Itt az első online hitel, amit szinte bárki felvehet Magyarországon

2018. november 14. 16:54    
nyomtatás
 
Mától érhető el a K&H Banknál a teljesen online személyi kölcsön, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. Nem szükséges a bank ügyfelének lennünk ahhoz, hogy teljesen online vegyünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatásához egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk. A CIB is rendelkezik online hiteltermékkel, ők is jelezték korábban, hogy ezt a lehetőséget kinyitják majd külsős ügyfelek előtt is, most úgy tűnik, a K&H megelőzte őket ebben.


A témával külön szekcióban foglalkozunk holnapi Banking Technology konferenciánkon.
A Bank360 tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet.Személyi kölcsönök összehasonlítására itt elérhető a Pénzcentrum kalkultátora.

Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

 • Budapest Bank
 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • MKB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • UniCredit Bank


A portál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban.

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek, és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk, és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

 • kölcsön céljáról,
 • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
 • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
 • lakhatási körülményeinkről,
 • családi állapotunkról.


Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a bank rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést.

Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt.

A CIB is rendelkezik online hiteltermékkel, ők is jelezték korábban, hogy ezt a lehetőséget kinyitják majd külsős ügyfelek előtt is.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium