Ingatlan

Komplett városrészt építenének a felhők között

Portfolio
Újabb elképesztő megoldás született a túlzsúfolt, lakáshiánnyal küzdő és a környezetet szennyező városok problémáinak megoldására. A Cloud Citizen elnevezésű koncepció szerint olyan hatalmas épületkomplexumokat lehetne felhúzni, melyek a városközpontokban kis helyen emberek tömegének adnának élet- és munkateret, mindezt rendkívül környezetbarát módon.
A koncepció, mely az Urban Future Organization és a CR-Design kollaborációjában, a Chalmers Technical University szakértőinek közreműködésével jött létre, elnyerte a shenzheni Bay Super City Masterplan Competition várostervezési verseny legrangosabb díját - adta hírül az archdaily.com.

Komplett városrészt építenének a felhők között
A kiírás szerint a város új, 170 hektáros pénzügyi negyedének terveivel kellett előállni, mely tartalmaz három felhőkarcolót, kulturális épületeket és hatalmas zöldterületet, mely a város többi részével köti össze az új negyedet. Shenzhen "mindössze" egy a párizsi La Défense-hoz vagy a londoni Canary Wharf-hoz hasonló, ikonikus pénzügyi központot kíván felépíteni, a Cloud Citizen koncepció azonban ennél jóval többet kínál.

Komplett városrészt építenének a felhők között
A 680 méter magas épületmonstrum alternatívát nyújt a legtöbb nagyvárosban megszokott megoldásra, amikor egymáshoz nem kapcsolódó felhőkarcolókkal szórják tele a belvárost. A Cloud Citizen megalkotói egy "ökológiailag életképes" tervvel akartak előállni, így úgy döntöttek, hogy a komplexum közösségi területeit a levegőbe felfüggesztve integrálják bele az épületegyüttesbe. A tornyok és összekötő terek kis egységekből állnak össze annak érdekében, hogy jobban elkülöníthetőek legyenek a különböző - közösségi, kulturális és kereskedelmi - funkciók. Ezen felül pedig mindegyik közösségi térhez tartozik egy park, melyek együttesen a városszövetbe illeszkedő zöld hálózatot alkotnak az egészséges és fenntartható életmód népszerűsítésének érdekében.

Komplett városrészt építenének a felhők között
További környezetbarát intézkedésként szén- és szennyeződésszűrőkkel, valamint esővíztárolóval és napelemekkel is felszerelnék az épületegyüttest, amiben növényeknek és élelmiszertermelésnek (zöldség- és gyümölcskertek) is helyet adnának. A magaslati zöldfelületet remek lehetőséget nyújtanának a természethez való kapcsolódásra a rendszerint rendkívül szennyezett kínai városok lakóinak.

Komplett városrészt építenének a felhők között
Hasonló koncepcióról egyébként már Londonban is beszámoltunk, kíváncsian várjuk, hogy Shenzhenben vagy a brit fővárosban épül fel előbb a függőleges város.

Komplett városrészt építenének a felhők között


Komplett városrészt építenének a felhők között


Komplett városrészt építenének a felhők között


Komplett városrészt építenének a felhők között
Képek forrása: archdaily.com
Kiszámoló

Itt a nyár, itt a roaming frász ideje

Itt a nyár, a vakációk és ezzel együtt a roaming frász ideje is. Az Unió nagyon helyesen rálépett a mobilszolgáltatók nyakára, az addigi szabadrablást felváltotta az, hogy az Unión belül ug

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jön a felturbózott szuperállampapír! Itt vannak a részletek
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Székesfehérvár
2024. június 4.
Financial IT 2024
2024. június 11.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
Lindab_Decarbonised_steel