Uniós források

Hatalmas EU-s fejlesztés zárult a kiskunhalasi kórháznál

Portfolio
A minap tartották a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház energetikai korszerűsítését célzó uniós projekt átadó ünnepségét, de a hivatalos beszámolók és a támogatott projektkereső adatbázis alapján nem volt egyértelmű, hogy milyen projektről van szó. Így az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára küldött kérdésünkre az Innovációs és Technológiai Minisztérium küldött tisztázó választ.

Azért küldtünk kérdést az EMMI-nek, mert a kormany.hu-n, illetve a megyei lapban megjelent beszámolók szerint összesen 381 millió forintos uniós és magyar költségvetési támogatású projektet adtak át, de a támogatott projektkereső oldalon nem találtunk ilyen összeggel fejlesztést. A „KEHOP-5.2.10-16 - Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázaton az intézmény ugyanis „csak” 109,3 millió forintos támogatást nyert el 2016 novemberében, de a projekt adatlap nagyon hasonló fejlesztésekről szólt, mint ami a friss sajtóbeszámolókban is benne volt.

Emiatt, a helyzet tisztázása érdekében fordultunk az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sajtóosztályához, hiszen a kiskunhalasi projektátadón Vitályos Eszter, a tárca államtitkára is részt vett. Kérdésünkre az Innovációs és Technológiai Minisztérium küldte a választ, amelynek lényege, hogy a mostani beszámolókban szereplő 381 milliós projektátadó egy 8,2 milliárdos hatalmas fejlesztési csomag egyik része, míg a 109 milliós projekt egy teljesen másik fejlesztést takar.

Az ITM válasza a következő:

„A megkeresésben jelzett támogatási összegek két különböző beruházásra vonatkoznak, amelyekben a kórház más-más épületei újultak meg. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főépületének energetikai korszerűsítése egy nagyobb, átfogó projekt részeként valósult meg, amely több intézményt is érintett. A KEHOP-5.2.2-16-2016-00108 – „Vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítése” c. projekt leszerződött támogatási összege 8,2 milliárd forint. A Kiskunhalasi Kórház főépületére eső kivitelezési költség 381 millió forint.

A KEHOP-5.2.10 konstrukció keretében, különálló projektként a kórház más épületeit (pl. orvos- és nővérszállókat) korszerűsítették 109 millió forint értékben.”

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
iroda_munkavállalók_munkaerő
balance hall irodaház
GettyImages-1139642499factoryworkermunkás
Frankfurti tőzsde
CLA
shopping01
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
D__US20180223019