Jövőre már osztalékot is fizethet az OXO Technologies

Jövőre már osztalékot is fizethet az OXO Technologies

Az OXO Technologies idei első félévi tőzsdei beszámolója szerint a befektető társaság a szektort érintő gazdasági kihívásokra megfelelő stratégiával hatékonyan reagált, az iparági szereplők élesedő versenyében megszilárdította kedvező helyzetét – előkészítve ezzel a más külföldi nyilvános piacon történő új kibocsátást és a jövő évben esedékes potenciális osztalékfizetést is. A félév 1 092 018 eurós pozitív adózás előtti eredménnyel zárult, eszközállománya pedig 1,9 millió euróval növekedett tovább, nagyságrendileg 16 millió euróra.

Költözik az OXO Technologies, Hollandiából terjeszkednek tovább

Költözik az OXO Technologies, Hollandiából terjeszkednek tovább

Az idei év elejétől már euró-alapú működésre állt át az OXO Tecnologies Holding, most pedig arról is döntés született, hogy a cégcsoport a székhelyét is Hollandiába költözteti át. Oszkó Pétert, az igazgatóség elnökét a döntés hátteréről, külföldi tőzsdei bevezetésről, a magyarországi korai fázisú befektetésiről és a külföldi terjeszkedés stratégiai terveiről kérdezte a Portfolio.

Negyedmilliárdos nyereség az OXO Technologies-nél

Negyedmilliárdos nyereség az OXO Technologies-nél

Az éves beszámoló szerint a befektető társaság sikeresen alkalmazkodott a radikálisan megváltozott gazdasági és üzleti környezethez, mivel bevont forrásait, kezelt vagyonát és befektetési portfóliója értékét egyaránt növelni tudta, miközben működésének nyereségességét is biztosította.

Túlélik-e a pénzügyi forradalmat a neobankok, vagy elkerülhetetlen az összeomlás?

Túlélik-e a pénzügyi forradalmat a neobankok, vagy elkerülhetetlen az összeomlás?

Ma már a legtöbb ember számára természetes dolog, hogy egy applikáción keresztül intézi bankügyeit, pedig hosszú évtizedek kellettek ahhoz, hogy a rendkívül szigorúan szabályozott pénzügyi rendszerben is innovációt hozzanak a fintech cégek és neobankok. Bár a pénzügyi forradalom mára visszafordíthatatlan, egyáltalán nem magától értődő, hogy ennek babérjait ezek az innovatív cégek fogják learatni, már csak azért sem, mert a megtérülést még mindig a klasszikus banki szereplők tudják felmutatni. Az OXO podcast műsorában Illés Richárd vendégei Faluvégi Balázs és Lemák Gábor fintech szakértők voltak, akik a szektor jövőjéről, és az abban rejlő lehetőségekről beszélgettek.

A geotermiától a lignitig mindent be kell vetni, ha akkumulátorgyártó nagyhatalommá akarunk válni

A geotermiától a lignitig mindent be kell vetni, ha akkumulátorgyártó nagyhatalommá akarunk válni

Az elmúlt 15 évben a magyar áramfogyasztás importhányada úgy nőtt folyamatosan, hogy közben a felhasználási igény nem emelkedett drasztikusan, a 3-7 ezer megawattos sávban maradt. Az elkövetkezendő években azonban olyan gyártókapacitások települnek az országba, amelyek energiaigénye hosszú távon Paks 2 kapacitását is meghaladhatja, ezért minden olyan lehetőség kiaknázásra szükség lenne, amiben jó adottságai vannak az országnak, mint például a geotermia – mondta Holoda Attila, energetikai szakértő.

Az összeomlást sikerült elkerülni, de túl sok jót nem ígér az idei év

Az összeomlást sikerült elkerülni, de túl sok jót nem ígér az idei év

A 2023-as év legnagyobb makrogazdasági kockázata a gázár lesz, ami akkor sem biztos, hogy visszaáll a korábbi szintre, ha vége lesz a háborúnak, de ahogy az utóbbi napok árcsökkenése mutatja, az árkonszolidáció anélkül is lehetséges, ha nincs béke. Ehhez a bizonytalansághoz jön hozzá a két számjegyű infláció, a reálbércsökkenés és az erősen megkérdőjelezhető kormányzati növekedési modell. Az OXO Technologies podcastjában Oszkó Péter vendége Madár István, a Portfolio vezető elemzője volt, aki nyögvenyelős, de menedzselhető évet jövendölt.

Kipukkadnak az unikornisok – Nem a tőkebevonást kéne ünnepelni, hanem az értékteremtést

Kipukkadnak az unikornisok – Nem a tőkebevonást kéne ünnepelni, hanem az értékteremtést

Az elmúlt tíz év forrásbősége után ínséges idők várnak a startup szcéna szereplőire, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy az egész szektor befékez, sőt, a nehezített pálya még kedvezhet is az igazán piacképes cégeknek, az állami források visszaszorulásával pedig aktivizálódhat a magántőke, de ehhez azonban még jó pár feltételnek teljesülnie kell. A magyar ökoszisztéma helyzetéről és lehetőségeiről Sohajda Júlia, a Vespucci Partners egyik alapítója, Balogh Péter, Baconsult Kft. angyalbefektetője és Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding igazgatósági elnöke beszélgetett a cégcsoport podcastjában, amiből kiderül, hogy miért nehéz idecsábítani a nagy külföldi befektetési alapokat, miért nem jó ötlet csak egy befektetővel nemzetközi babérokra törni, miben rejlik a magyar startupok nagy előnye a válságos időszakban, és miért a tőkebevonást ünnepeljük az értékteremtés helyett.

Búcsút int a forintnak, és euró-alapú működésre áll át az OXO Technologies

Búcsút int a forintnak, és euró-alapú működésre áll át az OXO Technologies

A napokban adták ki a társaság féléves jelentését, amelyből kiderül, hogy nyereséggel zárták az év első felét, amely a vállalatcsoport igazgatósági elnöke, Oszkó Péter szerint a hároméves működés tekintetében szép eredmény, mert az ilyen befektetési profilú holdingok a működés első néhány évében alapvetően inkább csak befektetési költségeket számolnak el. Az elnököt arról is kérdeztük, hogyan sikerült kimenteni a társaság pénzét a felszámolás alá került Sberbankból, milyen lépésekkel készülnek egy esetleges recesszióra, és milyen esélyei vannak Magyarországnak megegyeznie az uniós források lehívásáról.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Rég nem voltak ekkora bajban az ukrán erők – Itt van három frontszakasz, ahol beüthet a katasztrófa
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.