cib deme gál
Bank

Új szolgáltatást érhetnek el a CIB ügyfelei: kinek éri meg valójában?

Portfolio
Május közepén jelentette be az Intesa Sanpaolo Csoport, hogy magyar leánybankján, a CIB Bankon keresztül már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását, az ún. „Confirming” platformot. A lehetőség immár elérhető az Olaszország és Magyarország közötti ügyletekben, majd fokozatosan a többi európai ország felé is nyitnak.

A rendszer lényege, hogy már nemcsak magyar vevők és magyar szállítók, valamint olasz vevők és olasz szállítók között, hanem határokon átívelően is tudjanak „Confirming” partnerfinanszírozási ügyleteket végrehajtani – mondta el a Portfolio-nak Gál Gaszton, a CIB Bank vállalati termékekért felelős vezetője.

„Ez a kereskedelmi és beszállítói láncok finanszírozásában az ügyfelek számára előnyös, kényelmes és biztonságos finanszírozási módszer, amit már mi is régóta nyújtunk a vevő által leigazolt követelések fedezetével. A fedezetet használva a szállító pozícióban lévő cégek finanszírozást nyerhetnek a vevőik fizetésének futamidejére, hiszen a kereskedelemben, iparban az exportrelációban is gyakori, hogy nem azonnali, hanem 30, 60 sőt 90 napos halasztott fizetésben állapodnak meg a felek. Még ha pontosan is fizetnek a vevők, a szállítók már hamarabb szeretnének hozzájutni a pénzükhöz. Ennek a finanszírozásában és a halasztott fizetésekben rejlő kockázatokban segítünk a faktoring szolgáltatással” – tette hozzá a szakember.

A folyamat teljesen online felületen történik: a vevő feltölti az igazolt számlákat, a szállítók pedig ugyanerre a felületre belépve látják ezeket a tételeket,

és kijelölhetik, hogy melyekre szeretnének finanszírozást és kockázati védelmet kapni. Jelzésük alapján mindkét szolgáltatást néhány órán belül megkapják a banktól. „Ezt a finanszírozási lehetőséget most Magyarországon és a környező országokban tudjuk kínálni úgy, hogy ha a vevő és a szállító más országban van, akkor is le tudjuk bonyolítani a folyamatot. A partnereink számára ebben semmilyen érezhető különbség nincs.

Egyelőre az olasz és magyar relációban működik ez, és azon dolgozunk, hogy a környező országokban, ahol a bankcsoport jelen van – Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Romániában, Albániában – is hamarosan elérhető legyen. A kereskedelmi láncok finanszírozására továbbra is kiemelt feladatként tekintünk, függetlenül a jelenlegi válságtól. Mi most egy olyan, technikailag magas szintű megoldást tudunk erre adni, ami láthatóan növeli az ügyfélélményt” – mondta Gál Gaszton.

Gál Gaszton
Gál Gaszton

A beszállítói programba történő belépés a vállalkozások részéről nagyon egyszerű folyamat, különösen egy hitellel összehasonlítva, mivel szállítói oldalon nincs hitelképességi minősítő eljárási folyamat, nincsenek fedezeti felmérések és bevonások, hanem az igény felmerülésétől a szerződés aláírásáig, az első pénz megérkezéséig néhány nap telik el.

A legnehezebb időszakokban is hatékonyan működik a forgóeszköz-finanszírozás

A gazdasági válságok sikeres átvészelésében fontos szerepet játszanak a kormányzat által támogatott, gyakran hosszabb (akár 3-5-10 éves) tartós forgóeszköz-finanszírozások a piacon. Ez segít a valóban hitelképes vállalkozásoknak, mivel kiszámítható, könnyen kezelhető és olcsó, ugyanakkor kevésbé rugalmas formátum – mondta Deme Géza, a CIB Bank faktoring üzletágának vezetője.

Az üzletágvezető úgy látja, hosszabb távon a piac valódi fejlődését az szolgálja, ha a supply chain finance megoldások elterjednek. Ezek sajátossága, hogy valóban lekövetik a cég mindennapi tranzakcióit, megpróbálják tükrözni az ügyfél tevékenységét a banki finanszírozó oldalán, és ahhoz kötődően biztosítanak pénzügyi forrást. Ezáltal rugalmasságot visznek a rendszerbe, a futamidejük az adott tranzakcióhoz idomul, valódi igényeket szolgálnak ki, így egy biztosabb, rugalmasabb finanszírozási formát jelentenek.

Hosszabb távon jobban megéri a szállítónak és a banknak egyaránt.

Ezért is tud fenntartható módon a legolcsóbb megoldásként szolgálni, mert banki oldalon kevesebb probléma merül fel az ilyen megoldásoknál, tehát a kockázati profilja is a leginkább elfogadható. A supply chain megoldásokon belül a vevőköveteléseken alapuló finanszírozási forma az egyik legnépszerűbb világszerte, a piaca szinte felrobbant az elmúlt 10-20 évben globális szinten is: ma már több tízmilliárd eurós kihelyezési volumennel bíró piacot jelent.

A magyar bankpiac az elmúlt évtizedekben viszont sokkal inkább arról szólt, hogy a KKV-k hitelhez jutási lehetőségeit megkönnyíteni nem specifikus szakirányú termékekkel, hanem államilag támogatott formában sokkal inkább kifizetődő, ez változhat meg a következő években.

deme géza
Deme Géza

„Az előző válság után is éreztük, hogy ezek a helyreállító programok fokozatosan kivezetésre kerültek, most is erre számítunk. Úgy gondolom, hogy a megoldásunk találkozni fog az ügyfelek igényeivel, különösen amiatt, hogy az export-import relációkra is közvetlen megoldást tud nyújtani, és unikális abban, hogy mindezt digitális, papírmentes megoldással teszi lehetővé az ügyfelek számára” – tette hozzá Deme Géza.

A piac tizedét megszereznék

Mint megtudtuk, a CIB Bank célja, hogy néhány éven belül akár egymilliárd eurós forgalmat tudjanak ebben a termékben lebonyolítani.

Ez önmagában a magyar faktorpiac több mint 10 százalékát adná a már most elért 8% piaci részesedésen felül.

Úgy látják, elsősorban a likviditás szempontjából legnehezebb helyzetben levő kereskedelemben működhet hatékonyan az új termék, de gyártócégek érdeklődésére is számítanak. A magyar-olasz üzleti kapcsolatok tradicionálisan erősnek mondhatók, például a gépgyártásban, élelmiszeriparban vagy a ruházati- és divatcikkek gyártásánál. A magyar exportőrök pedig a mezőgazdasági termékekben, de akár élőállatban vagy gabonában erős forgalmat képviselnek Olaszország felé. Sőt, a nemzetközi fuvarozásban is vannak olyan cégek, amelyek jelentős kapcsolattal rendelkeznek a két ország között alvállalkozói szinten, így esetükben is működhet a finanszírozási termék.

Méret szempontjából pedig a KKV-k lehetnek túlsúlyban, hiszen az az erőpozíció, ami a kis- és középvállalati szállító és a nagyobb vállalati vevő között megvan, alapvetően meghatározza a fizetési futamidőt. Ez minél hosszabb, annál inkább igényli a szállító a finanszírozást. A tapasztalatok szerint azonban sok nagyvállalat is használja a megoldást, mert a termék nemcsak finanszírozást – és ezáltal kedvezőbb mérlegmutatókat – hanem a vevőre vonatkozóan kockázatátvállalást is tartalmaz, és ez már egy olyan plusz szolgáltatás, ami a nagyvállalatoknál is értékes lehet.

A cikk megjelenését a CIB Bank támogatta.

Fotó: Stiller Ákos/Portfolio

GettyImages-668600179
orrfújás koronavírus indiai variáns delta
hitel
burn
forint bankjegy
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mikor melyik indikátort használjuk?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
hitel