Tavaly ezek voltak a legrosszabb befektetések, idén fordulhat a kocka

Tavaly ezek voltak a legrosszabb befektetések, idén fordulhat a kocka

Tavaly az egész év tekintetében az olajipar és az energetika volt az egyik legrosszabbul teljesítő gazdasági szektor. Számos vállalat részvényének az árfolyama lefeleződött vagy még rosszabbul alakult, így nem véletlen, hogy a leggyengébb szereplők listáján többnyire olajipari társaságok találhatóak. Ellenben az idei kilátások már egyáltalán nem tűnnek annyira rossznak iparági szempontból, ha valóban működni fognak a hatékony koronavírus-vakcinák és jól halad az oltási folyamat is. Emiatt a legtöbb olajtársaság vezetője már mérsékelten optimista az olajárakat és a tőkeberuházásokat illetően is, és az elemzők is bizakodóak néhány vállalat esetében. Megnéztük, hogy melyek lehetnek a tavalyi évben legrosszabbul teljesítő olajcégek közül azok, amelyek ígéretesnek tűnnek, és akár nagyot is mehetnek idén vagy a következő években.

Lemondott a British Airways vezérigazgatója

Lemondott a British Airways vezérigazgatója

A légiközlekedés soha nem látott válságát éli, miután a koronavírus válság következtében az utazások száma drámaian csökkent. Idén eddig 43 légitársaság ment csődbe, és csak most jön a tél, amely egyébként is gyengébb időszak az utazások szempontjából. A válságban a nagy légitársaságok, így a British Airways is szenved.

Vallottak a magyar cégvezetők: így lehet talpon maradni a mai világban

Egyre erősödő fejlődési kényszer van a vállalatokon, a nagy méret és gazdag erőforrások már nem elegendőek a túléléshez, amelyik cég nem tud elég rugalmas lenni, az szinte biztosan elesik - ez volt a Gerendai Károly, Christopher Mattheisen, Mészáros Kinga és Vinnai Balázs részvételével, a KPMG által szervezett panelbeszélgetés egyik fontos tanulsága. A négy tapasztalt vállalatvezető az idén az Agilis vagy irreleváns címet viselő KPMG CEO Outlook bemutató eseményén arra kereste a választ, hogyan érdemes szembenézni a környezeti, gazdasági, geopolitikai és technológiai változással.

Lassulásra számítanak a cégvezetők: bármit bedobnának a versenyelőny megtartásáért

A CEO-k komoly válaszút elé érkeztek világszerte. Példátlan környezeti, gazdasági és technológiai változásokkal kell szembenézniük, eközben az üzletüknek növekedéséhez meg kell kérdőjelezni a régóta élő piaci beidegződéseket, fel kell forgatni saját üzleti modelljüket - derül ki a KPMG kutatásából.

Lecserélik Európa legnagyobb bankjának a fejeseit

Új elnök kerül a legnagyobb európai bank, az HSBC élére, Mark Tucker egy ázsiai biztosítót, az AIA-t hagyta ott, hogy a pénzintézet vezetését átvehesse. Az első dolga az lesz, hogy új vezérigazgatót is találjon, hiszen Stuart Gulliver, aki jelenleg tölti be ezt a posztot, bejelentette, hogy 2018-ban nyugdíjba akar vonulni.

Ügyvezetők, vezérigazgatók figyelmébe - Új Skoda Superb

Folytatódik a Skoda modelloffenzívája, ez alkalommal a Superb és Superb Combi esett át széles körű modellfrissítésen. A két újdonság Sanghajban, 2013. április 19-én, a Sanghaji Autószalon előestéjén tartja világpremierjét. A márka csúcsmodelljei a új dizájnnal, megújult utastérrel és műszaki megoldásokkal érkeznek. Az új Superb piaci bevezetése Európában 2013. június végével veszi kezdetét.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egyetlen lépéssel magára haragította Oroszország a világ egyik legerősebb katonai hatalmát: fontos szövetségest nyerhet Ukrajna
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.