Előfizetői tartalom

Bizonyított a magyar mobilapp: milliókat spórolnak vele az építőipari cégek

Portfolio
A globális ingatlanállomány értékét – lakó és kereskedelmi ingatlanok együtt - egy felmérés legutóbb 200 ezer milliárd dollárra becsülte, a jelenleg zajló építkezésekét pedig további 10 ezer milliárdra, de az ágazatban a hatalmas volumen ellenére a digitális technológiák csak most kezdenek megjelenni. Noha tíz év alatt az ingatlanpiachoz kapcsolódó digitális technológiákba (proptech) fektetett pénz több mint százszorosára nőtt, az építőipar ezen a téren továbbra is lemaradásban van. Most azonban, részben a járványhelyzet miatt, Magyarországon is sok minden megváltozhat. Hogy pontosan mire kell számítanunk, azt a magyar alapítású BauApp példáján keresztül mutatjuk be.
Vannak, akik a „construction technology” (contech) ágazatát a „property technology” (proptech) részének tekintik, míg mások egy önálló ágazatként tekintenek rá. Bárhogy is legyen, a protech és a contech kapcsolatban áll egymással és a gépek, eszközök digitalizáltsága, az egyes eszközök és szereplők közti kommunikáció és az, hogy a vállalatok milyen mértékben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái