Bejelentette a Raiffeisen, hogy megveszi a Strabag egynegyedét egy orosz oligarchától

Bejelentette a Raiffeisen, hogy megveszi a Strabag egynegyedét egy orosz oligarchától

A Raiffeisen Bank International úgy döntött, hogy 1,51 milliárd euróért megvásárolja a Strabag 27,78%-os részvénycsomagját az orosz oligarcha, Oleg Vlagyimirovics Gyeripaszka érdekeltségétől. Ha sikerül engedélyeztetni a tranzakciót, akkor az osztrák bankcsoport két lépésben csökkentheti vele oroszországi kitettségét, amelynek a leépítésén dolgozik az orosz-ukrán háború kezdete óta.

Kiderült, mi a gond az M0-ás autópálya hídjával

Kiderült, mi a gond az M0-ás autópálya hídjával

Az osztrák Strabag vezette STR M0 Konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el a Deák Ferencről elnevezett Hárosi Duna-híd kialakításánál, a beépített saruk alulméretezés miatt folyamatosan tönkremennek, ami a forgalom már többedszeri leállításához vezet - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap a hídnál tartott sajtótájékoztatóján.

Átalakítja az ingatlanpiacot a digitalizáció?

Egy tavaly készített nemzetközi kutatás szerint az ingatlanszektor képviselői a digitális és technológiai innovációra mint lehetőségre tekintenek. A válaszadók 92 százaléka biztos abban, hogy a digitális és technológiai változások hatással lesznek az üzletére, ugyanakkor mindössze 34 százalékuk rendelkezik az egész vállalatra kiterjedő digitális stratégiával, olyan stratégiai tervvel, amely a vállalat egészét átvezeti a digitális transzformáció folyamatán. A digitális technológiák adta lehetőségekről Vágó Lászlóval, a Strabag Property and Facility Services Zrt. vezérigazgatójával beszélgettünk.

A piac, ami hatással van az egész ország gazdaságára, mégis alig ismerjük

A piac, ami hatással van az egész ország gazdaságára, mégis alig ismerjük

Magyarországon 2012 óta növekszik a kiszervezett ingatlan-üzemeltetési szolgáltatások piaca. A magyar éves GDP mintegy 7 százalékát kitevő, 2000 milliárd forint értékű piac a tavalyi évben 3 százalékos növekedést ért el - derül ki a bécsi központú Interconnection Consulting nemzetközi piackutató intézet tanulmányából.

Hat irodaházzal bővíti portfólióját a Strabag PFS

2017. január 1-jétől, három éven keresztül a Strabag Property and Facility Services Zrt. látja el a HGA Capital ingatlan-portfóliójába tartozó hat A-kategóriás irodaház - Infopark B, C, I, Andrássy 11, 12 és Oktogon épületek - műszaki üzemeltetési, takarítási és őrzésvédelmi feladatait.

Megkötötték az év legnagyobb FM üzletét

2014. december végén a STRABAG Property and Facility Services Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. 3+1 éves stratégiai fontosságú vállalkozási szerződést írt alá, amely - mind volumenét, mind komplexitását és piaci fontosságát tekintve - a tavalyi év legnagyobb FM üzletének tekinthető.

Rugóként lőhet ki a Raiffeisen

Erőteljes emelkedés vette kezdetét a nyugati piacokon, így az első napon kissé lemaradó részvények közül szemezgettünk. Ma a Fresenius Medcial Care és a Raiffeisen mellett a Strabag grafikonját vettük részletes vizsgálat alá.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
18 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.