Új üzemeltetőt kap a népszerű belvárosi étteremhajó
Ingatlan

Új üzemeltetőt kap a népszerű belvárosi étteremhajó

Portfolio
Új üzemeltetőt kap a pesti belváros egyik fontos rendezvényhelyszíne, a Spoon. A Vígadó térnél horgonyzó állóhajót augusztus 20-tól az Eventrend Group veszi át: mint megtudtuk, az elsődleges feladat a rendezvénycélú hasznosítás, az éttermi funkciók akkor indulnak el, amikor az gazdaságilag is racionális lesz.

A pesti rakpart különleges panorámával rendelkező rendezvény- és étteremhajója augusztus 20-tól az Eventrend Group üzemeltetésében működik tovább – tudta meg a Portfolio. A gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, közel 3 évtizedes múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel a jelenleg zárva tartó állóhajó tulajdonosai a napokban hosszú távú bérleti szerződést kötöttek.

A Spoon erősen turisztikai orientációjú, ezért egyelőre csökkentett üzemmódban, indulásként augusztus közepétől, mint rendezvényhelyszín kezdi meg a működését. Az 1600 négyzetméteres Spoon rendezvényhelyszínként télen 3 teremmel, nyáron még 2 terasszal, 3 konyhával, 5 bárpulttal fogadja a vendégeket. Rendezvényhelyszínként 600 vendég befogadására képes.

Kezd visszatérni az élet

Az Eventrend Group alapító tulajdonosai és vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán a Portfolio-nak elmondták, hogy egyszerre többféle hatását is érzik a válságnak. A belföldi kereslet az elmúlt időszakban jelentősen élénkült. A vidéki szállodáikban a tavalyi évet is elérik, néhol meg is haladják a bevételek - persze mindezt 2 hónap leállás előzte meg.

A lokális közönséget célzó egységeik, például Evezős vagy Cziniel Cukrászda szintén nagyon jól működnek, a turisztikai- és a rendezvényszegmens esetében viszont a lecsökkent forgalmi szint megmaradásával és ebből adódóan válsághelyzettel számolnak még hosszú hónapokon keresztül. Mivel a második hullám kockázata magas, a bizonytalanság továbbra is az egyetlen állandó a helyzetben.

Egy erős december még jöhet az idei évben, de valós visszarendeződés megindulására ezen a két területen csak jövő tavasszal számíthatunk

– tették hozzá.

Jelenleg a hajó átvétele a legnagyobb projekt a cégcsoport számára. Az első időszakban csak karbantartási és szépészeti korrekciókat fognak elvégezni, de mivel évtizedes távlatokban tervezik az üzemeltetést, elsődleges, hogy megismerjék a hajó mai működését, információkat és tapasztalatokat gyűjtsenek, és ezekre alapozva tervezzenek átalakításokat.

„A hajó átvételének lehetőségét a Covid19-es járvány teremtette meg, de ugyanígy a pandémiás helyzet következménye az is, hogy csak lassan lesz lehetőségünk a hajó szolgáltatásainak csúcsidőszakban történő vizsgálatára. Mindezek alapján rövid távon, azaz az első évben nem tervezzük a hajó átalakítását” – mondták a cégvezetők.

Az étterem is kinyithat

A Spoon egy étterem- és rendezvénykomplexum, amely párhuzamosan különböző hangulatú helyszíneket kínál: ezen a funkción nem változtatnak az új üzemeltetők. A rendezvényszolgáltatások az átvételt követően azonnal elérhetővé válnak. Az éttermi nyitás viszont a pandémiás helyzet alakulásától függ. A szerződés alapján az átvételt követő 60 napon belüli nyitást célozták meg, de lehetőség van a járványhelyzetre való tekintettel a nyitás átütemezésére.

budapest_restaurant_spoon_the_boat_lounge_05
Fotó: Eventrend Group

A cél elsősorban az, hogy gazdálkodás szempontjából racionálisan menedzseljék a válságot a Spoon-projekt szempontjából is. Az Eventrend Group több egységében (pl. New York Cafe, Városliget Étterem, Fakanál étterem a Vásárcsarnokban) napról napra nagy számban - akár háromezren is - fordultak meg a turisták a válságot megelőző időszakban. Mivel ezen helyek közül több ma is nyitva van, folyamatosan érzékelik az igények alakulását, természetesen emellett a turisztikai vállalatok és szervezetek statisztikái is hasznos információt szolgáltatnak.

A hajó számára a turisztikai csoportok és rendezvények az egyik fontos szegmens, de rövid távon ebben sem számít komolyabb bevételekre az új üzemeltető. Hosszú távon viszont fontos bevételi láb a rendezvényszegmens, hiszen az üzleti rendezvények mellett a privát, akár családi eseményeknek is helyszíne lehet.

Az Eventrend Groupnál a válságot megelőzően 850 ember dolgozott a különböző cégekben, egységekben. A válság következtében közel 500 dolgozótól kellett megválniuk, hiszen például áprilisban bevételeik 97%-kal estek vissza a bázishoz képest. A tervek szerint közülük is többeknek munkát fognak biztosítani ebben a projektben is, és a hajón korábban dolgozó munkatársakra is számítanak. Ezen felül a cégcsoport más központi funkcióiban dolgozó munkatársai is bekapcsolódnak a munkába (például ügyvitel, vagyonleltár, áruforgalom, HR, értékesítés, stb.).

A cégvezetők szerint a létszámot tekintve csak lassú visszarendeződés várható, amely a szolgáltatásokra megjelenő igénnyel együtt erősödik vissza.

A cikk megjelenését az Eventrend Group támogatta.

Címlapkép: Eventrend Group

ChikansPlanet

Gyakoribbak lesznek a tornádók?

A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva figyelik, miképpen befolyásolja kialakulásukat a klímaváltozás. Itth

Holdblog

Ismét a HOLD az Év Alapkezelője

Megint - immáron nyolcadik alkalommal - mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep Value 2024 és a Columbus alapjainkat is kategóriájuk... The post Ismét a HOLD az Év Alapke

Holdblog

Ki vesz aranyat? (vendég: Zsiday Viktor)

HOLD After Hours. Zsiday Viktorral megbeszéljük, hogy kinek a nagymamája a modernebb. És hogy a zene lehet-e megoldás a klímaváltozásra. Meg miegymás. Jó szórakozást! 00:45   ...

Kiszámoló

Feltámadt a kínai gazdaság?

Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalmas növekedést produkált, de 1990 óta egyhelyben toporog, teljesen megrekedt a fejlődés

RSM Blog

Munkaszüneti napok 2025 - így tervezzen!

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2025-ben esedékes ünnepnapok, pihenőnapok és plusz munkanapok végleges listája. A rendelet azt is meghatározza, hogy mikor lesznek hosszú hétvégék 2025-ben, va

Holdblog

Felezés és duplázás

A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente esedékes felezését. Az újonnan kibocsátott bitcoinok mennyisége blokkonként 6,25-ről 3,1

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Újra éledezik az infláció - Mibe érdemes most befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
BJASZ20180925025