Hiánypótló logisztikai csarnok épül Szirmabesenyőn (x)
Prémium

Hiánypótló logisztikai csarnok épül Szirmabesenyőn (x)

PR cikk
Cordys: tovább erősödhet a település gazdasági pozíciója

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Szirmabesenyő dinamikusan fejlődik. A nagyközség nem csak kiváló gasztronómiájáról és környezetbarát működéséről ismert, de vállalkozói számára is egyre kedvezőbb növekedési lehetőségeket kínál. Hasonló állásponttal rendelkezik a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. is, amely Szirmabesenyőn logisztikai csarnok építésébe fogott 2022 elején. A beruházás és építkezés státuszáról, a munkálatokról kérdéseinkre Tirpák István, az ingatlanbefektetésekre és -hasznosításra szakosodott Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója válaszolt.

Mi hozta a csarnok ötletét, miért vágtak bele a megépítésébe?

Tirpák István: A csarnok megépítésének igénye már korábban is felmerült, mert a nagyközség és a hozzá tartozó ipari terület kiváló adottságokkal bír, és a befektetői kör is folyamatos élénkülést mutat. Mivel cégünk gyökerei innen erednek, mi is helyi vállalkozók vagyunk, emiatt fontos számunkra, hogy beruházásaink jelentős részét a térségben valósítsuk meg, ezzel is elősegítve annak fejlődését. Mindennek a gazdasági hatása széleskörű, hiszen az ide települő vállalkozások munkahelyeket teremthetnek a környéken élők számára, valamint tovább erősödhet a település gazdasági pozíciója, de lehetőség nyílik majd regionális, országon belüli, sőt nemzetközi együttműködésekre is a már itt lévő vagy a jövőben idetelepülő vállalkozások révén. A csarnok hasznos alapterülete 25.000 négyzetméter, így számos opciót kínál.

Hol helyezkedik el a csarnok?

Tirpák István: Szirmabesenyő ipari területén és a visszajelzések alapján látványos újításnak számít. Miskolc vonzáskörzetében található. Kényelmesen és gyorsan megközelíthető a térség szereplői részéről.

cordys szirmabesenyoi csarnok 3
Szirmabesenyői logisztikai csarnok, Cordys csoport

Milyen egyéb részei vannak a csarnoknak és a beruházásnak?

Tirpák István: A Miskolctól alig 1 km-re található leendő szirmabesenyői csarnok irodákat, raktárhelyiségeket, tárolóhelyiségeket, parkolókat és keréktárolókat is kínál. Törekedtünk arra, hogy a csarnok bérlői és dolgozói számára minden szükséges infrastruktúrát biztosítsunk, valamint azt, hogy ágazattól függetlenül, a széles tevékenységi körben működő cégek igényeinek megfeleljünk. Bérlői szemmel álltunk neki a munkálatoknak. Nyitottak vagyunk minden párbeszédre, a csarnokot azért építjük, hogy a bérlőink üzleti céljait támogassuk, hogy megbízható partnerre találjanak bennünk. Minden ötletet szívesen fogadunk, akár hasznosítási tanácsot is szívesen adunk. Igény esetén egyedi beruházási igényeket is megvalósítunk.

Az objektum a jelenlegi kivitelezési tervek alapján megfelel egy komplex logisztikai csarnok működési feltételeinek, kisebb átalakítással gyártóüzem is létesíthető. A csarnok vasbeton váz szerkezettel, szendvicspanel falazattal rendelkezik. Az épület funkciójához és a helyi adottságokhoz igazodóan műszakilag kiváló minőségben épül, természetesen értékállóságra törekszünk.

Időközben a szirmabesenyői önkormányzat kiépített egy kerékpárutat Miskolc és Szirmabesenyő között a könnyebb megközelíthetőség érdekében, amely szintén az itt élők és dolgozók kényelmét szolgálja.

A járvány okozta nehézségek után a háború az építőipart további kihívások elé állította. Az építőanyag árak emelkedtek, a termékek importjának folyamata meghosszabbodott vagy ellehetetlenült, ami a kivitelezést lassíthatja, hátráltathatja. Önök mit tapasztalnak ezekből?

