.

A Cisco Projekt közvetlen szomszédja a legendás Harley Dome, ami az USA legnagyobb koncentrációjú Hélium lelőhelye.A földgáz ára 1,20-1,50 USD/MCF-es árról jelenleg 5 USD/MCF felé emelkedett. Az nemzetközi  elemzők, mint a Goldman Sachs vagy Bloomberg hosszútávú prognózisai egyöntetűen magas árakat jósolnak.

Kapcsolat  g.roza@omr-oil.com v 06205033659

(x)

Kasza Elliott-tal

Solventum Corp. - ajándék

Nézegettem a számláimat ma, és az Ersténél észrevettem egy soha nem látott részvényt a portfóliómban. Solvenum Corp. (SOLV), valahol volt egy split, ami elkerülte a figyelmemet. Rákerestem a

Összkép

Merre visz a ballagók útja?

Hétfő reggel a lányokon matrózblúz, a fiúkon öltöny, előttük egy kitöltendő gondolattérkép Ady Endre veresiről. Élete eddig legfontosabb napjain van túl 75 ezer érettségiző diák. Múlt

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Hillside Bankers