Jövőre már osztalékot is fizethet az OXO Technologies

Jövőre már osztalékot is fizethet az OXO Technologies

Az OXO Technologies idei első félévi tőzsdei beszámolója szerint a befektető társaság a szektort érintő gazdasági kihívásokra megfelelő stratégiával hatékonyan reagált, az iparági szereplők élesedő versenyében megszilárdította kedvező helyzetét – előkészítve ezzel a más külföldi nyilvános piacon történő új kibocsátást és a jövő évben esedékes potenciális osztalékfizetést is. A félév 1 092 018 eurós pozitív adózás előtti eredménnyel zárult, eszközállománya pedig 1,9 millió euróval növekedett tovább, nagyságrendileg 16 millió euróra.

Költözik az OXO Technologies, Hollandiából terjeszkednek tovább

Költözik az OXO Technologies, Hollandiából terjeszkednek tovább

Az idei év elejétől már euró-alapú működésre állt át az OXO Tecnologies Holding, most pedig arról is döntés született, hogy a cégcsoport a székhelyét is Hollandiába költözteti át. Oszkó Pétert, az igazgatóség elnökét a döntés hátteréről, külföldi tőzsdei bevezetésről, a magyarországi korai fázisú befektetésiről és a külföldi terjeszkedés stratégiai terveiről kérdezte a Portfolio.

Negyedmilliárdos nyereség az OXO Technologies-nél

Negyedmilliárdos nyereség az OXO Technologies-nél

Az éves beszámoló szerint a befektető társaság sikeresen alkalmazkodott a radikálisan megváltozott gazdasági és üzleti környezethez, mivel bevont forrásait, kezelt vagyonát és befektetési portfóliója értékét egyaránt növelni tudta, miközben működésének nyereségességét is biztosította.

Túlélik-e a pénzügyi forradalmat a neobankok, vagy elkerülhetetlen az összeomlás?

Túlélik-e a pénzügyi forradalmat a neobankok, vagy elkerülhetetlen az összeomlás?

Ma már a legtöbb ember számára természetes dolog, hogy egy applikáción keresztül intézi bankügyeit, pedig hosszú évtizedek kellettek ahhoz, hogy a rendkívül szigorúan szabályozott pénzügyi rendszerben is innovációt hozzanak a fintech cégek és neobankok. Bár a pénzügyi forradalom mára visszafordíthatatlan, egyáltalán nem magától értődő, hogy ennek babérjait ezek az innovatív cégek fogják learatni, már csak azért sem, mert a megtérülést még mindig a klasszikus banki szereplők tudják felmutatni. Az OXO podcast műsorában Illés Richárd vendégei Faluvégi Balázs és Lemák Gábor fintech szakértők voltak, akik a szektor jövőjéről, és az abban rejlő lehetőségekről beszélgettek.

A geotermiától a lignitig mindent be kell vetni, ha akkumulátorgyártó nagyhatalommá akarunk válni

A geotermiától a lignitig mindent be kell vetni, ha akkumulátorgyártó nagyhatalommá akarunk válni

Az elmúlt 15 évben a magyar áramfogyasztás importhányada úgy nőtt folyamatosan, hogy közben a felhasználási igény nem emelkedett drasztikusan, a 3-7 ezer megawattos sávban maradt. Az elkövetkezendő években azonban olyan gyártókapacitások települnek az országba, amelyek energiaigénye hosszú távon Paks 2 kapacitását is meghaladhatja, ezért minden olyan lehetőség kiaknázásra szükség lenne, amiben jó adottságai vannak az országnak, mint például a geotermia – mondta Holoda Attila, energetikai szakértő.

Az összeomlást sikerült elkerülni, de túl sok jót nem ígér az idei év

Az összeomlást sikerült elkerülni, de túl sok jót nem ígér az idei év

A 2023-as év legnagyobb makrogazdasági kockázata a gázár lesz, ami akkor sem biztos, hogy visszaáll a korábbi szintre, ha vége lesz a háborúnak, de ahogy az utóbbi napok árcsökkenése mutatja, az árkonszolidáció anélkül is lehetséges, ha nincs béke. Ehhez a bizonytalansághoz jön hozzá a két számjegyű infláció, a reálbércsökkenés és az erősen megkérdőjelezhető kormányzati növekedési modell. Az OXO Technologies podcastjában Oszkó Péter vendége Madár István, a Portfolio vezető elemzője volt, aki nyögvenyelős, de menedzselhető évet jövendölt.

Kipukkadnak az unikornisok – Nem a tőkebevonást kéne ünnepelni, hanem az értékteremtést

Kipukkadnak az unikornisok – Nem a tőkebevonást kéne ünnepelni, hanem az értékteremtést

Az elmúlt tíz év forrásbősége után ínséges idők várnak a startup szcéna szereplőire, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy az egész szektor befékez, sőt, a nehezített pálya még kedvezhet is az igazán piacképes cégeknek, az állami források visszaszorulásával pedig aktivizálódhat a magántőke, de ehhez azonban még jó pár feltételnek teljesülnie kell. A magyar ökoszisztéma helyzetéről és lehetőségeiről Sohajda Júlia, a Vespucci Partners egyik alapítója, Balogh Péter, Baconsult Kft. angyalbefektetője és Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatósági elnöke beszélgetett a cégcsoport podcastjában, amiből kiderül, hogy miért nehéz idecsábítani a nagy külföldi befektetési alapokat, miért nem jó ötlet csak egy befektetővel nemzetközi babérokra törni, miben rejlik a magyar startupok nagy előnye a válságos időszakban, és miért a tőkebevonást ünnepeljük az értékteremtés helyett.

