Tripláztak a legnagyobb hazai beszállítók a McDonald’s-ban
Gazdaság

Tripláztak a legnagyobb hazai beszállítók a McDonald’s-ban

Portfolio
A Magyarországon 31 éve jelen lévő McDonald’s étteremlánc 2018-ban összesen 39,5 ezer tonna mezőgazdasági és feldolgozott alapanyagot szerzett be hazai és külföldi beszállítóktól. A vállalat az itthoni éttermekben felhasznált termékek és alapanyagok harmadát magyar beszállítóktól vásárolja, számukra pedig arra is lehetőséget teremt, hogy McDonald’s regionális hálózatába bekapcsolódva külföldön terjeszkedjenek.

A hazai McDonald’s éttermekben felhasznált termékek és alapanyagok harmadát, elsősorban a csirkehúst, tojást, mézet, hagymát, salátát, paradicsomot, ketchupot, továbbá a marhahús és a csomagolóanyagok egy részét a vállalat hazai beszállítóktól vásárolja – mondta el Szabó István, a KPMG Hungária Kft. szenior menedzsere a Portfolio Agrárszektor 2019 konferencián tartott előadásában.

KPMG_McDonalds_01

Elmondta azt is, hogy a 11 legnagyobb hazai beszállító öt év alatt közel megháromszorozta a McDonald’s számára értékesített termékek értékét, ami 2018-ban már 12,2 milliárd forintot tett ki. A magyar beszállítóktól beszerzett áruk értéke pedig 2018-ban meghaladta a 22,6 milliárd forintot.

Szabó kiemelte, hogy a hazai vállalkozások számára a magyarországi McDonald’scal való üzleti kapcsolat állandó jelentős volumenű megrendelést, valamint kiszámíthatóságot jelent. A vállalkozások emellett lehetőséget kaphatnak a külföldi terjeszkedésre, a McDonald’s regionális beszállítói hálózatába való bekapcsolódásra is.

A szakember előadásából kiderült az is, hogy a 2014 és 2018 közötti időszakban a magyar beszállítók összesen 113,6 milliárd forint értékben értékesítettek termékeket a külföldi McDonald’s vállalatok számára, aminek köszönhetően magyar alapanyagok érkeztek elsősorban Ausztriába, Németországba, Lengyelországba, valamint Romániába és Horvátországba.

KPMG_McDonalds_02

Szabó a Savencia Fromage and Dairy Magyarország Zrt. (2018-ig Pannontej Zrt.) példáján keresztül bemutatta, hogy egy-egy beszállító időszakos promócióban használt terméke hogyan állandósulhat, és válhat hosszú távú együttműködés alapjává.

2004-ben egy időszakos promóció keretében a Happy Meal menükbe mini panírozott trappista kockákat szállított a vállalat. A sikeres promóciót újabbak követték, mára pedig a termék a kínálat állandó elemévé vált

– mondta, hozzátéve, hogy a cég 2004-ben 12 tonna, 2018-ban pedig már 917 tonna sajtterméket értékesített a McDonald’s-nak, aminek 13 százaléka a magyar piacon fogy el, a 87 százaléka pedig külföldön kerül a vendégek tálcájára.

A cikk megjelenését a Progress Promotion Kft. támogatta.

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Úgy költ a Samsung, mintha nem lenne holnap