2025. szeptember 26. 18:16 | Portfolio
Majdnem betiltották az általunk is ismert döner kebabot
Visszavonták a török kísérletet, amely szigorú szabályokat írt volna elő az EU-ban működő kebabosoknak a döner készítésére vonatkozóan - tudósított a BBC.
2025. szeptember 26. 18:16 | Portfolio
Visszavonták a török kísérletet, amely szigorú szabályokat írt volna elő az EU-ban működő kebabosoknak a döner készítésére vonatkozóan - tudósított a BBC.
2025. szeptember 22. 17:12 | Portfolio
Több éves szünet után újra megjelent Magyarországon a Gault&Millau étteremkalauz, a világ egyik legnagyobb presztízsű szakmai kiadványa, ami 2025 őszén is díjazta a legjobb hazai éttermeket.
2025. szeptember 22. 13:39 | Portfolio
Szombathelyen, a Fő tér 44. alatti üzlet kirakatában jelent meg egy hirdetés, miszerint a helyszínen hamarosan Pizza Hut étterem nyílik - írja a nyugat.hu.
2025. szeptember 16. 18:05 | Portfolio
Szeptember 20-án nyit a Time Out Market Budapest, összesen 11 gasztronómiai koncepcióval Budapesten a Corvin Palace-ban, a Blaha Lujza téren. A hivatalos megnyitó előtt néhány nappal bejártuk az új gasztropiacot, megnéztük a felújított egykori Corvin Áruházat és végigkóstoltuk az éttermi kínálatot. A menüsoron volt többek között rakott krumpli, bárány kebab, unami burger, marhatatár és szecsuáni spenót. A látogatás során kiderült az is, hogy milyen árakkal készülnek a vendéglátóhelyek a gasztropiacon.
2025. szeptember 10. 10:23 | Portfolio
Japánban egyre nagyobb problémát okoz az amerikai csótány terjedése, amely különösen a vendéglátóiparban jelent kihívást. Egy kyotói ramen étteremben talált csótány ráirányította a figyelmet erre a nehezen irtható fajra - számolt be a South China Morning Post.
2025. augusztus 29. 14:01 | PR cikk
A Budavári Palota ad idén is otthont Magyarország legelőkelőbb borfesztiváljának, amely szeptember 11-14. között várja a látogatókat. Az esemény díszvendége a Tri-Nations Alliance, amely Ausztrália, Dél-Afrika és Új-Zéland borkultúráját mutatja be, miközben a gasztronómiai kínálat is rendkívül gazdag lesz neves éttermek és termelők részvételével. A fesztivál programját változatos zenei előadások és szakmai beszélgetések színesítik, valamint idén is megrendezik a jótékonysági borárverést, amelynek bevételével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gárdonyi hidroterápiás részlegének felújítását támogatják.
2025. augusztus 05. 15:05 | Portfolio
A Sziget Fesztivál idén is kulturális sokszínűséggel várja a látogatókat a Hajógyári-szigeten, ahol újdonságként tematikus negyedeket alakítottak ki a műfaji hasonlóság vagy a multikulturális jelleg alapján. A hat nap alatt 55 országból érkező közel 550 zenei és művészeti produkció, köztük mintegy 200 magyar fellépő szórakoztatja a közönséget több mint 50 helyszínen. A gasztronómiai kínálat is jelentősen bővült: tíz food-court, pénztárcabarát opciók, speciális étrendekhez igazodó választék és környezettudatos megoldások jellemzik az idei fesztivált – tájékoztatták a szervezők a Portfolio-t.
2025. július 29. 10:24 | Portfolio
Tizenegy gasztronómiai egységnek ad otthont a még idén megnyíló Time Out Market Budapest a fővárosi Blaha Lujza téren található, ikonikus Corvin Palace első emeletén. Most újabb szereplőket jelentettek be: a CANTEEN by Pesti István, a Casa Christa, a Bigfish, a Tuning Burger és a Wines of Hungary is csatlakozik a helyi kínálathoz.
2025. július 15. 15:43 | Portfolio
Új szolgáltatást indított a Munch: klubtagságra is elő lehet mostantól fizetni, amellyel 1+1 éttermi ajánlatokat is fel fog ajánlani az applikáció, a kedvezményes ételmentések mellett. Az éttermi partnerek között szerepel a Fragola, a Mazel Tov, a Burger King egyes egységei, az Indigo Express, a Tapassio, illetve a Forni di Napoli is.