Tirpák István: Igen, az állítás teljes mértékben igaz, de úgy gondoljuk, hogy a kialakult helyzet miatt sokkal olcsóbbak már nem lesznek az építőanyagok árai, ahogy az építési szolgáltatási díjak sem. Minden évben legalább egy nagy volumenű beruházást azonban igyekszünk megvalósítani. Megbízható és képzett szakembereinknek köszönhetően eddig sikerrel áthidaltuk a nagyobb nehézségeket, így pozitívan tekintünk a jövőbe, ez a hivatásunk. Válságálló receptünk nincs, de abban hiszünk, hogy a megalkuvás nélküli minőség és innováció mindig kedvező irányba vihet minket, ahogy a zöld megoldások is jó döntésnek bizonyulnak.

Robotizálható-e a csarnok? Van-e robotizált megoldás a csarnokban?

Tirpák István: Jelenleg nincs, de természetesen alkalmas a további robottechnológiás fejlesztésre igény esetén. Engedélyezés alapján logisztikai csarnoknak minősül, de minden jellemzője lehetővé teszi a gyártócsarnokként való használatát is. Mi örömmel alkalmazkodunk a felénk érkező igényekhez. Robotizált megoldások terén is van átfogó tapasztalatunk.

cordys szirmabesenyoi csarnok
Szirmabesenyői logisztikai csarnok, Cordys csoport

A Cordys csoport ismert a gyorsaságáról, a csarnok mennyi idő alatt épül fel várhatóan?

Tirpák István: A beruházást 2022. év elején kezdtük el, év végére elkészülünk. Az építkezés a tervek szerint halad eddig, nincs késedelem. A tervezett ütemben haladunk. Mindent megteszünk a határidők megtartására, hiszen a jövőbeli bérlők számára az átadás időpontja fontos tényező, továbbra is biztosítani kívánjuk, hogy megfelelő körülmények és időtartam álljon rendelkezésre a beköltözés megszervezésére és lebonyolítására.

A biztonságtechnika, a tűzvédelem fontos tényező egy ekkora méretű létesítménynél. Milyen biztonsági és tűzvédelmi rendszert telepítenek?

Tirpák István: A legmodernebb műszaki megoldásokkal és korszerű, modern alapanyagok felhasználásával épül az új csarnok, és ehhez igazodik a biztonságtechnika is. Az általános szabályozási eljáráson felül társaságunk teljes körű védelmet nyújtó Sprinkler berendezést épít ki a beruházás teljes területén. A folyamatos felügyelet révén a rendszer esetleges tűz esetén idejekorán beavatkozik így minimalizálva a károkat. Egy ekkora méretű épületnél kiemelten kell foglalkozni a tűz- és balesetvédelemmel, ezért is választottuk az említett berendezést, nem kockáztatunk, minden kötelező előíráshoz maradéktalanul igazodunk.

A Cordys csoport köztudottan elkötelezett a zöld megoldások iránt. A csarnoknál milyen megújuló energetikai beruházások valósulnak meg?

Tirpák István: Terveink szerint napelemrendszer kerül kiépítésre, melynek mérete természetesen függ a betelepülő vállalkozások energia igényétől. A fűtési rendszer egy takarékosan működő melegvizes, sugárzóernyős fűtési rendszer (kondenzációs gázkazán). Fontos szempont volt a csarnok tervezése során, hogy korszerű, gazdaságos és energiahatékony rendszert telepítsünk, ezzel már a tervezési fázisban is kalkuláltunk.

A bérlők már jelentkezhetnek?

Tirpák István: Igen, sőt, érdemes mielőbb, köszönettel várjuk, főképp, ha egyedi igényekkel rendelkezik a leendő bérlő. A csarnok elhelyezkedése és méretei kiváló gazdasági lehetőségeket nyújtanak, számos üzemeltetési formának és felhasználási módra ideális vagy bővíthető, amennyiben szükséges. Mivel év végéig már csak pár hónap áll rendelkezésre, ezért aki komolyan érdeklődik a bérlés iránt, minél hamarabb forduljon hozzánk, bármilyen kérdés és igény esetén állunk szíves rendelkezésre.

Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt., Cordys Capital Kft., Cordys Group

Ingatlanbefektetés és ingatlanhasznosítás, megoldások, generálkivitelezés

www.cordysgroup.hu

(x)

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
illustration-01