Együttműködési megállapodást írt alá a Corvinus és a Market Építő Zrt.

Együttműködési megállapodást írt alá a Corvinus és a Market Építő Zrt.

Együttműködési megállapodást írt alá a Corvinus és a Market Építő Zrt. a vállalati és az akadémiai szféra együttműködésében rejlő szinergiák kihasználására. A stratégiai partnerség részeként a Market szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat saját vállalati működésükről, iparági példákról, fókuszba helyezve a projektmenedzsment- és vezetési ismereteket - tette közzé az egyetem.

Nyugdíjkorhatár-emelést, családi nyugdíjat javasol a Corvinus közgazdásza

Nyugdíjkorhatár-emelést, családi nyugdíjat javasol a Corvinus közgazdásza

Teljesítményalapú, egyszerűen követhető modellt dolgozott ki a Corvinus kutatója, német mintára. A gyermekvállalást jobban elismerné, a régi nyugdíjasok nem szakadnának le az frissnyugdíjasoktól, az özvegyi nyugdíj méltányosabbá válna. Mindehhez pedig a kassza nem igényelne több forrást - derül ki a Corvinus Egyetem közleményéből.

Kimondták az igazságot a jövőkutatók: nincs víziója a pénzügyi szektornak

Kimondták az igazságot a jövőkutatók: nincs víziója a pénzügyi szektornak

Egyre fontosabbá válik a felelősségteljes viselkedés a pénzügyi szektorban, különösen most, a technológiai fejlődés berobbanásával. A Portfolio Future of Finance 2023 konferenciájának nyitóelőadói szerint a jövő nem annyira kiszámíthatatlan, mint azt sokan gondolják, 5-10-15 évre előre pontosan látni lehet a fő trendeket. Rab Árpád szerint ez most a lehetőségek időszaka. Félni nem szabad, mert akkor nincs innováció, nincs előrelépés. A szakember szerint a világ folyamatosan csak reakcióban van, ahelyett, hogy akcióba kezdenénk, nagy pénzügyi víziót hoznánk létre, márpedig szerinte jelenleg nincs ilyen nagy vízió a pénzügyi szektorban.

Négy helyet javított a Corvinus

Négy helyet javított a Corvinus

A Financial Times globális százas toplistáján a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén is bekerült a legjobb üzleti képzések közé. A Corvinus a neves nemzetközi rangsorban, egyetlen magyar intézményként csaknem két évtizede szerepel, idén az összesített 94. helyen, ár-érték arányban a 17. helyen - közölte a Budapesti Corvinus Egyetem.

Hogyan és mi helyett használjuk az innovatív közlekedési módokat Budapesten?

Hogyan és mi helyett használjuk az innovatív közlekedési módokat Budapesten?

A városi közlekedés átalakulása Budapesten is érezhető, újabb és újabb cégek kínálnak innovatív mobilitási szolgáltatásokat: jelenleg már kettő bérelhető kerékpárokat (MOL Bubi, Donkey), négy bérelhető rollereket (Lime, Bird, Tier, Whoosh), egy bérelhető mopedeket (Blinkee) és három bérelhető autókat (MOL Limo, Share Now, GreenGo) üzemeltető vállalkozás összesen több mint 10000 járművel van jelen a fővárosban. Fogyasztói piackutatási eredmények alapján a városi közlekedők kombinálják a különféle közlekedési eszközöket, ugyanakkor valamilyen mértékben helyettesítői is egymásnak az egyes közlekedési módok. Ebben az írásban azt járjuk körül, hogy milyen kapcsolat fedezhető fel a különféle városi közlekedési módok között Budapesten, fókuszba helyezve a közösségi kerékpárrendszereket.

Svájcba távozik a Corvinus lemondott rektora

Svájcba távozik a Corvinus lemondott rektora

Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem lemondott rektora korábbi munkahelyére, a svájci Bázelben működő Nemzetközi Fizetések Bankjához tér vissza - számol be róla a hvg.

Távozik a Corvinus Egyetem rektora

Távozik a Corvinus Egyetem rektora

2023. július 31-ével távozik a Budapesti Corvinus Egyetem rektori pozíciójából Takáts Előd, de kapcsolata nem szűnik meg az intézménnyel, a jövőben is a Corvinus egyetemi tanára marad - derül ki az egyetem közleményéből.