2025. június 24. 11:07 | Portfolio
A Blaha Lujza téren, a Corvin Palace (korábbi nevén Corvin Áruház) első emeletén nyílik meg idén a Time Out Market Budapest. A koncepció lényege, hogy egy fedél alatt mutatkozzanak be a felkapott hazai gasztroszereplők, kulturális programokkal kiegészítve. Most bejelentették az első vendéglátóhelyeket, akik megtalálhatók lesznek az új "gasztropiacon".
2025. május 30. 11:00 | PR cikk
A gin népszerűsége robbanásszerűen növekszik Magyarországon, amit jól mutat a SPAR Magyarország kínálatában szereplő ginek 70 százalékos forgalomnövekedése az elmúlt időszakban. A 2025. június 13-14. között megrendezésre kerülő IV. Gin Market Budapest fesztiválon a látogatók nemcsak klasszikus, hanem alkoholmentes változatokat is kóstolhatnak majd a SPAR GINVIBE standján. A rendezvényen új irányként jelenik meg a tudatos életmód és a változatos ízvilág, valamint először lesz jelen vendégpárlatként a rum is. "A hazai gasztronómiai kultúra az elmúlt tíz évben hatalmas fejlődésen ment át, a SPAR pedig nemcsak követi a trendeket, hanem elé is megy azoknak" – nyilatkozta a Portfolio-nak Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője, akit az áruházaikban elérhető ginekről és a tudatos vásárlói igényekről is kérdeztünk.
2025. május 14. 12:57 | Portfolio
A Mol Fresh Corner idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját; a 2015-ben elindított koncepcióval a Mol célja az volt, hogy új szintre emelje a töltőállomások vendéglátását. Az elmúlt évtizedben a Fresh Corner az európai régió egyik meghatározó kiskereskedelmi hálózatává vált, és mára több mint 1300 egységgel üzemel, hangzott el a születésnap apropóján rendezett sajtóeseményen.
2025. április 16. 17:52 | Portfolio
Zadar turisztikai előszezonja biztató számokkal indult: áprilisban 18%-kal nőtt a látogatók és a vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest. A horvát tengerparti város egyre népszerűbb a szezonon kívüli időszakban is - tudósított a Croatia Week.
2025. március 27. 14:26 | Portfolio
A keresztény hagyományok és a gasztronómiai szokások miatt a bárányhús különösen kedvelt húsvéti ételnek számít, így nem véletlen, hogy a hazai bárányexport legjelentősebb felvevőpiaca jó ideje Olaszország. Az utóbbi években azonban az európai muszlim közösségek kereslete is megnőtt, így a magyar bárányhús iránt egyre nagyobb az érdeklődés a nyugat-európai országokban is. Idén azonban korántsem volt felhőtlen a húsvét előtti várakozás, a száj- és körömfájás megjelenése ugyanis egy időre magával hozta a bárány exportjának teljes tilalmát is. Hogy ezek után lesz-e idén ízletes bárány a húsvéti asztalon, arról beszélgetünk az Alapvetés podcast új műsorában Holló Mátyással, a Magyar Juh- és Kecsketenyésztő Szövetség elnökével és Gianni Annoni séffel, étteremtulajdonossal. Az Alapvetés podcast aktuális adását azelőtt rögzítettük, hogy Szlovákiában és a Levélen található marhatelepen új ragadós száj- és körömfájás kitöréseket találtak volna.
2025. február 07. 17:28 | Portfolio
Népszerű barbecue étterem zárja be kapuit a Római-parton - írta a We Love Budapest.
2024. december 27. 11:00 | Portfolio
Nincs könnyű helyzetben a magyar borágazat, a csökkenő borfogyasztás és az újvilági borok térnyerése egyre nagyobb versenyre készteti a termelőket, akik a klímaváltozás hatásait is egyre inkább a bőrükön érzik, miközben a fiatalok szinte teljesen elfordultak a borivástól. Ugyanakkor az idei szüret az átlagosnál jobbnak bizonyult, a reprezentációs adó tavalyi eltörlésével pedig nőtt az ünnepi időszakban értékesített borok száma, és az exportpiacok tekintetében is biztatóak a kilátások a Magyar Bormarketing Ügynökség szerint.
Kínálati korlátokról beszélt a cégvezér.
Ez az árfolyamra is hatással lesz.
A gyorsjelentés legfontosabb információja kellemes meglepetést okozott.
A tengeri szállítási díjak mérséklődhetnek.
Szexuális botrányba keveredett.
A Portfolio Checklistben az 1 millió forintos Otthontámogatás részleteivel is foglalkozunk.
Rég esedékes fejlesztések jönnek.
Nvidia, kriptók, Ray Dalio és reáleszközök az új Investben.