Uniós források

Máris elindult a cégek rezsicsökkentését célzó EU-pályázat társadalmi egyeztetése

Portfolio
Miután múlt pénteken újabb EU-pályázatokat vetítettünk előre egy tanácsadó szakértő segítségével, e hétfőn el is indult az egyik kiírás társadalmi egyeztetése, amely a kis- és középvállalkozások rezsijét tudja majd csökkenteni épületenergetikai fejlesztések és megújuló energiás megoldások támogatásán keresztül. A pályázat előirányzott keretösszege 10 milliárd forint és a 3-100 millió forintnyi elnyerhető vissza nem térítendő támogatás tükrében várhatóan 100-3333 cég tud majd rajta forrásokat nyerni.
Múlt pénteken publikáltuk azt a cikket, amelyben az ECC-Consulting Zrt. vezérigazgatója, Farkas Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy még nincs vége a 2014-2020-as uniós ciklus jó vállalati pályázatainak sora, hiszen hetekben belül több kiírás is várható - köztük egy megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó pályázat is.

Valóban ez a kilátás, hiszen e hétfőn meg is jelent a hivatalos kormányzati pályázati oldalon egy közlemény, miszerint elindult a "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" című (GINOP-4.1.4-19 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A közlemény szerint a felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2019. április 18-ig várják a kiírók a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.

A társadalmi egyeztetésre feltöltött felhívási szöveg szerint - ahogy a cikkben előrevetítettük - 3 millió Ft és 100 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesítik azokat a cégeket a rendelkezésre álló forrás erejéig, amelyek megfelelnek a kiírás céljainak. Maga a felhívás a cél szerint hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és energiahatékonyságának javítására, valamint megújuló energiaforrások felhasználására irányuló beruházások megvalósításához. Cél emellett az is, hogy a kiírás szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Mindezen célok érdekében a felhívás keretében

önállóan támogatható a minimum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése. Továbbá önállóan támogathatóak az egyéb megújuló energiafelhasználás növelését és az energiahatékonyság javítását szolgáló tevékenységek is, amennyiben a fejlesztendő épület energetikai minőség szerinti besorolása legalább két szintet javul DD besorolás alatti épületek esetében.

Címlapkép forrása: Shutterstock
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar