Ingatlan

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Portfolio
Ma letették az Ericsson új magyarországi székházának alapkövét, a komplexum a WING beruházásában a Magyar Nobel díjasok Parkja első ütemeként épül fel. Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű épület ad majd otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központjának is.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Éry Gábor, az Ericsson vezérigazgatója, Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete letette az Ericsson új székházának alapkövét.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park első épülete lesz, a parkban a jövőben a WING kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott fejlesztéseket hoz létre. A beruházás első ütemeként a Duna partján megvalósuló, 24 ezer négyzetméter alapterületű új Ericsson Ház a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, ahol az irodákon kívül hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az ehhez kapcsolódó K+F laborok is integrálásra kerülnek.

A hatemeletes épület úgy nevezett built-to-suit rendszerben, vagyis a megrendelő Ericsson igényeire szabva épül fel. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. A munkafolyamat várhatóan 2017 végén fejeződik be, az átadás után a székházban várhatóan mintegy 1800 fő dolgozik majd.

Noah Steinberg beszédében kiemelte, ahhoz, hogy a magyar nemzetgazdaság versenyképes legyen a nemzetközi porondon, fontos, hogy az itt működő világcégek számára megfelelő infrastruktúra, beleértve az irodaépületeket is, álljon rendelkezésre, hogy a magyar munkaerő érvényesülni tudjon. Elmondta továbbá, hogy a megvalósuló beruházás értéke 20 milliárd forint körül mozog.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Éry Gábor kitért rá, hogy idén ünneplik az Ericsson Magyarország megalapításának 25. évfordulóját. Az Ericsson Ház felépítése fontos mérföldkő számukra, az épület tervezése 3,5 fél évvel ezelőtt kezdődött, mikor nem találtak megfelelő épületet a cég számára sem a már megvalósított, sem pedig a tervekben lévő fejlesztések között, ezért is döntöttek a built-to-suit építési modell mellett. Véleménye szerint az új épület elősegíti majd a cég különböző területei közötti szorosabb együttműködést.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület terveit a WING leányvállalata, az Aspectus Architect készítette, a kivitelező a Strabag Magyarország. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank. Az első ütemet követi majd a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló épület második ütemben történő fejlesztése is, amelynek tervein és előkészítésén már dolgoznak.
Via Credit

A projekt megkezdése és igazolása

A projekt megkezdéséről a pályázati felhívásokban, valamint a Miniszterelnökség által kiadott általános útmutatóban találhatunk információkat. Most a Miniszterelnökség által, a 2021-202

Holdblog

Mágikus évkezdés

Az eredetileg a HOLD-hírlevélben bevetett ábránkon a \"mágikus hetes\" amerikai tech(hez kötött) papír YTD árfolyamváltozása - a február 22-i kereskedési nap zárása utáni értékek szerint.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Mekkora lakáshitelt vehetek fel, ha átlagkereső vagyok? - Kiszámoltuk, szívderítő számok jöttek ki
Property Warm Up 2024
2024. március 7.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Retail Day 2024
2024. április 11.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?