Összetett és nehezen átlátható piacon segít eligazodni a ChatGPT
Üzlet

Összetett és nehezen átlátható piacon segít eligazodni a ChatGPT

Portfolio
Egy vállalati kötvénykereskedelemre szakosodott digitális platform bevezeti a generatív mesterséges intelligenciát, hogy ezzel támogassa a kereskedőket a sokszor nehezen átlátható és összetett kötvénypiacon – írja a Bloomberg.

Az LTX, a Long Island-i székhelyű Broadridge Financial Solutions leányvállalata kedden indította el a BondGPT nevű digitális asszisztenst. A vállalat szerint az OpenAI Inc. GPT-4 nyelvi modellje által működtetett chatbot leegyszerűsíti a kereskedők munkafolyamatait. A kötvénykereskedőknek egy összetett piacon kell eligazodniuk, ahol a likviditás egyre inkább csökken, és az árazás nehezen átlátható.

Ami továbbra is nehézséget okoz a befektetőknek és a kereskedőknek, az a kötvénypiaci adatok áradatának feldolgozása, és azok gyors produktív módon történő felhasználása

- mondta el a Bloombergnek Kevin McPartland, a Coalition Greenwich pénzügyi elemző cég piaci struktúrával és technológiával foglalkozó kutatási vezetője.

A kereskedők kérdéseket tehetnek fel a BondGPT-nek, például egy adott szektorra jellemző lejárati tartományról és az átlagos hozamról, vagy arról, hogy kötvényeknél volt a legnagyobb a kereskedési volumen egy adott időszakban - mondta Jim Kwiatkowski, az LTX vezérigazgatója.

Az olyan feltörekvő technológiák, mint a generatív mesterséges intelligencia, óriási potenciállal rendelkeznek a vállalati kötvénypiac elektronizálásának és átláthatóságának előmozdításában

- mondta Kwiatkowski. A BondGPT segíthet az árazási döntések felgyorsításában, megkönnyítheti a tranzakciókhoz szükséges partner kiválasztását, és növelheti a befektetők likviditáshoz való hozzáférését - mondta.

Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
bor telefon