Búcsút int a forintnak, és euró-alapú működésre áll át az OXO Technologies

Búcsút int a forintnak, és euró-alapú működésre áll át az OXO Technologies

A napokban adták ki a társaság féléves jelentését, amelyből kiderül, hogy nyereséggel zárták az év első felét, amely a vállalatcsoport igazgatósági elnöke, Oszkó Péter szerint a hároméves működés tekintetében szép eredmény, mert az ilyen befektetési profilú holdingok a működés első néhány évében alapvetően inkább csak befektetési költségeket számolnak el. Az elnököt arról is kérdeztük, hogyan sikerült kimenteni a társaság pénzét a felszámolás alá került Sberbankból, milyen lépésekkel készülnek egy esetleges recesszióra, és milyen esélyei vannak Magyarországnak megegyeznie az uniós források lehívásáról.

Most várják csak az igazi növekedést a magyar technológia cégcsoportnál

Most várják csak az igazi növekedést a magyar technológia cégcsoportnál

Rendkívüli növekedési szakaszban van a magyar technológiai cég, amelynek tavalyi árbevétel több mint a duplájára emelkedett, 2,3 milliárdról 5 milliárd forintra, áprilisban pedig új részvények kibocsátásával 355 millió forint értékben emeltek tőkét. A tőke nagy részét stratégiai akvizíciókra fordítják, amely a növekedés egyik motorja, de egyetemekkel karöltve olyan fejlesztőközpontok létrehozása is tervben van, ahol informatikusokat képeznének a szakemberhiány enyhítésére. A cég igazgatóságának elnökét, Szekeres Viktort kérdeztük a terjeszkedési tervekről, és a cég legújabb befektetőjét, az OXO Technologies Holding igazgatósági elnökét, Oszkó Pétert arról, hogy milyen potenciált lát a cégben, miért gondolta úgy, hogy most érdemes beszállni a Glosterbe.

Kiderült a startup-titok – ekkor kell a nagy pénzekre pályázni

Kiderült a startup-titok – ekkor kell a nagy pénzekre pályázni

Milyen kiaknázatlan lehetőségeket rejt a HR és a belső kommunikáció digitalizációja egy vállalatnál? Összehangolhatók-e a kék és a fehérgalléros munkavállalók esetében a kommunikációs folyamatok? Hogyan fejleszthető a vállalati elköteleződés és a dolgozók megtartása? Egyebek mellett ezekről a kérdésekről is beszéltünk Barathi Tamással, a belső kommunikációval foglalkozó Blue Colibri alapítójával a Portfolio Business podcast új epizódjában. A műsorban szóba került még, hogy magyar startupként milyen kihívásokat jelent akár a hazai, akár e nemzetközi piac, hogy érdemes-e tisztán hazai startupot indítani, illetve hogy mikor érdemes startupként elgondolkodni a tőkebevonáson.

Visszatér a 2008-as válságot belobbantó eszköz, csak sokkal biztonságosabb formában

Visszatér a 2008-as válságot belobbantó eszköz, csak sokkal biztonságosabb formában

A 2008-as gazdasági válság kirobbanásában komoly szerepe volt az értékpapírosításnak nevezett eszköznek, melynek lényege, hogy a bank a nála levő hitelek egy csoportját „becsomagolja” és értékesíti, így továbbadva a kockázatot. Ez a megfelelő szabályozás mellett a banki kockázatkezelés egyik remek eszköze, azonban ennek szabályozási háttere 2008-ban még hiányzott, a következmények ismertek. Azóta azonban nemcsak, hogy megtörtént a terület szabályozása, de az európai bankhatóságok szorgalmazzák is az eszköz meghonosítását, mert kiválóan alkalmas lenne a korona-válság miatt bajba jutott cégek megsegítésére.

Az OXO Technologies lett az év kibocsátója a BÉT Xtend piacán

Az OXO Technologies lett az év kibocsátója a BÉT Xtend piacán

Az OXO Technologies Holding Nyrt. kapta „Az év részvénykibocsátója a BÉT Xtend piacon” díjat a BÉT Legek 2021 gálán, melyet szerdán tartottak a BÉT székházában. Az eseményen a hazai tőkepiac legjobb teljesítményeit értékelik, a díjak odaítéléséről a Tőzsdei Tanácsadó Testület tagjaiból álló szakmai zsűri döntött kvantitatív módszertan - például forgalmi adatok - alapján.

Oszkó: nem baj, ha a feltörekvő technológiai cégek is hozzászoknak a transzparenciához

Oszkó: nem baj, ha a feltörekvő technológiai cégek is hozzászoknak a transzparenciához

Az OXO Technologies Holding tavaly debütált a BÉT XTend piacán, az elmúlt félév tapasztalatairól kérdeztük Oszkó Pétert, a cégcsoport igazgatóságának elnökét, aki lát fantáziát egy régiós technológia részvénypiacban, amely ugródeszkaként működhetne a nyugati tőzsdék irányába. A befektetési szakember beszélt a Theranos kapcsán arról is, hogy a technológia szektor szereplőinek egyébként is jót tenne a tőzsdei bevezetéssel járó transzparencia, de szóba került az is, hogyan lehetne az állami forrásoktól túlsúlyos befektetői szférába visszacsalogatni az intézményi és magánbefektetőket.

Új tőkebefektetés az OXO Technologies-nél

Új tőkebefektetés az OXO Technologies-nél

Az OXO Technologies a Budapesti Értéktőzsde oldalán tájékoztatta a befektetőit és a nyilvánosságot a közelmúltban történt befektetési döntéséről.

  • 1
  • 2
Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagyon gyorsan terjed egy régi-új fertőzés Magyarországon - Ezt kell tenni, hogy megelőzzük a halálos bajt!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.