Máris elindult a cégek rezsicsökkentését célzó EU-pályázat társadalmi egyeztetése
Uniós források

Máris elindult a cégek rezsicsökkentését célzó EU-pályázat társadalmi egyeztetése

Portfolio
Miután múlt pénteken újabb EU-pályázatokat vetítettünk előre egy tanácsadó szakértő segítségével, e hétfőn el is indult az egyik kiírás társadalmi egyeztetése, amely a kis- és középvállalkozások rezsijét tudja majd csökkenteni épületenergetikai fejlesztések és megújuló energiás megoldások támogatásán keresztül. A pályázat előirányzott keretösszege 10 milliárd forint és a 3-100 millió forintnyi elnyerhető vissza nem térítendő támogatás tükrében várhatóan 100-3333 cég tud majd rajta forrásokat nyerni.
Múlt pénteken publikáltuk azt a cikket, amelyben az ECC-Consulting Zrt. vezérigazgatója, Farkas Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy még nincs vége a 2014-2020-as uniós ciklus jó vállalati pályázatainak sora, hiszen hetekben belül több kiírás is várható - köztük egy megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó pályázat is.

Valóban ez a kilátás, hiszen e hétfőn meg is jelent a hivatalos kormányzati pályázati oldalon egy közlemény, miszerint elindult a "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című (GINOP-4.1.4-19 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A közlemény szerint a felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2019. április 18-ig várják a kiírók a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A társadalmi egyeztetésre feltöltött felhívási szöveg szerint - ahogy a cikkben előrevetítettük - 3 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesítik azokat a cégeket a rendelkezésre álló forrás erejéig, amelyek megfelelnek a kiírás céljainak. Maga a felhívás a cél szerint hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához. Cél emellett az is, hogy a kiírás szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Mindezen célok érdekében a felhívás keretében

önállóan támogatható a minimum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. Továbbá önállóan támogathatóak az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is, amennyiben a fejlesztendő épület energetikai minőség szerinti besorolása legalább két szintet javul DD besorolás alatti épületek esetében.

Címlapkép forrása: Shutterstock
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bear
vakcina
4ig
koronavirusvakcina_oltas
etel_rendeles_ebed
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Trendi, vagy nem trendi? Ez itt a kérdés
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
ühg