Lezárták a Normafát

A viharos időjárás miatt a Normafapark igazgatósága szombat délelőtt lezárta a Normafát - közölte a XII. kerületi önkormányzat sajtófőnöke az MTI-vel.

Fizetős lesz a parkolás a fővárosiak kedvenc kirándulóhelyén

Fizetős lesz a parkolás a fővárosiak kedvenc kirándulóhelyén

Fizetős lesz a parkolás január 21-től a Normafánál az Eötvös út – Hegyhát út találkozásánál (a CBA mellett) induló aszfaltos parkolóban. A fizetőidőszak hétvégén és munkaszüneti napokon egyaránt a 8.00 és 20.00 óra közötti időtartamra terjed ki - olvasható a kerület honlapján.

Síház nyílt Budapesten

Síház nyílt Budapesten

A Normafánál csütörtökön délelőtt ünnepélyesen átadták a Vasas teljesen megújult, a terasszal együtt 400 négyzetméteres, kétszintes síházát, amely a klub északisízői mellett a szabadidő-sportolókat is szolgálni fogja.

78 lakásos lakóprojekt készül a Normafánál

78 lakásos lakóprojekt készül a Normafánál

Egy három épületből álló, összesen 78 lakást magába foglaló beruházás készülődik a XII. kerület tetején, a Normafánál - írja az Építészfórum. A projekt egy természetvédelmi területen épülne fel, a természetvédelmi hatástanulmányt már beadták az illetékes hatóságnak.

Új parkot kapott a budai kerület

Új parkot kapott a budai kerület

Átadták pénteken az egykori Hotel Olimpia helyén kialakított 4400 négyzetméteres Eötvös Loránd parkot a Normafánál. A parkról legutóbb 2018 elején írtunk, amikor az önkormányzat a kisajátítási eljárás végén birtokba vehette a területet.

Kikerültek a Normafa átépítési tervei

Kikerültek a Normafa átépítési tervei

Folyamatban van az új nagyparkoló kialakítása a Normafánál, az önkormányzat olyan tereprendezési terveket dolgozott ki, amellyel növelni tudják a zöldefelület arányát - szerepel a Hegyvidéki Önkormányzat honlapján. 

Az önkormányzat megtorpedózta a Normafára tervezett lakóparkot (2)

Egy 66 lakásos, 12 szintes, majdnem 40 méter magas épületet tervezne a Normafán, a Konkoly-Thege Miklós úton a Cordia - írja az Index. A közvetlenül az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont mellett, természetvédelmi területen lévő projektet azonban nem engedélyezi a Hegyvidéki Önkormányzat. A Cordia álláspontja a cikk végén olvasható.

Rendezvényházként újul meg a Normafa egykori étterme

Rendezvényházként újulhat meg a XII. kerületben a Gyermekvasút végállomásánál található egykori étterem, ami 1967 óta üzemel különböző témájú szolgáltatásokkal. A turisták által kedvelt helyszín átalakításának képeit a Geppetto belsőépítész iroda oldalán találtuk meg. A hamarosan elkészülő épületben fent rendezvényterem, lent pedig kávézó, klubterem működik majd.

Kiderült: ez lesz a rohadó normafai hotel helyén

Többéves előkészítő munka után véget ért a kisajátítási eljárás az egykori Hotel Olimpia épületénél, így a Hegyvidéki Önkormányzat birtokba vehette a szállót. A város népszerű kirándulóhelye mellett lévő lepusztult épület bontása a tervek szerint egy hónapon belül megkezdődik, hogy a helyén park lehessen, valamint kiépülhessen az Eötvös út új szakasza - olvasható a hegyvidek.hu-n.

Milliárdokat költ a kormány budai villák felújítására

Normafa és Zugliget több milliárd forintos fejlesztéséről döntött a kormány - írja a Magyar Idők. A felújítás két Hild-villát, a zugligeti lóvasút-végállomást és az egykori Fácán Nagyvendéglőt tartalmazza, de út- és parkolóépítés is kapcsolódik a fejlesztéshez.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.