Ingatlan

A Mol és a Telekom után az OTP is új székházba költözik

Portfolio
Az ingatlanpiac belső szakmai körei már egy ideje nyílt titokként kezelték, hogy a legnagyobb hazai cégek között (Mol, Telekom) az OTP is új székházba költözhet hamarosan, ám a ma megjelent, Csányi Sándor, OTP elnök-vezérigazgatóval készített nagyinterjúnkból végül minden esetleges kérdőjelet eloszlatott a cég elnöke a találgatásokról. Az OTP lehet a következő, ami be áll a székházépítők sorába.
Az elnök-vezérigazgató, a Portfolio kérdésére, hogy tervez-e az OTP is a Molhoz és a Magyar Telekomhoz hasonló új székház beruházást, azt mondta, hogy készülnek ilyesmire, és remélik, hogy a következő három évben meg is valósul a tervük.

Bár Csányi Sándor szerint, ez nem egy klasszikus székház lesz, de egy nagy ingatlanberuházásra kerülhet sor a XIII. kerületben, a Madarász utcában, az OTP már meglévő egyik központi irodaháza mellett. Az új komplexum egy 7 emeletes épület lehet, ami a jelenlegi trendekhez igazodva egy munkavállaló-központú irodaház lesz. Mint az elnök-vezérigazgató hozzátette, ma 27 helyen használnak irodákat Budapesten, beleértve a leányvállalatokat is, és ezekből majdnem mindenki át fog költözni az új épületbe, de a Nádor utcában lévő vezetői központ vélhetően megmarad és továbbra is funkcionál majd. Az új irodaházzal kapcsolatos beruházás jelenleg a tervezési szakaszban van.



Ezzel tehát egy újabb nagy hazai vállalat áll be a mostani székházépítési hullámba. Ráadásul az OTP részéről egy olyan cég, amely Mol-hoz és a Telekomhoz hasonlóan elképesztően elaprózódva, a jelenlegi sztenderdek szerint rendkívül hatékonytalanul működött.Mint már többször foglalkoztunk vele, a korábbi szigorú finanszírozási feltételek, mint például az 50 százalékos előbérleti arány előírása arra sarkallta a fejlesztőket, hogy a hosszú távon gondolkodó bérlőkkel vegyék fel a kapcsolatot. Egy jó ajánlat láttán, pedig sok nagy cég döntött úgy, hogy korábbi épülete helyett, inkább built-to suit rendszerben új székházat építtet magának. Elindult egy olyan székházépítési trend, amelynek köszönhetően nagy vállalatok egy épületbe csoportosítják a cég összes divízióját. Korábban a KPMG költözött a Vision Towers első ütemébe az előbb említett módon, míg a Nokia a Corvin sétányon található Skyparkban rendezkedett be, de így épül az Ericsson új dél-budai épülete is. A sornak azonban még nincs vége, a Mol nemrégiben jelentette be, hogy a Kopaszi-gátnál építi fel új épületét, a Magyar Telekomnak pedig a Népligetnél már épül az új székháza.
RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

Holdblog

Vége a luxusóra-őrületnek?

A Morgan Stanley és a LuxConsult közös, 2023-as kutatása alapján a címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy közel sem. A 2022-es esztendőhöz képest... The post Vége a luxusóra-őrül

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Liberty Hotel_big, tribe