Mi a megoldás EU-s forrásszűke mellett? – Ma Miskolcon kiderül
Uniós források

Mi a megoldás EU-s forrásszűke mellett? – Ma Miskolcon kiderül

Portfolio
Bár a 2014-2020-as uniós fejlesztési források 100%-a felett jár már a kiírások volumene és a Magyar Fejlesztési Bank által kezelt visszatérítendő források 87%-át is lekötötték már, de a vállalkozások előtt számos más, az MFB Csoport égisze alatt elérhető finanszírozási lehetőség is nyitva áll. Részben éppen ezekről, illetve a magyar gazdaság, a forint és az ingatlanpiac kilátásairól lesz szó a Portfolio új őszi vidéki rendezvénysorozatán, amely október 30-án Miskolcra, majd november 5-én Debrecenbe, november 12-én pedig Székesfehérvárra látogat.

A Portfolio minden évben szokásos vidéki rendezvénysorozata idén kétszer is megrendezésre kerül, hiszen a tavaszi négy állomásos eseményünk után (Győr, Debrecen, Szeged, Kecskemét) a következő hetekben Miskolcra, Debrecenbe és Székesfehérvárra látogatunk. A célunk most is az, mint mindig: ezeken az ingyenes, de regisztrációköteles eseményeken színvonalas, aktuális gazdasági és pénzügyi információkkal segítsük a helyi vállalatokat a megalapozott üzleti döntéshozatalban, ezáltal versenyképességük növelésében.

Az esemény időszerűségét az adja, hogy legutóbbi elemzésünk szerint az országnak 7 évre járó EU-források több mint 100%-ára írtak már ki uniós pályázatokat, és közel 70%-át már el is osztották, illetve a Magyar Fejlesztési Bank augusztusi jelzése szerint a vállalkozások számára meghirdetett, európai uniós hitelprogramokra benyújtott és befogadott hitelkérelmek közel 87%-át tette már ki a rendelkezésre álló keretösszegnek, azaz már csak korlátozott lehetőség áll a cégek előtt. Közben a lakosságnak szóló 0%-os uniós energiahatékonysági hitel Pest megyei lábát forráskimerülés miatt fel is függesztették, így már csak az ország többi részének szóló pályázat van nyitva, igaz annál érdemben tovább lazítottak a szabályokon.

A céges visszatérítendő források között egyelőre még elérhető például a KKV Technológia Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18), illetve a digitális termék- és szolgáltatás-fejlesztést célzó Digitális Jólét Pénzügyi Program Hitelprogram (GINOP-8.2.6-18), valamint a Vállalatok K+F+I Tevékenységének Támogatása Hitel (GINOP-8.1.1-16).

Mindez tehát afelé mutat, hogy a vállalkozások számára nyitva álló kedvezményes uniós finanszírozási lehetőségek nemsokára elfogynak, a 2021-2027-es büdzsé lehetőségei pedig még távol vannak, így sokak számára fontos kérdés a köztes időszakban elérhető források iránya és tartalma. Éppen ezeket, illetve az egészséges vállalatfinanszírozási szerkezet felé való elmozdulás lehetőségeit veszi górcső alá a három őszi rendezvényünk.

Az MFB Csoport ugyanis a saját hitelalapú forrásai mellett az új, 31 milliárd forintos tőkeági segítségének részleteit is bemutatja, amely a generációváltás súlyos problémájában, a felvásárlások finanszírozásában, további a külföldi terjeszkedésben is segíthet, valamint ismerteti a garancianyújtásban rejlő lehetőségeket. Emellett bemutatja a debreceni 10 milliárdos, illetve a székesfehérvári 5 milliárdos városi alapjának részleteit is, amelyek mind-mind rendelkezésére állnak a térségi vállalkozásoknak.

A fenti témák mellett a három őszi rendezvényünk résztvevői a magyar gazdaság, az EU-források, a forint és a régiós ingatlanpiac kilátásairól is képet kaphatnak és a panelbeszélgetésekben gyakorlatorientált tájékoztatást hallhatnak a leggyakrabban felmerülő vállalatfinanszírozási kérdésekről. Emellett BMW tesztvezetésre is lehetősége lesz az érdeklődőknek.

A három őszi rendezvényünk támogatóinknak köszönhetően most is ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linkeken a jobb felső sarokban található „Jelentkezés” gombra kattintva tudnak megtenni:

Miskolc, 2019. október 30. Népkerti Vigadó

Debrecen, 2019. november 5. Hotel Divinus

Székesfehérvár, 2019. november 12. BMW Rack

Címlapkép forrása: Portfolio Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum, 2019, Debrecen

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa