Népszerűek a jótékonysági aukciókon a kortárs magyar művészek alkotásai
Befektetés

Népszerűek a jótékonysági aukciókon a kortárs magyar művészek alkotásai

Portfolio
Az elmúlt 10 évben egyre több non-profit és civil szervezet döntött úgy, hogy jótékonysági árverés keretében olyan adománygyűjtő akciót szervez, mely a nemes ügy támogatása mellett további hozzáadott értékkel gazdagítja a támogatók életét. Napjainkra az egyes szervezetekhez tartozó jótékonysági árveréseknek megvan a maga arculata, profilja és közönsége.

November 16-án este nyolcadik alkalommal rendezte meg a Mosoly Alapítvány jótékonysági árverését, ahol a művészet és a beteg gyerekek támogatása fonódik össze. A rendezvénynek a Budapest Music Center adott otthont, illetve a Virág Judit Galéria támogatásának köszönhetően az árverés online is elérhető volt.

Napjainkra a Mosoly Aukció nem csak kiemelkedő jótékonysági eseményként ismert, hanem mint a kiemelkedő mai magyar kortárs művészek és kortárs designerek alkotásait felvonultató árverés is fontos szerepet tölt be a hazai képzőművészet színterén. Számos új vásárlót, érdeklődőt vonz a képzőművészet és az iparművészet területére, lehetőséget biztosít a fiatal művészeknek egy jómódú, fogékony közönség előtti bemutatkozásra, piacot teremt az egyedi kortárs design számára - tájékoztatták a szervezők a Portfolio-t.

A szervezők szerint az árverési tételek összeállításakor fontos szempont, hogy kvalitásos, a 21. század vizualitását közvetítő műtárgyakat gyűjtsenek a kollekcióba. Nagy figyelmet fordítanak a fiatal tehetségekre, de az árverésen a művészek több generációja is jelen van.

A teljesség igénye nélkül az idei alkotók közt olyan nevek szerepeltek, mint Keserű Ilona, Fehér László, Nádler István, Fajó János, Nemes Márton, Fülöp Gábor, Keresztes Zsófia, Batykó Róbert, Ezer Ákos, Makai Mira Dalma, Bozó Szabolcs és a legfiatalabb tehetségek közül Bencs Dániel és Dávid Zita.

A legmagasabb áron megvásárolt tárgy 6 500 000 forintért kelt el és az est folyamán mind a 95 alkotás új tulajdonosra talált, kiemelkedő összeggel támogatva így a Mosoly Alapítványt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
HitelesAndrás

Pénzügyi tudatosság gyermekszemmel

Egy pénzügyi csoportban beszélgetés bontakozott ki, hogy a gyermekeket mikor és milyen mélyen kell bevonni a pénzkezelésbe, illetve mikor kell felhívni a figyelmüket a befektetés fontosságára&

KonyhaKontrolling

Ez védi a megtakarításod!

Az internetes beszélgetéseimben rendre belefutok, hogy az emberek nem tudják, hogy mire jó a betétvédelem, mire a befektetővédelem. Pedig nagyon fontos megérteni ezeket a koncepciókat, mert a koc

Holdblog

A részvénybefektetés nem ázik be!

HOLD After Hours. Szőcs Gáborral value befektetőket sajnálunk, Karácsony Tamással gyrosokat árnyalunk és Kovács Szilárddal pedig benézünk a Bridgewaterhez. Jó szórakozást! 00:45    Hajrá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Interaktív online előadás

Vételi és eladási zónák - Részvénypiaci panoráma

Mire számíthatunk a következő napokban a részvénypiacokon? Milyen fontos szintekre kell figyelni a főbb indexek esetén? Melyek lesznek a jól és rosszul teljesítő régiók, országok, szektorok és ágazatok?

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!