Ilyen lesz a szex a jövőben - Találkozni sem kell majd hozzá?
Üzlet

Ilyen lesz a szex a jövőben - Találkozni sem kell majd hozzá?

Portfolio
Nem kérdés, hogy a technológiai innováció hatással van az emberi kapcsolatokra, ezt nap mint nap tapasztaljuk a saját bőrünkön. Ez alól a szexualitás sem lesz kivétel a jövőben. Egy új iparág van kialakulóban, a szextech, amiről sokaknak elsőre a robotszeretők és a virtuális valóság-pornó jut eszébe, de valójában ez a fejlődő terület nagyban túlmutat a testiségen. A szextech szakértőjét, Bryony Cole-t kérdeztük, aki az idei Brain Bar egyik kiemelt előadója lesz.
Mióta foglalkozik a szextech területével és honnan jött az ötlet, hogy a szakértője legyen?

Mindig is érdekelt az emberi és a technológiai fejlődés, illetve hogy a kettő milyen kölcsönhatásban van egymással. Hat évvel ezelőtt költöztem New Yorkba az ausztrál Melbourne-ből, a Yammer nevű cég dolgozójaként (egy vállalati közösségi média szolgáltatást kínáló vállalat), amit a Microsoft 1,2 milliárd dollárért vásárolt fel később. Ezt követően már a Microsoft kötelékében töltöttem be vezető pozíciót, majd több vállalati technológiával foglalkozó cég alkalmazásában álltam, mielőtt a saját utam kezdtem járni.

A technológia és a szexualitás összefonódásával azt követően kezdtem el foglalkozni, hogy elolvastam egy kutatást a következő 30 év éjszakai életéről. Elgondolkodtam, hogy hogyan változhat meg a családok felépítése, a szerelembe esés, a randizás, amikor a technológia fejlődésnek köszönhetően már nem lesz mindenáron szükség személyes kontaktusra a való életben. A technológia világa és az üzleti szereplők között nincs igazán diskurzus arról, hogy a technológiának milyen hatása lesz az intimitásra. Ezt látva elindítottam a "Future of Sex" podcast-sorozatot, amivel a szextech bekerült a közbeszédbe és azóta is kutatom, hogy az innovációk hogyan befolyásolják a viselkedést és az emberi fejlődést. A téma nagy lendületet kapott, az iparág növekedni kezdett és elkezdtem globális eseményeket szervezni. Ma már ott tartunk, hogy negyedévente tartunk "hackathonokat" szextech tematikában és elindítottuk az első akcelerátor programunkat.

Ilyen lesz a szex a jövőben - Találkozni sem kell majd hozzá?
Ha a szex jövőjéről beszélünk, akkor a legtöbb embernek a VR-pornó és a szexrobotok jutnak az eszébe. Pontosan mit takar a szextech ezeken túl? Melyek a legígéretesebb innovációk, irányok?

Amit az emberek általánosságban a szextechről tudnak, az a három terület, ami a médiában dominál: a szexrobotok, a VR-pornó és a vibrátorok. Emiatt mindenki meg van győződve róla, hogy a szextech csak az orgazmusról szól. De a valódi potenciál messze túlmutat a robotbarátnőkön, a virtuális valóságban történő randevúkon és a szexjátékokon. A technológia forradalmasíthatja a szex edukációját, fejlesztheti az intimitási készségeket, segíthet a nemi indentitás, a bűnözés, a gyógyászat területén, sokféleképpen javíthatja a szexuális életünket. Véleményem szerint a legígéretesebb fejlesztések pont olyan területeken vannak, amelyeket gyakran lenéznek és amiről keveset beszélünk, ilyen a fogyatékkal élők, az idősebbek, vagy az elzárt vidékeken élők igényei.

Bryony előadását meghallgathatja a május 30-31-én a Brain Baron.

Mire használható még a virtuális valóság a szextechben?

