Bank

Fontos módosítás jöhet a babaváró hitelnél

Portfolio
Akik július elejére várják a babájukat, komoly adminisztrációs feladattal találhatják szembe magukat, ha fel akarják venni a babaváró hitelt. A rendelet szerint csak a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek után jár a támogatás, ezt viszont lehetetlen teljesíteni, ha például a baba július elsején nulla óra egy perckor születik. Bár hivatalosan az Emmi nem kommunikált erről, egy emiatt aggódó leendő szülőt azzal nyugtattak: dolgoznak ennek megoldásán - számolt be az Index.
Napokon belül igényelhető lesz a legfeljebb 10 millió forintos babaváró támogatás a bankoktól. A bankfióki sorbanállás garantált, ha már az első napokban felvennénk a vissza nem térítendő támogatássá alakítható hitelt, de meggyorsíthatjuk az igénylési folyamatot, ha már a szükséges dokumentumokkal érkezünk a bankba. Hogy mire figyeljünk oda, arról itt írtunk részletesen.

Ugyanakkor szűk keresztmetszetet jelenthet azoknak a szülőknek az állami támogatott hitel felvétele, akik július legelejére várják a babájukat, hiszen esélytelen egy július elsején vagy akár az első napokban születő gyermek esetében, hogy már a születése napja előtt élő szerződéssel rendelkezzenek a szülők a hitelre.

Az Index egyik olvasója is ebben a cipőben jár, július negyedikére várják a gyermeküket. Érdeklődésére a Csalad.hu portálon - amely az Emmi háttérintézményeként működő Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett weboldal - azt a választ adták:

Jelenleg tényleg úgy néz ki, hogy a kölcsönszerződés megkötése után született gyermekek jogán jár a támogatás. Ezzel kiesnének azok a babák, akik az első időszakban születnek, hiszen 2019. július 1-jén 0 óra 1 perckor senki nem tudja beadni az igényt. A rendelet még nem lépett hatályba, dolgoznak a megoldáson. Keresik a megoldást, hogy az első időszakban születő babák se maradjanak ki.

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bank-of-america-manhattan-new-york-amerikai-egyesult-allamok