Metál Zoltán: ez az Uber már nem az az Uber

Metál Zoltán: ez az Uber már nem az az Uber

Az Uber megjelenése - a Főtaxival együttműködésben - a fővárosi piacon hatalmas változásokat indukálhat, ez a taxisoknak nem lesz rossz, de a fuvarszervezők száma csökkenhet is a jövőben - mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) elnöke a Porfolio podcastjében. Szó volt arról is, hogy lesz-e tarifaemelés, milyen költségekkel kell szembenéznie egy taxisnak, ha dolgozni szeretne, van-e jövőjük a diszpécserközpontoknak, és hogy miként élték meg a kata-szigorítás alóli mentességet.

Kiderült, hogyan tér vissza Budapestre az Uber

Kiderült, hogyan tér vissza Budapestre az Uber

Az Uber a Főtaxival való együttműködés révén, fixáras rendszerrel és sárga taxiként tér vissza Budapestre, betartva a helyi előírásokat és megőrizve a Főtaxi meglévő munkarendjét és tagdíj struktúráját - közölte a 24.hu.

Visszatérhet Budapestre az Uber

Visszatérhet Budapestre az Uber

A mai napon az Uber bejelentette budapesti piacra lépési szándékát a Főtaxival partnerségben. Ezzel a lépéssel Budapest az európai nagyvárosok közül az elsők között lesz, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber - tájékoztatta a vállalat a Portfolio-t.

Fordulat az Ubernél, újra nyereséges lett a cég

Fordulat az Ubernél, újra nyereséges lett a cég

Az Uber alapítása óta masszívan veszteségesen működik, de volt már néhány olyan negyedév, amikor - jellemzően egyszeri tételek miatt - nyereségről számolt be, ilyen volt a tavalyi negyedik negyedév is, amikor szintén egy nagyobb egyszeri tétel miatt ért el profitot a vállalat, de a mely részben annak is köszönhető, hogy a fuvarozási szolgáltatása iránti kereslet a tavalyi negyedik negyedévben már megközelítette a járvány előtti szintet, és az ételkiszállítási üzletága most először EBITDA szinten nyereséges volt.

Mostantól házhoz jön a kannabisz Kanadában

Mostantól házhoz jön a kannabisz Kanadában

Az Uber felveszi a kannabiszt az alkalmazáson keresztül rendelhető termékek listájára, bár egyelőre csak a kanadai Ontario államban élő ügyfelek számára lesz elérhető a szolgáltatás. A vállalat szerint a kannabisz alkalmazásába történő bevonása segít visszaszorítani a kábítószer illegális piacát és segítene csökkenteni a marihuána hatása alatt álló sofőrök számát az utakon, ezzel javítva az utak biztonságát.

Jim Cramer szerint ezt a három részvényt érdemes venni

Jim Cramer szerint ezt a három részvényt érdemes venni

Jim Cramer, a CNBC megmondóembere kedden úgy fogalmazott, hogy a befektetőknek az Airbnb-t, az Ubert és a DoorDash-t érdemes felvenniük a "bevásárlólistájukra", még annak ellenére is, hogy a szélesebb piacokon vélhetően további visszaesésre lehet számítani.

Jelentett az Uber, csalódottak a befektetők

Jelentett az Uber, csalódottak a befektetők

Az Uber a második negyedévben jelentős összegeket költött a sofőrállomány bővítésére, ami a vártnál nagyobb működési veszteséget eredményezett, és újabb kétségeket ébresztett a befektetőkben a munkaerő-modell hosszú távú megbízhatóságával kapcsolatban. A részvények a kereskedés utáni órákban estek a felemásra sikerült gyorsjelentés után.

Brutális rali, ezzel egy nap alatt megduplázhattad a pénzedet!

Brutális rali, ezzel egy nap alatt megduplázhattad a pénzedet!

Az Alfi szoftvercég részvényei több, mint 100 százalékos emelkedéssel fejezték be a tegnapi kereskedési napot, a kevesebb mint száz főt foglalkoztató vállalat a kisbefektetők generálta mémrészvény-őrület legújabb kiszemeltje lett.

Tőzsdére megy a kínai Uber - Az év egyik legnagyobb részvénykibocsátása lehet

Tőzsdére megy a kínai Uber - Az év egyik legnagyobb részvénykibocsátása lehet

Készülődik az idei év egyik legnagyobb technológiai IPO-ja, tőzsdére megy az Uber kínai szektortársa, a Didi Chuxing. A kínai vállalat az amerikai szektortársával ellentétben nyereséges és a Bloomberg becslései szerint elérheti a 100 milliárd dollárt a cég piaci kapitalizációja a tőzsdére lépés időpontjában.

Nagy döntés készül Brüsszelben, ami komplett ágazatok és digitális területek sorsát döntheti el

Nagy döntés készül Brüsszelben, ami komplett ágazatok és digitális területek sorsát döntheti el

Az internetgazdaságról van szó. Ennek úgynevezett közvetítő platformjai közül az UBER és az Airbnb van legjobban a kereszttűzben, de sok más platform is közvetít kisvállalkozókat a nagyközönségnek. A kiközvetített dolgozók vagy vállalkozók státusa nem egyértelmű, a bírósági gyakorlat országonként is eltérő. Ez jogbizonytalansághoz, esetenként a dolgozók kiszolgáltatottságához vezet, és ezt szeretné az Unió megszüntetni. Az Európai Bizottság először a szociális partnereket kérdezi meg, utána mi is hozzászólhatunk. A cél az egyensúly megtalálása a rugalmasság, a vevő jobb kiszolgálása és a dolgozók biztonsága között.

Felpattant a Tesla! Követi a falka?

Felpattant a Tesla! Követi a falka?

Ritkán telik el olyan nap, amikor ne történne valami a Tesla frontján. Ha éppen a céggel nem történik semmi, és még Elon Musk is csak visszafogott tweet-ekkel szórakoztatja a gyülekezetet, akkor is szinte biztosak lehetünk benne, hogy az árfolyamban lesz olyan mozgás, ami figyelemre méltó. Az azonban még ennél a vállalatnál is ritka, hogy jó pár hétnyi esés után közel 20%-kal pattan fel a részvény egyetlen nap alatt. Tegnap éppen ez történt. Ilyenkor nemcsak a Tesla-t, de azokat a papírokat is érdemes megnézni a technikai elemzés szemszögéből, amelyeket a piac hasonlóan kezel: ugyanúgy magas reményeket, nagy növekedést, és közel azonos nagyságú kockázatokat rendel hozzájuk: vagyis a falkához tartoznak.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.