Elköltözik a Széna térről az autóbusz-állomás
Ingatlan

Elköltözik a Széna térről az autóbusz-állomás

Portfolio
Szombattól megszűnik a Széna téren az autóbusz-állomás, hogy megkezdődhessen a tér felújítása - írja a Pestbuda.hu. A parkolót megszüntetik, a buszállomás épületeit elbontják, a csatlakozó utcák érintett szakaszait is felújítják. Az ígéretek szerint nagyobb zöldterülettel rendelkező, kellemes közterület jön létre, kevesebb zajjal és jobb levegővel.
A korábbi tervek szerint augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, a Zsámbéki-medence felé közlekedő járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból indulnak a Volánbusz Zrt. közlése szerint. A fővárosba érkező buszok érkezési helye nem változik.

A fejlesztés célja az, hogy a Széna teret a jövőben köztérként is lehessen használni. Ennek érdekében a buszpályaudvar elköltözik, megnő a zöldterület, a parkolóhelyek egy része megszűnik, és várhatóan csökken a zaj és a levegő szennyezettsége.

Az innen induló járatok célállomásai Budakeszi, Páty, Biatorbágy, Zsámbék, Mány, Szomor, Gyermely, Bicske, Bajna, Nagysáp, Herceghalom, Telki, Perbál, Budajenő és Tök.

A Széll Kálmán téren csak előre megváltott menetjeggyel vagy bérlettel lehet felszállni az autóbuszokra, melyeket a BKK ügyfélközpontjában, illetve a kocsiállások környékén lévő automatákból tudunk megvenni. A megállóhelyekhez fedett utasvárókat is építenek majd, várhatóan ősszel. A buszok átmenetileg a Déli pályaudvar mellett fognak várakozni napközben, a Széll Kálmán téri megállóhelyre az indulás előtt érkeznek.
chips
2019 év vége 2020
ott_one_2019_1500x844
új lakások
varga mihály
dolgozó hegesztés
Népszerű
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
új lakások