Uniós források

Magyarországi egyházak, figyelem! Hétfőn felfüggesztik az új EU-pályázatot

Portfolio
Annyira erős pályázati érdeklődés mutatkozik az egyházaknak szóló újabb épületenergetikai uniós felhívásnál, hogy a harmadik benyújtási szakaszt már meg sem tartják, hanem jövő hétfőn éjjel, november 18-án keretkimerülés miatt felfüggesztik a pályázatot – derül ki a hivatalos uniós pályázati oldal friss közleményéből. Ez tehát azt jelenti, hogy mindössze négy napjuk maradt az érintetteknek, hogy elektronikusan benyújtsák a támogatási igényüket.

A „Pályázatos épületenergetikai felhívás egyházak számára” című, KEHOP-5.2.13 kódszámú felhívás idén október elsején nyílt meg és az első beadási szakasz október 7-ig tartott, a második pedig november 11-től november 18-ig. Mivel a 10 milliárd forintos keretösszegű pályázatra már most is 13 milliárd forint feletti a 69 projekt keretében együttesen benyújtott támogatási igény, így érthető, hogy nem lesz harmadik benyújtási kör januárban, hanem jövő hétfő éjjel 23:59-kor felfüggesztik a pályázatot. Addig lehet tehát benyújtani még a támogatási igényeket.

A pályázat célkitűzése egyébként „ösztönözni az energiahatékonysági fejlesztések megvalósítását és elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését. Az energetikai hatékonyság fokozásának és az energiatakarékosságnak a szükségességét alátámasztja, hogy a statisztikai adatok szerint a hazai energiaigényesség egységnyi GDP előállítására vetítve valuta-paritáson mérve több mint háromszor, vásárlóerő-paritáson mérve pedig mintegy másfélszer magasabb, mint a fejlett EU tagállamokban. Jelen konstrukció hozzájárul az épületek energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás fokozására irányuló beruházások megvalósításához.”

A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket 50 millió Ft – 300 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a kiíró a rendelkezésre álló forrás erejéig, ami 10 milliárd forint és a pénz forrása a Kohéziós Alap, illetve Magyarország költségvetése. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 33- 200 db.

A felhíváson csak „közfeladatot ellátó bevett egyház, vagy annak közfeladatot ellátó belső egyházi jogi személye” indulhat és az önállóan támogatható tevékenység épületenergetikai fejlesztéseket jelent. Ez egyrészt az épületek hőtechnikai adottságait javító fejlesztéseket takar, másrészt az intézmények fűtési, hűtési, szellőztetési és használati melegvíz rendszereinek korszerűsítését.

Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
eiffel torony franciaország
amerikai kongresszus capitolium sötétség
mercedes-benz eqb nyitó
dollar penz bankjegy 100
szlávik koronavírus oltás vakcina
iskolabezárás iskola suli iskolazárás koronavírus

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző
Online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
unios helyreallitasi terv klimavallalas rrf 210416