A virtuális valóság alkalmazásának egyik legizgalmasabb területe, hogy a szexuális oktatás új módszereit fedezték fel vele az elmúlt években. A szexuális edukáció jövőjét a gyakorlati és a visszacsatolással ellátott technológia jelenti, a játékok, az érintőképernyő és a virtuális valóság segítségével. Az olyan oldalakon, mint például virtualsexology.com órákat tudnak venni a férfiak, hogy jobb szeretők lehessenek és kínál programokat nőknek is, amelyeket szexteraputák bevonásával fejlesztették ki.

Ilyen lesz a szex a jövőben - Találkozni sem kell majd hozzá?
Hogyan változik meg a randizás és az emberi kapcsolatok a szextech innovációinak köszönhetően? Nem lesznek az emberek még magányosabbak és elszeparáltabbak a technológia miatt? Elképzelhető, hogy más jellegű kapcsolatok alakulnak ki, hogy egyszer általánosan elfogadottak lesznek a robotszeretők, a házasságok robotokkal, vagy a virtuális megcsalás?

A jelenlegi fejlettségi szintjük mellett, a hangfelismerő technológiával és a mesterséges intelligenciával, a most piacon lévő robotok tulajdonképpen csak babák, szofisztikált technológiával megtoldva. A babák nem irányítják magukat és nem tudnak szabadon mozogni, olyan értelemben, ahogy a robotokat definiáljuk. Végül a robotok képesek lesznek majd önálló cselekedetekre, de ez új kihívásokat és veszélyeket is jelent. És nem biztos, hogy annyival csábítóbbá teszi majd a terméket a fogyasztók számára, amennyi problémát ki kell küszöbölni ehhez. Kivéve természetesen ha plusz funkciókkal lesznek felruházva, például képesek lesznek a háztartási feladatok ellátására is és segítenek a ház körüli teendőkben, vagy akár a főzésben.

A legnagyobb hatású és leginkább megjósolható trend a robottechnológiával kapcsolatban az az, hogy a mesterséges intelligenciával érzelmeket és empátiát kapnak. Néhány ember számára, akik például traumán estek át, fogyatékkal élnek vagy a külvilágtól elzárva (és nehezen tudnak egy másik emberrel kapcsolatot teremteni), csábító alternatíva lehet. Japánban, Kínában és Franciaországban már hallani robotokkal kötött házasságokról. Ahogy a technológia tovább fejlődik, a társadalom felzárkózik és az addig abnormálisnak tekintett dolgok szélesebb körben elfogadottá válnak. A kulturális változásokra láttunk példákat a történelemben, például mostanság a randiappok megjelenésével, amiket kezdetben mindenki furcsának tartott, de ma már tömegek mindennapi életének része.

Mekkora jelenleg a szextech-iparág és milyen nagyra nőhet?

A becslések szerint 2020-ra 20 milliárd dolláros üzlet lehet, de ez egy konzervatív előrejelzés, vannak, akik ezer milliárd dollárokat látnak benne. Személy szerint annyit érzékelek, hogy a szektor iránt erősödik az érdeklődés. A szextech-vel foglalkozó New York-i szervezet nőtagjainak száma egy év alatt 30-ról 100 főre növekedett és a médiában is egyre többet foglalkoznak a témával.

Ilyen lesz a szex a jövőben - Találkozni sem kell majd hozzá?
 

TÁMOGATOTT TARTALOM

A Brain Bar médiatámogatója a Portfolio Csoport.

olaszstrand
vietnám getty stock
gernot bluemel ausztria negy fukar unios helyreallitasi alap200531
kina kilabalas koronavirus feldolgozoipar 200531
mobil fintech digitalizáció
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. június 3.
Financial and Corporate IT: Digital UX a bankoknál
2020. június 4.
Járműipar: Az új technológiák átrendezik az erőviszonyokat
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior modellező, pénzügyi modellező

Junior modellező, pénzügyi modellező

Kutató / Junior kutató

Kutató / Junior kutató
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
parlament országgyűlés törvényjavaslat