Nagyon gyorsan dominánssá vált az új Covid-variáns

Nagyon gyorsan dominánssá vált az új Covid-variáns

Remek terjedési képességet mutat a JN.1 variáns, ami nagyon rövid idő alatt dominánssá vált az egész világon. Aggodalomra azonban nincs ok, mert nem okoz a korábbiaknál komolyabb megbetegedést, nincsenek jelentős új tünetek, és a vakcinákat is folyamatosan frissítik - mondta Kemenesi Gábor virológus a 24.hu-nak.

Koronavírus elleni átoltottság: lesújtó magyar adatok érkeztek

Koronavírus elleni átoltottság: lesújtó magyar adatok érkeztek

Elhanyagolható, európai összevetésben is nagyon alacsony átoltottsággal rendelkeznek idehaza a koronavírus-fertőzés szempontjából a legnagyobb kitettséggel rendelkező idősek - derül ki az európai járványügyi központ adataiból, amelyet Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja elemzett.

Teljesen megváltozott volna az élet a távmunkával?

Teljesen megváltozott volna az élet a távmunkával?

A Covid idején a vállalatok rákényszerültek arra, hogy online meetingeken videóhívások keretében folytassák le az ügyfeleikkel való egyeztetéseket az addig alapvetően személyes találkozók keretében megtartott tárgyalások helyett. Amikor a koronavírus-járvány lecsengése után a világ újra visszatért a régi kerékvágásba, sok cégvezető felismerte, hogy az üzleti utazások nagy részét ki lehet váltani online meetingekkel, időt és pénzt spórolva meg. A céges utak mégsem tűnnek el, egyre több, alapvetően távmunka vagy hibrid modellben működő nagyvállalat ugyanis nem sajnálja a pénzt az alkalmazottai utazásaira, ha annak célja, hogy az amúgy egymástól nagy távolságban, távmunkában dolgozó kollégákat összehozza egy kiemelten fontos meetingre, workshopra. A cégek ugyanis a Covid időszakának tapasztalataiból kiindulva felismerték, hogy igazán a személyes találkozók révén lehet nagymértékben erősíteni a munkatársak közötti együttműködést, az alkalmazottaik munka iránti elköteleződését.

A Pfizer meglepő bejelentést tett a Covid-vakcinájáról

A Pfizer meglepő bejelentést tett a Covid-vakcinájáról

Jövő hónaptól a gyógyszertárak polcain is megjelenik a Pfizer Covid-vakcinája az Egyesült Királyságban, amely új lehetőséget nyújt azoknak, akik nem férnek hozzá az oltáshoz a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) révén - közölte az Independent.

Komoly leépítést tervez a német háztartásigép-gyártó

Komoly leépítést tervez a német háztartásigép-gyártó

A Miele, a híres német háztartásigép-gyártó vállalat, jelentős létszámcsökkentésre készül, amelyet az eladások erőteljes visszaesése indokol. Ez a döntés egy kihívásokkal teli időszakot vetít előre a cég számára, amely éppen 125. évfordulóját ünnepli. Sajtóértesülések szerint a vállalat a teljes munkaerő mintegy 10 százalékának a leépítését fontolgatja. Bár a Miele megerősítette az átszervezési törekvéseket, a pontos létszámcél még nem került nyilvánosságra - tudósított a Retail Detail.

Tarol az influenza, vészesen emelkedik a fertőzöttek száma

Tarol az influenza, vészesen emelkedik a fertőzöttek száma

Az idei ötödik héten az országban 47 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 271 000 fő akut léguti fertőzés tüneteivel – közölte csütörtökön a becslését a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Ez 100 ezer főre vetítve 489, illetve 2797 főt jelent, ami jócskán meghaladja a tavalyi 5. heti adatokat, az influenza esetén pedig a 2018-19-es szezon óta nem beszélhettünk ilyen magas fertőzötti arányszámról az 5. héten.

Kezd elszállni a fertőzöttek száma Magyarországon

Kezd elszállni a fertőzöttek száma Magyarországon

Az idei negyedik héten az országban 36 900 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 233 400 fő akut légúti fertőzés tüneteivel – közölte csütörtökön a becslését a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Ez 100 ezer főre vetítve 2409, illetve 381 főt jelent, ami jóval magasabb a tavalyi 4. heti adatoknál, és az influenza esetén elmúlt évek egyik legmagasabb fertőzötti arányszámáról beszélhetünk.

Meglepő bejelentést tett a Pfizer a Covid-vakcinájáról

Meglepő bejelentést tett a Pfizer a Covid-vakcinájáról

A Pfizer váratlan nyereségről számol be ma közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Covid-termékek vártnál jobb (pontosabban a vártnál kevésbé gyenge) eladásainak, és a költségcsökkentéseknek köszönhetően - írja a Reuters.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan történt a gáz árával, amire az orosz-ukrán háború kitörése óta nem volt példa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.