Nagyot nőtt tavaly a BILK

A BILK közzétette tavalyi egész éves számait, a cég árbevétele 12,7 százalékkal nőtt, míg az EBITDA közel 20 százalékkal emelkedett 2019-ben.

Felügyeleti bírságot szabott ki a BILK-re az MNB

Az MNB figyelmeztetésben és 150 000 forintos felügyeleti bírságban részesítette a BILK-et, miután a társaság a tájékoztatási kötelezettségének késedelmesen tett eleget.

Stabil és tovább nő a BILK kihasználtsága

A BILK által közzétett közlemény szerint a társaság kétszámjegyű ütemben növelte kapacitásait egy több mint 20 ezer négyzetméteres magasraktári kiszolgálásra alkalmas csarnokkal. A társaság további kapacitásbővítési potenciállal is rendelkezik, az új raktár létesítéséhez szükséges építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak. A BILK továbbá elkötelezte magát a zöld-logisztikai megoldások alkalmazása mellett.

Bevásárolták magukat a kínaiak a bővülő budapesti gigaterminálba

Nem álltak meg  a kínaiak a görögországi Pireusz kikötőjének megvásárlásával. Szerda estétől immár résztulajdonosként is a soroksári árufuvarozási óriásterminálig érnek. Az állami COSCO SHIPPING vállalatcsoport tagja, az Ocean Rail Logistics (ORL) S.A. ugyanis valamivel több, mint 15 százalékos részesedést szerzett a Rail Cargo Group (RCG) tagvállalatában, a Rail Cargo Terminal - BILK zártkörű részvénytársaságban. Az ORL  régi partnere a terminálnak, tulajdonszerzése nyilván további, hatékonyságnövelő fejlesztéseket vetít előre.

Tovább nőtt idén a BILK

Az idei első félévben tovább nőtt a BILK bevétele és profitja, a vállalat pedig továbbra is kitart részvényei tőzsdei értékesítésének terve mellett.

Új raktárbázisba költözött a MediaMarkt

A MediaMarkt vásárlóinak száma a korábbi évek többszörösére növekedett, a fokozott igények teljesítése és a kiszolgálás minőségének további javítása érdekében a társaság új raktárbázis mellett döntött. Egy évvel a BILK-kel erről kötött megállapodás és 10 hónappal az építkezés kezdése után elkészült a BILK területén az áruházlánc speciális igényei szerint épített, több mint 20 ezer négyzetméteres raktárcsarnok, amelybe a MediaMarkt beköltözött.

Továbbra is tervben van a Bilknél a tőzsdei kereskedés megkezdése

A Bilk Logisztikai Nyrt. továbbra is kitart részvényei tőzsdei értékesítésének terve mellett, ezért kérvényezte a Budapesti Értéktőzsdénél a kereskedés megkezdésére rendelkezésre álló határidő meghosszabbítását újabb egy évvel - közölte a társaság. A BÉT vezérigazgatója a kérést pozitívan bírálta el, amelynek értelmében a társaság 2020. június 30. napjáig kezdeményezheti értékpapírjai tőzsdei kereskedésének megkezdését.

Haladékot kapott a BILK a Budapesti Értéktőzsdétől

A Budapesti Értéktőzsde ma bejelentette, hogy a BILK részvényei esetében a tőzsdei kereskedés megkezdése iránti kérelem benyújtására rendelkezésre álló határidőt 2020. június 30-ig meghosszabbítja.

Közgyűlést tartott a Bilk

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Bilk, amely elfogadta a társaság éves beszámolóját és a 2019-es üzleti tervet.

Megemelték a BILK hitelkeretét

A BILK által közzétett tájékoztatás szerint a társaság hitelkerete a hitelszerződés és a kapcsolódó finanszírozási okiratok módosítása, illetve megkötése nyomán megemelésre került.

Rekordidő alatt érnek Magyországra a kínai áruk

Megkezdődött a rendszeres vasúti konténerfuvarozás a 13 millió lakosú közép-kínai Hszian városa és Budapest között, az első vonat, amely több mint 7000 kilométeres szárazföldi útvonalon fuvarozott általános fogyasztási cikkeket Kínából, rekordidő, tíz nap alatt érkezett a budapesti Rail Cargo Terminal - BILK vasútlogisztikai központjába.

Tovább nőtt a kapacitás és a bevétel a BILK-nél

Eredményes évet zárt a BILK Logisztikai Nyrt. 2018-ban. Magyarország egyik legnagyobb logisztikai központja az elmúlt évben növelte raktárkapacitását, árbevételét és üzemi tevékenységének hatékonyságát. A fejlődés motorja a társaság területén rendelkezésre álló kapacitások bővülése és a komplex logisztikai szolgáltatások iránti tartós kereslet: a raktárváros bérbeadottsági mutatója 2018-ban 98,7 százalék volt.

Közgyűlést tart a BILK

Közzétette közgyűlési meghívóját a BILK, a társaság április 25-én, 10 órakor tartja éves rendes közgyűlését, amelynek helyszíne 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 18. A lh. VI. em. 1/A.

Csaknem teljes a BILK kapacitásainak kihasználtsága

Meghaladta a 99 százalékot a BILK Logisztikai Nyrt. kapacitásainak kihasználtsága, a társaság ezért azt ígéri, hogy folytatja a 186 ezer négyzetméteres intermodális raktárváros bővítését.

Figyelmeztette a BILK-et az MNB

A BILK mai bejelentése szerint a céget a Magyar Nemzeti Bank figyelmeztetésben részesítette, miután a társaság a tőkepiaci törvény szerinti tájékoztatási kötelezettségének 2018. november 30. napjára vonatkozóan késedelmesen tett eleget.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.