Máris elindult a cégek rezsicsökkentését célzó EU-pályázat társadalmi egyeztetése
Uniós források

Máris elindult a cégek rezsicsökkentését célzó EU-pályázat társadalmi egyeztetése

Portfolio
Miután múlt pénteken újabb EU-pályázatokat vetítettünk előre egy tanácsadó szakértő segítségével, e hétfőn el is indult az egyik kiírás társadalmi egyeztetése, amely a kis- és középvállalkozások rezsijét tudja majd csökkenteni épületenergetikai fejlesztések és megújuló energiás megoldások támogatásán keresztül. A pályázat előirányzott keretösszege 10 milliárd forint és a 3-100 millió forintnyi elnyerhető vissza nem térítendő támogatás tükrében várhatóan 100-3333 cég tud majd rajta forrásokat nyerni.
Múlt pénteken publikáltuk azt a cikket, amelyben az ECC-Consulting Zrt. vezérigazgatója, Farkas Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy még nincs vége a 2014-2020-as uniós ciklus jó vállalati pályázatainak sora, hiszen hetekben belül több kiírás is várható - köztük egy megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó pályázat is.

Valóban ez a kilátás, hiszen e hétfőn meg is jelent a hivatalos kormányzati pályázati oldalon egy közlemény, miszerint elindult a "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című (GINOP-4.1.4-19 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A közlemény szerint a felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2019. április 18-ig várják a kiírók a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A társadalmi egyeztetésre feltöltött felhívási szöveg szerint - ahogy a cikkben előrevetítettük - 3 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesítik azokat a cégeket a rendelkezésre álló forrás erejéig, amelyek megfelelnek a kiírás céljainak. Maga a felhívás a cél szerint hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához. Cél emellett az is, hogy a kiírás szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Mindezen célok érdekében a felhívás keretében

önállóan támogatható a minimum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. Továbbá önállóan támogathatóak az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is, amennyiben a fejlesztendő épület energetikai minőség szerinti besorolása legalább két szintet javul DD besorolás alatti épületek esetében.

Címlapkép forrása: Shutterstock
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Frankfurti tőzsde
amerikaitozsdeshutterstock
kórház orvos egészégügy informatika
koronavirus veszélyhelyzet tudnivalók
repulo_legitarsasag_repter_kifutopalya
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
libanon robbanás