budapest restaurant spoon duna hajó
Ingatlan

Új üzemeltetőt kap a népszerű belvárosi étteremhajó

Portfolio
Új üzemeltetőt kap a pesti belváros egyik fontos rendezvényhelyszíne, a Spoon. A Vígadó térnél horgonyzó állóhajót augusztus 20-tól az Eventrend Group veszi át: mint megtudtuk, az elsődleges feladat a rendezvénycélú hasznosítás, az éttermi funkciók akkor indulnak el, amikor az gazdaságilag is racionális lesz.

A pesti rakpart különleges panorámával rendelkező rendezvény- és étteremhajója augusztus 20-tól az Eventrend Group üzemeltetésében működik tovább – tudta meg a Portfolio. A gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, közel 3 évtizedes múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel a jelenleg zárva tartó állóhajó tulajdonosai a napokban hosszú távú bérleti szerződést kötöttek.

A Spoon erősen turisztikai orientációjú, ezért egyelőre csökkentett üzemmódban, indulásként augusztus közepétől, mint rendezvényhelyszín kezdi meg a működését. Az 1600 négyzetméteres Spoon rendezvényhelyszínként télen 3 teremmel, nyáron még 2 terasszal, 3 konyhával, 5 bárpulttal fogadja a vendégeket. Rendezvényhelyszínként 600 vendég befogadására képes.

Kezd visszatérni az élet

Az Eventrend Group alapító tulajdonosai és vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán a Portfolio-nak elmondták, hogy egyszerre többféle hatását is érzik a válságnak. A belföldi kereslet az elmúlt időszakban jelentősen élénkült. A vidéki szállodáikban a tavalyi évet is elérik, néhol meg is haladják a bevételek - persze mindezt 2 hónap leállás előzte meg.

A lokális közönséget célzó egységeik, például Evezős vagy Cziniel Cukrászda szintén nagyon jól működnek, a turisztikai- és a rendezvényszegmens esetében viszont a lecsökkent forgalmi szint megmaradásával és ebből adódóan válsághelyzettel számolnak még hosszú hónapokon keresztül. Mivel a második hullám kockázata magas, a bizonytalanság továbbra is az egyetlen állandó a helyzetben.

Egy erős december még jöhet az idei évben, de valós visszarendeződés megindulására ezen a két területen csak jövő tavasszal számíthatunk

– tették hozzá.

Jelenleg a hajó átvétele a legnagyobb projekt a cégcsoport számára. Az első időszakban csak karbantartási és szépészeti korrekciókat fognak elvégezni, de mivel évtizedes távlatokban tervezik az üzemeltetést, elsődleges, hogy megismerjék a hajó mai működését, információkat és tapasztalatokat gyűjtsenek, és ezekre alapozva tervezzenek átalakításokat.

„A hajó átvételének lehetőségét a Covid19-es járvány teremtette meg, de ugyanígy a pandémiás helyzet következménye az is, hogy csak lassan lesz lehetőségünk a hajó szolgáltatásainak csúcsidőszakban történő vizsgálatára. Mindezek alapján rövid távon, azaz az első évben nem tervezzük a hajó átalakítását” – mondták a cégvezetők.

Az étterem is kinyithat

A Spoon egy étterem- és rendezvénykomplexum, amely párhuzamosan különböző hangulatú helyszíneket kínál: ezen a funkción nem változtatnak az új üzemeltetők. A rendezvényszolgáltatások az átvételt követően azonnal elérhetővé válnak. Az éttermi nyitás viszont a pandémiás helyzet alakulásától függ. A szerződés alapján az átvételt követő 60 napon belüli nyitást célozták meg, de lehetőség van a járványhelyzetre való tekintettel a nyitás átütemezésére.

budapest_restaurant_spoon_the_boat_lounge_05
Fotó: Eventrend Group

A cél elsősorban az, hogy gazdálkodás szempontjából racionálisan menedzseljék a válságot a Spoon-projekt szempontjából is. Az Eventrend Group több egységében (pl. New York Cafe, Városliget Étterem, Fakanál étterem a Vásárcsarnokban) napról napra nagy számban - akár háromezren is - fordultak meg a turisták a válságot megelőző időszakban. Mivel ezen helyek közül több ma is nyitva van, folyamatosan érzékelik az igények alakulását, természetesen emellett a turisztikai vállalatok és szervezetek statisztikái is hasznos információt szolgáltatnak.

A hajó számára a turisztikai csoportok és rendezvények az egyik fontos szegmens, de rövid távon ebben sem számít komolyabb bevételekre az új üzemeltető. Hosszú távon viszont fontos bevételi láb a rendezvényszegmens, hiszen az üzleti rendezvények mellett a privát, akár családi eseményeknek is helyszíne lehet.

Az Eventrend Groupnál a válságot megelőzően 850 ember dolgozott a különböző cégekben, egységekben. A válság következtében közel 500 dolgozótól kellett megválniuk, hiszen például áprilisban bevételeik 97%-kal estek vissza a bázishoz képest. A tervek szerint közülük is többeknek munkát fognak biztosítani ebben a projektben is, és a hajón korábban dolgozó munkatársakra is számítanak. Ezen felül a cégcsoport más központi funkcióiban dolgozó munkatársai is bekapcsolódnak a munkába (például ügyvitel, vagyonleltár, áruforgalom, HR, értékesítés, stb.).

A cégvezetők szerint a létszámot tekintve csak lassú visszarendeződés várható, amely a szolgáltatásokra megjelenő igénnyel együtt erősödik vissza.

A cikk megjelenését az Eventrend Group támogatta.

Címlapkép: Eventrend Group

bankkártya utazó utazik kalap fiatal
babel étterem budapest
mobilfizetés shutter
Pf_nyugdijas_768gettyimages-625049826-20191213
wizzair_8
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Pénzt ad a kormány a szúnyoginvázió megfékezésére