Budapest kezd visszakerülni a térképre
Ingatlan

Budapest kezd visszakerülni a térképre

Csűrös Csanád, Cannes
Óvatosak, de határozottan optimisták a magyar ingatlanfejlesztők. Budapest kezd visszatérni a nemzetközi befektetők térképére, amit minden bizonnyal erősít a tény, hogy a magyar fővárosnak hosszú évek után újra önálló standja van a világ első számú ingatlanos eseményén. Tudósítás a MIPIM-ről, Cannes-ból.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet
Hosszú évek után újra van saját standja Budapestnek a világ legfontosabb ingatlanpiaci kiállításán, a MIPIM-en. Ezzel Budapest legalább részben visszakerült a befektetői térképre, hiszen a kiállításon hagyományosan mindegyik jelentős közép-európai nagyvárosnak saját standja van. A stand egy hármas együttműködés végeredménye: a Fővárosi Önkormányzat, a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency, Nemzeti Befektetési Ügynökség) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal (IFK) közösen állítottak ki Cannes-ban a Budapest márkanév alatt.

A magyar főváros még biztosan nem tart ott a befektetői figyelem megszerzésében mint Varsó, de a magyar ingatlanpiaccal kapcsolatos befektetői hangulat jól érzékelhetően sokat javult az elmúlt időszakban, ez Cannes-ban is tapasztalható.

A budapesti standon megrendezett ingatlanfejlesztői panelbeszélgetés résztvevői is határozott optimizmussal beszéltek a piac jelenlegi állapotáról. A fejlesztők kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy amennyiben valamilyen erős külső sokk nem befolyásolja a piacot, úgy a következő néhány évben szép fejlődésnek lehetünk tanúi Budapesten mind a hozamokat, mind a bérleti díjakat tekintve. Az optimizmus ugyanakkor egyértelműen óvatossággal párosul, amit nem is titkolnak a piaci szereplők. Berki János, a Futureal projektigazgatója elmondta, hogy a válság emlékei élénken élnek még az ingatlanfejlesztőkben, ezért új projekteket csak konzervatívan, nagy előkészítés mellett indítanak el.

Budapest kezd visszakerülni a térképre
A befektetési és a finanszírozási területen is mindenki pozitív fejleményekről számolt be. Kibédi Varga Lóránt, a CBRE magyarországi ügyvezetője szerint a befektetői érdeklődés komolyan megnövekedett a budapesti piac iránt. Érdekes fejleményként kiemelte, hogy történik mindez annak ellenére, hogy a magyar piac hagyományosan domináns vevői, a német ingatlanalapok továbbra sem tértek vissza érdemben Budapestre. Vagyis helyettük megjelentek más nemzetközi befektetők, ill. sokkal aktívabbak lettek a hazai ingatlanalapok is. A CBRE ügyvezetője szerint a budapesti prémium hozamszintek a megnövekedett befektetői keresletnek köszönhetően csökkenni fognak és a német ingatlanalapok megjelenése nélkül is 7 százalék alá fognak kúszni.

Radnóty Zoltán, a HB Reavis magyarországi vezetője kiemelte, hogy az elmúlt időszakban nagyon komoly javulás volt érzékelhető a finanszírozási környezetben. A bankok sokkal nyitottabbak az új fejlesztésekkel kapcsolatban, jobb feltételekkel tudnak ma finanszírozáshoz jutni a fejlesztők mint korábban.

Budapest kezd visszakerülni a térképre
Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge Property Zrt. tulajdonosa a lakáspiaccal kapcsolatban elmondta, hogy a budapesti lakásárak továbbra is jóval alacsonyabbak a más közép-európai fővárosokban tapasztalt árszinteknél, amiből az következik, hogy komoly felértékelődési potenciál előtt állunk. Ezt erősíti szerinte, hogy az elmúlt hónapokban nagyon erős keresletnövekedést tapasztalhattunk.

MIPIM A globális ingatlanpiac keresztmetszetének számító MIPIM idén közel 2500 kiállítóval és 89 ország részvételével került megrendezésre. A szokásos cannes-i napsütéshez képest igen borongós időben, de rendületlenül nagy számban gyűltek össze az ingatlanszektor legbefolyásosabb szereplői a cannes-i filfesztiválnak is helyet adó Palais des Festivals-ban, és a pálmafás Croisette-n. Idén közel 24 ezer látogató és 4500 befektető jött el a kiállításra a világ minden tájáról. 2016-ban több mint ezer projekt mutatkozott be Cannes-ban.

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
boris johnson brexit no deal
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Furjes Balazs portfolio