Lenyomták a Teslát a súlycsökkentő gyógyszerek

Lenyomták a Teslát a súlycsökkentő gyógyszerek

A testsúlycsökkentő gyógyszereket gyártó cégek kezdik háttérbe szorítani az elektromos autógyártókat. Ezt támasztja alá, hogy a mai kereskedésben az Eli Lilly piaci kapitalizációja meghaladta a Tesláét – írja a Bloomberg.

Megtalálták az elhízás elleni csodaszert – Viszlát, brokkoli és kemény edzések?

Megtalálták az elhízás elleni csodaszert – Viszlát, brokkoli és kemény edzések?

A kormányok világszerte úgy döntenek, hogy a súlycsökkentő gyógyszerek létfontosságúak az elhízás elleni harcban és az általános egészségi állapot javításában, ezért az egészségbiztosítók támogatásával elérhető árú gyógyszerekké teszik őket. Mivel már olcsó tablettával is kordában tartható lesz a testsúly, így sokan felhagynak az egészséges étkezéssel és a testmozgással, miközben az elhízás elleni gyógyszerek iránti kereslet olyan mértéket ölt, hogy éveket kell várni rájuk. Ez pedig pont az ellenkező hatást éri el, az elhízottak aránya megnő, ami egészségügyi válságot okoz – áll a Saxo Bank hagyományos év végi meghökkenő előrejelzéseiben, amely a kis eséllyel bekövetkező, de potenciálisan nagy hatású eseményeket gyűjti össze. Bár ennek a forgatókönyvnek kicsi a valószínűsége, de úgy tűnik, hogy az új elhízás elleni gyógyszerek komoly hatást okoznak, nem véletlenül alakult ki óriási hype a készítmények körül idén.

Megérkezett a legújabb elhízás elleni gyógyszer

Megérkezett a legújabb elhízás elleni gyógyszer

Eli Lilly elhízás elleni gyógyszere, a Zepbound már elérhető az amerikai gyógyszertárakban, havi 550 dollárba kerül a biztosítással nem rendelkező vásárlóknak - írja a Reuters hírügynökség.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.