Uniós források

Vizsgálódik az OLAF a magyar Microsoft-botrány ügyében

Portfolio
Az EU Csalás Elleni Hivatala megerősítette: vizsgálja, történt-e csalás az Európai Regionális Fejlesztési Alapok és az Európai Szociális Alapok által társfinanszírozott szoftverlicencek értékesítésekor - áll abban a közleményben, amelyet az OLAF a Népszava kérdésére adott ki.
Mint ismert, Magyarországon 2013 és 2015 között legalább 14,6 millió dolláros illegális profitra tett szert a Microsoft azzal, hogy kormányzati szerveknek szoftverlicenszeket értékesített jó kapcsolatokkal rendelkező vállalkozásokat beiktatva, kenőpénzekkel. Ezzel a módszerrel mintegy 50-60%-kal drágábban jutottak hozzá az állami szervek a programokhoz, mint amennyi a valós piaci áruk volt.

A szoftveróriást az amerikai igazságügyi minisztérium 25,3 millió dolláros bírsággal sújtotta. A Microsoft magyarországi leányvállalata 8,75 millió dollárt, azaz 2,53 milliárd forintnak megfelelő összeget fizet majd ki a megállapodás részeként büntetőjogi bírságként és elismeri a dolgozói felelősségét az ügyben.

Az OLAF a mai nyilatkozatában mindössze annyit jelez, hogy a vizsgálat nem azt jelenti, hogy az érintett személyek, illetve szervezetek szabálytalanságot vagy csalást követtek el, illetve hogy folyamatban lévő vizsgálatról nem adhat ki több információt.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bankbanmaszkban
koronavirus hullam
nemesker
oltás vakcina iroda koronavírus
who egészségügyi világszervezet
BKK, dugó, autó, forgalom, torlódás

Holdblog Molból Unatkozó Majom

Tudja, mi az a blue chip? Olyan részvényeket szokás (szoktunk volt...?) annak hívni, amelyek egy stabil iparágban stabil...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.13
Banking Technology 2021
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Ingyenes szeminárium
Te jó ég, mindjárt összedől az egész piac?!
Ingyenes szeminárium
Hova tedd a megtakarításod 2021-ben?
bírósági per nav