Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Ingatlan

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Portfolio
Ma letették az Ericsson új magyarországi székházának alapkövét, a komplexum a WING beruházásában a Magyar Nobel díjasok Parkja első ütemeként épül fel. Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű épület ad majd otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központjának is.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Éry Gábor, az Ericsson vezérigazgatója, Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete letette az Ericsson új székházának alapkövét.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park első épülete lesz, a parkban a jövőben a WING kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott fejlesztéseket hoz létre. A beruházás első ütemeként a Duna partján megvalósuló, 24 ezer négyzetméter alapterületű új Ericsson Ház a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, ahol az irodákon kívül hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az ehhez kapcsolódó K+F laborok is integrálásra kerülnek.

A hatemeletes épület úgy nevezett built-to-suit rendszerben, vagyis a megrendelő Ericsson igényeire szabva épül fel. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. A munkafolyamat várhatóan 2017 végén fejeződik be, az átadás után a székházban várhatóan mintegy 1800 fő dolgozik majd.

Noah Steinberg beszédében kiemelte, ahhoz, hogy a magyar nemzetgazdaság versenyképes legyen a nemzetközi porondon, fontos, hogy az itt működő világcégek számára megfelelő infrastruktúra, beleértve az irodaépületeket is, álljon rendelkezésre, hogy a magyar munkaerő érvényesülni tudjon. Elmondta továbbá, hogy a megvalósuló beruházás értéke 20 milliárd forint körül mozog.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Éry Gábor kitért rá, hogy idén ünneplik az Ericsson Magyarország megalapításának 25. évfordulóját. Az Ericsson Ház felépítése fontos mérföldkő számukra, az épület tervezése 3,5 fél évvel ezelőtt kezdődött, mikor nem találtak megfelelő épületet a cég számára sem a már megvalósított, sem pedig a tervekben lévő fejlesztések között, ezért is döntöttek a built-to-suit építési modell mellett. Véleménye szerint az új épület elősegíti majd a cég különböző területei közötti szorosabb együttműködést.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület terveit a WING leányvállalata, az Aspectus Architect készítette, a kivitelező a Strabag Magyarország. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank. Az első ütemet követi majd a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló épület második ütemben történő fejlesztése is, amelynek tervein és előkészítésén már dolgoznak.
mol bubi
pfizer
gázvezeték
fekete péntek
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
getty, toronydaru, daru, építkezés