FONTOS Megtörtént Izrael ellencsapása Iránnal szemben, itt vannak a részletek
Bank

Osztrák-magyar startup nyert a budapesti Get in the Ring! versenyen

Portfolio
Csütörtökön harmadik alkalommal rendezték meg a Get in the Ring! nemzetközi startup versenyt Budapesten. A különleges show-elemekkel tarkított versenyt az Intellyo nyerte.
Csütörtök este rendezték Budapesten a Get in the Ring versenyt, ami a világ egyik legnépszerűbb nemzetközi startup eseménye. A koncepció eltér a hagyományos pitch versenyekétől: a regionális döntőbe bejutó 8 startup csapat egy-egy versenyzője a boxmérkőzésekhez hasonlóan léphet be egy ringbe, ahol 5 menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő vállalkozásuk kínálja az ígéretesebb befektetési lehetőséget.

A versenyre idén 70 startup csapat jelentkezett, 13 közép-kelet európai országból. Az döntőbe bekerült lett, osztrák, ukrán, horvát, lengyel, román és magyar startupok vettek részt, olyan területekről, mint a digitális tartalomfejlesztés, a robotika, az orvosi, biotechnológiai kutatásfejlesztés.

Osztrák-magyar startup nyert a budapesti Get in the Ring! versenyen
A budapesti döntő győztese az osztrák-magyar Intellyo lett: a cég digitális tartalomfejlesztési megoldásokat szállít. A budapesti esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap és részt vehet a Get in the Ring! Globális Döntőjén.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke,a verseny fővédnöke az első prezentációk után elmondta a Portfolio-nak, bár több olyan ötlet is volt a versenyen, amiben valóban lehetőséget lát, hasonlóképpen fontos eredménynek tartja azt, hogy egyre több ígéretes elképzelés kap bemutatkozási lehetőséget az ilyen rendezvényeken.

Magyarországon is lehet befektetéshez jutni

Pálinkás szerint fontos, hogy legyen egy láncolat arra, hogy a vállalkozók projektjei az ötlet megszületésétől eljussanak a kockázatitőke-befektetőig.

Ehhez az kell, hogy
  • az elképzelés megszületése után valaki kevés pénz befektetésével megnézze, hogy az ötlet működőképes-e;
  • aztán valaki kicsit több pénz felhasználásával ellenőrizze, hogy a prototípus működik-e;
  • végül pedig eljuthasson abba a fázisba, hogy egy kockázati tőke alap belefektet az ígéretesnek tűnő projektbe.


A cégeknek és az ezzel foglalkozó inkubátoroknak is látni kell, hogy a teljes folyamat finanszírozására van mód Magyarországon, de ötletekre van szükség és rengeteg munkára.

Be kell indítani a vidéki startup-életet

Az elnök is arról is beszélt, hogy a hazai startup-szcéna Budapest-központúságának csökkentése érdekében fontos a vidéki vállalkozók motiválása. Az Irányító Hatóság, az NGM épp ezért nyolc inkubátort fog finanszírozni uniós pénzekből, és ezek mindegyike Budapesten kívül valósul meg. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap forrásaiból is csak három inkubátort terveznek Budapesten finanszírozni, amire azért van szükség, mert továbbra is a fővárosba koncentrálódik a tőke. "A fővároson kívül is ki kell alakítani egyfajta startup-kultúrát, aminek a része többek között, hogy ezt a versenyt megrendezik vidéki városokban is. Lehet, hogy akik idén akár nézőként részt vesznek, legközelebb elindulnak egy ötlettel" - tette hozzá Pálinkás József.
Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
csalás scammer marketplace facebook hacker csaló telefon átverés