Üzlet

Hamarosan Magyarországra is megérkezik az app, amely fenekestül felforgathatja a munkahelyünket

Hamarosan Magyarországon is bejegyzik sparQ néven azt a Nagy-Britanniából indult startupot, amely egy mobilappal reformálná meg a nagyvállalati működést. Az app játékos módon gyűjt adatokat az alkalmazottaktól, és ezek alapján segít megtervezni a szervezeten belüli projektcsapatok felépítését, támogatja a nyagvállalatok szervezeti megújulását. A startup egyik alapítója Füredi Júlia, a magyarországi UniCredit leány egykori HR-vezetője, akivel az app működéséről és a magyarországi tervekről beszélgettünk.
Hasonló témákról is szó lesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies 2019 konferenciánkon, érdemes eljönni!



Minden vállalati transzformáció sikere a munkavállalók mindsetjén múlik, bármely digitalizációra, átfogó változtatásra vagy új munkamódszer bevezetésére irányuló stratégia áldozatául eshet annak, ha a vezetés nincs tisztában a szervezeti kultúra jellemzőivel, érettségével. Különösen igaz ez a pénzintézeti szektorra, ahol az erős szabályozottság miatt különösen nehéz feladat a szervezeti transzformáció, melyet a fintech támadók, challenger bankok és biztosítók is kikényszerítenek.

Az app a szervezeti kultúrának olyan viselkedéses elemeit méri, amelyek elengedhetetlenek a sikeres transzformációhoz: szervezeti bátorság, innováció, visszajelzés, pszichológiai biztonság, csapatok összeállításának sajátosságai

- mondja Füredi jÚlia.

Egy több, mint ezer fős cégnél 6-8 hetes működés alatt tud annyi adatot termelni, amiből lehet látni, hogy merre van az előre és milyen szervezeti erősségekre tud támaszkodni a transzformáció, mit kell a kultúrában finomhangolni a stratégia sikerre viteléhez.

A sparQ az előre programozott kérdésekkel játékos módon gyűjt nagy mennyiségű adatot a szervezetről, majd az így kapott információkat felhasználva olyan csapatokat tud létrehozni amelyek hatékonyabban és eredményesebben működnek, mint a hagyományos módon összeállítottak. Az agilis módszertannal ismerkedő nagyvállalatokon kívül a legtöbb nagy magyarországi cég többnyire silószerűen működik ma, a projekteket futószalagon szervezik a projektmenedzserek, ezek azonban sokszor nem elég hatékonyak. A csapatokat jellemzően rutinszerűen, a különböző osztályokon dolgozók közel véletlenszerű "mixéből" hozzák létre, de a bennük dolgozók sokszor kommunikációs, hozzáállásbeli nehézségek és érdekellentétek miatt nem tudnak hatékonyan együtt dolgozni.

Az app egyrészt átfogó képet ad arról, hogy a szervezeten belül milyen változásokra lenne szükség egy sikeres transzformációhoz, másrészt segít kiválasztani, mely munkatársak alkotnának ütős csapatot.

Az adatgyűjtést 1200 előre programozott kérdésen keresztül végzi el az app, különböző modulokban testre szabható kérdéssorokat tartalmaz. Ahhoz, hogy minél több adat 'termelődjön' a szoftver hétköznapi nyelven megfogalmazott kérdéseket, érdekes fotókat és a Tinder kapcsán ismert, addiktív swipe mechanizmust használjuk - mondja az alapító.

Lehet arccal is válaszolni a kérdésekre, de anonim módon is. A cégnek ez is fontos visszajelzés, hogy milyen típusú kérdésekre hajlandóak transzparensen válaszolni a munkatársak és melyeket ugranak át kikerülve a válaszadást. A kérdések egyharmada a szervezeti viselkedésre fókuszál, a további kétharmadon a munkatársak közötti kémiát vizsgáló valamint semleges, szórakoztató kérdések osztoznak.

A csapatok kialakításakor lehetőség van arra is, hogy az algoritmus által dream team-be válogatott munkatársak közül a többiek szavazhassanak a végső összeállításról. Ez növeli a csapattagok elköteleződését, motivációját hiszen a saját kollégáik bízzák meg őket a feladattal.

Ma valamit magára adó nagyvállalat, nem engedheti meg magának, hogy sötétben tapogatózzon a szervezeti kultúrájával kapcsolatban.

A sparQ tűpontosan kijelöli az irányt, hogy merre kell menni, min kell változtatni

- teszi hozzá Füredi Júlia.

A szoftverfejlesztést, az adatbányászatot a startupon kívüli, kiszervezett szakértők végzik el, és külön céget bíztak meg a dizájn kidolgozásával. A magyarországi cég bejegyzése heteken belül megtörténik, ekkor kezdik meg az itthoni terjeszkedést.

Hasonló témákról is szó lesz május 28-ai Financial IT and Disruptive Technologies 2019 konferenciánkon, érdemes eljönni!
Holdblog

Fára a majmok másszanak!

HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! - az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges! Jó szórakozást! 00:45    A Ryanair Alapkezelő 02:55    Rosenbe

Kasza Elliott-tal

Leggett & Platt Inc. - elemzés

Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen 19,08-at ér, azaz kicsit kevesebb mint három év alatt harmadolt az árfolyama. Mivel osztalék

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
Velünk marad a tőzsdei hullámverés, de van menedék