Prémium

Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar (x)

Portfolio
Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar-Restaurant, mely egyedülálló módon ötvözi a csúcsgasztronómia és az igényes szórakozás örömeit. Interjúnk alanya Biliczki Sándor, aki sikeres személyiség a vendéglátó- és szórakoztatóiparban. Õ a MIX megálmodója, aki az új komplexummal a legújabb trendeket követi.


Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar
- Miért döntöttél a MIX megalkotása mellett? Mi motivált?
- 1995. óta dolgozom a vendéglátásban és a szórakoztatóiparban. Sikeres kávéházak, diszkók, koktélbárok fűződnek a nevemhez. A legismertebb közülük a Buddha Beach és az Inside, a csúcsgasztronómiában pedig a nemrég Michelin csillagot szerző Costes étterem. Szeretek fejlődni, nyitott szemmel járok a világban. Vendéglátósként, ha utazom, mindig ellátogatok az adott ország legjobb helyeire és tanulok. Tíz éve vette kezdetét az általam "Buddha Bar korszaknak" nevezett trend, melynek Párizsban legfőbb képviselői az Alcazar, a Bar Fly, a Barrio Latino. Ezeket látva született meg bennem a vágy, hogy Budapesten is hasonló helyet alkossak, ahol a minőségi vendéglátás igényes szórakozással párosul. Szeretem a változatosságot. Emellett hazánkban azt tapasztaltam, hogy sokkal többen kíváncsiak a csúcsgasztronómia élvezeteire, mint amennyien anyagilag megengedhetik maguknak ezeket az örömöket. Mi szeretnénk megfizethető áron, gyorsan és egyszerűbb tálalás mellett kínálni a különleges ételkreációkat, hogy egy szélesebb közönséget is kiszolgálhassunk. A válság idejében ez a helytálló koncepció. A Costest egy hónappal a Michelin csillag megszerzése előtt hagytam el. Elvittem a csúcsra, de nem láttam benne az üzleti megtérülést. Döntenem kellett, mibe fektetek energiát, a MIX mellett döntöttem. Miért ne működhetne Magyarországon is az, ami külföldön egyszer már bevált?

Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar
- Miért éppen az Eiffel téren épült meg a MIX?

- Bevallom, másfél évig kerestem a helyszínt. Nehéz ma Budapesten minden adottságot egyszerre megtalálni, amik sikeressé tehetnek egy szórakozóhelyet. Fontos a jó megközelíthetőség, a megfelelő infrastruktúra, az exkluzív, esztétikus környezet, a parkolás megoldhatósága és hogy a lakók se legyenek zavarva. Tavaly hallottam először az Eiffel térről, rögtön el is kezdtem tárgyalni rá és tavasszal meg is szereztem a jogot, hogy itt építkezzek. Engem elvarázsol a tér, a Nyugati pályaudvar gyönyörű épülete mellett egy elegáns, modern terület öleli körbe a MIX teraszt. Az Eiffel irodaház is itt van, minden adott az elképzelésemhez.

- Milyen közönséget vársz a MIX Club-Bar-Restaurant komplexumba?

- Az árak alapján egy szélesebb közönség is látogathatná a helyet. Mégis, az egész miliő azt sugallja, hogy szakítani szeretnénk a kommersz megoldásokkal. A meghívott előadók, művészek, a színvonalas, koreografált tánc show-k, a legjobb magyar DJ-k túlmutatnak a haknizós, gogo táncolós masszán. Az eddig nem létező hang- és vizuális technikák is újat, jobbat akarnak adni. Elsősorban a 25 év feletti, önmagára és környezetére is sokat adó, trendekre nyitott embereket várjuk. Az üzleti élet szereplőit, külföldieket, az igényes fiatalokat és középkorúakat egyaránt. Azokat, akik a világot szeretnék megismerni. Mi elhozzuk nekik mindazt, ami ma a világban van, nem kell majd külföldre menni az újdonságokért.


Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar

-Meséljen az egyik kulcsfiguráról, az éttermet vezető, Magyarországon elsőként Michelin csillagot szerző Nicolas Delgadoról! Milyen tulajdonságok tették őt sikeressé szakmájában?

- Nicolas nem pusztán jó szakács, hanem tudja irányítani is a keze alatt dolgozó embereket. Tudja, kivel hogyan kell bánni, ha kell kemény, ha kell, engedékeny. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy egy csapatot kovácsoljon az együtt dolgozókból. Minden reggel közös reggelivel kezdünk, minden nap átbeszéljük az eseményeket. Tudni kell azt is, hogy egy külföldi, elhivatott szakácsot nem csak a pénz motivál. Ha kell, hajlandó elmenni a világ másik végére, hogy minimális kompenzálással a legjobbaktól tanulhasson. Nicolas is ezt tette, így került Argentínából Franciaországba, ahol profi séfek mellett, hosszú évek alatt tanulta ki a mesterségét. Kiemelném kreativitását is. Bármiből képes ételkölteményt alkotni, nem ragaszkodik régi, jól bevált receptekhez és megoldásokhoz. Kimegy a piacra, vesz valamit, összedobja azzal, ami már van. Alkot. Ez a lazaság hasznunkra válik, átsugárzik a vendégekhez is. Az étteremben nem az a célunk, hogy az emberek feszengjenek, hanem hogy az életbe, a valódiba érkezzenek a MIX-ben.

- Ön szerint mi egy sikeres hely titka?


Szeptember 17-én megnyitja kapuit a Mix Club-Bar
- Hogy figyeljünk a vendég visszajelzéseire. Aki szeretné, észreveszi a jeleket, mi tetszik, mi nem egy adott embernek. A visszacsatolás alapján lehet időben változtatni, újítani, elfelejteni, ami nem működik. Sokat üzen a testbeszéd, a mimika, és aki kitanulta a vendéglátós szakmát, tud olvasni a jelekből. Aki pedig mesterfokon űzi a vendéglátós szakmát, az a jelek szerint alakítja a munkáját. Mi is ezt fogjuk tenni.

(x)
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Kiszámoló

Fizessenek a szegények

A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a teljes adóbevétel 30-40%-a a cégek jövedelméből származott. Egy másik forrás a gazdagok j

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Az infláció felfalja a megtakarításainkat - Hogyan védekezzünk ellene?
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13