Ingatlan

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten

Portfolio
Ma letették az Ericsson új magyarországi székházának alapkövét, a komplexum a WING beruházásában a Magyar Nobel díjasok Parkja első ütemeként épül fel. Az összesen 24.000 négyzetméter alapterületű épület ad majd otthont a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központjának is.
Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Éry Gábor, az Ericsson vezérigazgatója, Dr. Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere és Niclas Trouvé, Svédország magyarországi nagykövete letette az Ericsson új székházának alapkövét.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park első épülete lesz, a parkban a jövőben a WING kifejezetten kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató cégek igényeire szabott fejlesztéseket hoz létre. A beruházás első ütemeként a Duna partján megvalósuló, 24 ezer négyzetméter alapterületű új Ericsson Ház a vállalat Svédországon kívüli legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, ahol az irodákon kívül hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, valamint az ehhez kapcsolódó K+F laborok is integrálásra kerülnek.

A hatemeletes épület úgy nevezett built-to-suit rendszerben, vagyis a megrendelő Ericsson igényeire szabva épül fel. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. A munkafolyamat várhatóan 2017 végén fejeződik be, az átadás után a székházban várhatóan mintegy 1800 fő dolgozik majd.

Noah Steinberg beszédében kiemelte, ahhoz, hogy a magyar nemzetgazdaság versenyképes legyen a nemzetközi porondon, fontos, hogy az itt működő világcégek számára megfelelő infrastruktúra, beleértve az irodaépületeket is, álljon rendelkezésre, hogy a magyar munkaerő érvényesülni tudjon. Elmondta továbbá, hogy a megvalósuló beruházás értéke 20 milliárd forint körül mozog.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Éry Gábor kitért rá, hogy idén ünneplik az Ericsson Magyarország megalapításának 25. évfordulóját. Az Ericsson Ház felépítése fontos mérföldkő számukra, az épület tervezése 3,5 fél évvel ezelőtt kezdődött, mikor nem találtak megfelelő épületet a cég számára sem a már megvalósított, sem pedig a tervekben lévő fejlesztések között, ezért is döntöttek a built-to-suit építési modell mellett. Véleménye szerint az új épület elősegíti majd a cég különböző területei közötti szorosabb együttműködést.

Az Ericsson legnagyobb külföldi kutatási központja épül Budapesten
Az épület terveit a WING leányvállalata, az Aspectus Architect készítette, a kivitelező a Strabag Magyarország. A beruházást egy banki konzorcium finanszírozza, melynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank. Az első ütemet követi majd a telek Rákóczi híd felé eső részén egy hasonló épület második ütemben történő fejlesztése is, amelynek tervein és előkészítésén már dolgoznak.
velencei-to
capa-voros-tenger
ukrajna-terkep-europa
kigyo-sziget-falfestmeny-kijev-ukrajna-orosz-ukran-haboru
erdotuz-forrosag-hoseg-gorogorszag-gorog-fovaros-athen-tuzoltas
repuloter-repter-repules-biztonsagi-ellenorzes-csomag-borond-utazas
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Budapest lakás Andrássy út