Tisztújítást tartott a Magyar Közgazdasági Társaság

Újabb három évre Pleschinger Gyulát, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagját választotta elnökévé pénteki küldöttgyűlésén a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT). Az idén 129 éves, több mint 3 ezer tagot számláló egyesület főtitkári posztját továbbra is Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója töltheti be - közölte az MKT.

Nincs komoly átalakulás hullámverések nélkül - Mérlegen a Corvinus Egyetem modellváltása

Nincs komoly átalakulás hullámverések nélkül - Mérlegen a Corvinus Egyetem modellváltása

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy tömegképzés helyett a legkiválóbb, legtehetségesebb diákokat oktassa, és a jövőbeni regionális gazdasági-társadalmi elitet képző felsőoktatási intézménnyé váljon - jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Anthony Radev, az egyetem elnöke. A modellváltás elmúlt négy évét értékelve a szakember kitért arra, hogy a nagy strukturális változások időszaka lezárult az egyetemnél, ennek során bevezettek egy más modellt, amit szükség esetén tudnak korrigálni és jelenleg is zajlik a következő hároméves stratégia megalkotása, a kollégák bevonásával. Az egyetem elnökét kérdeztük az átalakítást ért kritikákról, az Alkalmazotti Tanács elégedettségi felméréséről, a munkavállalók fluktuációjáról és jövedelmi helyzetük változásáról, de szóba került a sajtóban korábban kiszivárgott információ, miszerint etikai eljárás indult a Corvinuson, mivel az egyik hallgatóval kivételeztek egy vizsgán. Anthony Radev beszélt arról is, hogy a modellváltás lehetőséget teremtett arra, hogy még több önálló bevételeket szerezzen az egyetem, és ezen gőzerővel dolgoznak, melynek hatására 2030-ra a 40 milliárd forintos költségvetés elérése sem kizárt, a jelenlegi 27-28 milliárd forintról.

Ez a 91 milliárd forint már biztos nem közpénz

Ez a 91 milliárd forint már biztos nem közpénz

Több mint 90 milliárd forint osztalékot fizet a Mol és a Richter, de nem az államnak, hanem vagyonkezelő alapítványoknak, amelyeknek a kormány a részvénypaketteket átadta - írja a 24.hu.

Kimutatták a kutatók: meglepő eredménye lett a magyar oktatási reformnak

Kimutatták a kutatók: meglepő eredménye lett a magyar oktatási reformnak

Egy jól megtervezett szakképzési rendszer sokféle módon lehet hasznos a társadalom számára. Felgyorsíthatja a munkaerőpiacra való belépést, növelheti a szakképzettek kezdeti keresetét miközben csökkentheti a társadalmi egyenlőtlenségeket az iskolai lemorzsolódás csökkentésével és a társadalmilag hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatási esélyeinek és jövedelmének javításával. Azonban a túlságosan specifikus szakmai képzés hosszú távon káros is lehet az itt végzettek számára: a specifikus képességek gyorsan elavulnak így a kezdeti kereseti előnyök gyorsan eltűnhetnek ráadásul a rugalmasabb általános képességek hiányában technológiai változásokhoz is nehezebb alkalmazkodni.

A Corvinus Egyetemhez kerül át a Pénzügyi Szemle

A Corvinus Egyetemhez kerül át a Pénzügyi Szemle

A Budapesti Corvinus Egyetem április 1-jével átvette a Pénzügyi Szemle szakfolyóirat alapítói és laptulajdonosi jogait az Állami Számvevőszéktől - közölte az egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Kecskeméti győzelemmel zárult a Közgazdasági Diákolimpia országos döntője

Andrási Szabolcs, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Technikumának diákja nyerte a Közgazdasági Diákolimpia 2023-as versenyét szerdán Budapesten, a Corvinuson. A középiskolásoknak szóló nemzetközi megmérettetés hazai döntőjében 13 település 16 iskolájának 25 diákja mérte össze közgazdasági ismereteit.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A második világháború óta a legnagyobb puccs készült Németországban – Mi lett volna, ha megdöntik az államrendet a Reichsbürgerek?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.