Uniós források

Hatalmas EU-s fejlesztés zárult a kiskunhalasi kórháznál

Portfolio
A minap tartották a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház energetikai korszerűsítését célzó uniós projekt átadó ünnepségét, de a hivatalos beszámolók és a támogatott projektkereső adatbázis alapján nem volt egyértelmű, hogy milyen projektről van szó. Így az Emberi Erőforrások Minisztériuma számára küldött kérdésünkre az Innovációs és Technológiai Minisztérium küldött tisztázó választ.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Azért küldtünk kérdést az EMMI-nek, mert a kormany.hu-n, illetve a megyei lapban megjelent beszámolók szerint összesen 381 millió forintos uniós és magyar költségvetési támogatású projektet adtak át, de a támogatott projektkereső oldalon nem találtunk ilyen összeggel fejlesztést. A „KEHOP-5.2.10-16 - Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázaton az intézmény ugyanis „csak” 109,3 millió forintos támogatást nyert el 2016 novemberében, de a projekt adatlap nagyon hasonló fejlesztésekről szólt, mint ami a friss sajtóbeszámolókban is benne volt.

Emiatt, a helyzet tisztázása érdekében fordultunk az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sajtóosztályához, hiszen a kiskunhalasi projektátadón Vitályos Eszter, a tárca államtitkára is részt vett. Kérdésünkre az Innovációs és Technológiai Minisztérium küldte a választ, amelynek lényege, hogy a mostani beszámolókban szereplő 381 milliós projektátadó egy 8,2 milliárdos hatalmas fejlesztési csomag egyik része, míg a 109 milliós projekt egy teljesen másik fejlesztést takar.

Az ITM válasza a következő:

„A megkeresésben jelzett támogatási összegek két különböző beruházásra vonatkoznak, amelyekben a kórház más-más épületei újultak meg. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főépületének energetikai korszerűsítése egy nagyobb, átfogó projekt részeként valósult meg, amely több intézményt is érintett. A KEHOP-5.2.2-16-2016-00108 – „Vidéki egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítése” c. projekt leszerződött támogatási összege 8,2 milliárd forint. A Kiskunhalasi Kórház főépületére eső kivitelezési költség 381 millió forint.

A KEHOP-5.2.10 konstrukció keretében, különálló projektként a kórház más épületeit (pl. orvos- és nővérszállókat) korszerűsítették 109 millió forint értékben.”

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
bika spx csucs
párizs
covid kórház koronavírus járvány
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
kerékpár bicikli bicikliút kerékpárút
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

napelem_haz_csaladihaz