Elhunyt Kovács Attila, a DVM Group és a Horizon Development alapítója
Ingatlan

Elhunyt Kovács Attila, a DVM Group és a Horizon Development alapítója

Kovács Attila, aki 1995-ben a DVM Group-ot, majd 2006-ban az egyik legsikeresebb hazai ingatlanfejlesztő céget, a Horizon Development-et alapította, 2021 februárjában végleg eltávozott. A szomorú hírt a cég közölte. Őszinte részvétünk a családjának, a csapatának, minden barátjának és azoknak, akik szerették és tisztelték.

Búcsú Kovács Attilától

Kovács Attila, a DVM group és Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa és ügyvezető partnere 2021. 02. 10-én, 51 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének. A széleslátókörű építész, szenvedélyes üzletember és karizmatikus vezető szakmai öröksége és munkásságának egyedülállóan kifinomult szellemisége tovább él nem csak az általa örökül hagyott épületekben, de minden kollégájának, üzlettársának szívében is, akinek megadatott a vele való közös munka lehetősége.

Kovács Attila a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1994-ben kapott diplomát, majd az Egyesült Államokban, Svédországban, Olaszországban és az Egyesült Királyságban szerzett nemzetközi építész- és projektmenedzsment gyakorlatot. Mindig is fontos volt számára a szakmailag naprakész és progresszív tudás, így tudatosan törekedett arra, hogy látásmódját a világ minden tájáról érkező, szép impulzusok táplálják, amelyekre saját projektjeinek megformálása során is inspirációként tekinthetett.

1995-ben alapította meg a DVM groupot, hazánk legkomplexebb építészeti és építőipari szolgáltatásait nyújtó, nemzetközi szinten is elismert cégcsoportját, majd 2006-ban hívta életre prémium ingatlanfejlesztő cégét, a többszörösen díjazott Horizon Developmentet. A műemlékvédelemben rejlő szépségek és kihívások kettőssége vonzotta, amikor az Eiffel Palace (volt Pesti Hírlap és Légrády Nyomda) és a Váci 1 épület (volt Tőzsdepalota) örökségvédelmi megújulását vállalta feladatként. A Szervita Square Building, a Promenade Gardens és az Eiffel Square épületeinek építészeti megoldásaiban már a kortárs építészet és a környezettudatosság iránti szenvedélyes elkötelezettsége mutatkozik meg.

Kovács Attila minden gondolatát az alkotás határozta meg. Cégcsoportokat, szakmai és baráti közösségeket, személyes és üzleti kapcsolatokat épített. Bármibe kezdett, a tökéletességre törekedett. Az ingatlanfejlesztés és építészet világa mellett szívügye volt társtulajdonosként a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, az Eiffel Palace földszintjén általa megálmodott budapesti St. Andrea Étterem és a Váci 1 épület legfelső szintjén pár éve megnyitott St. Andrea Wine & Skybar. Az emberi közösségek és kötődések nagyon fontosak voltak számára, így a MAFC Martos kosárlabdacsapatához és a XI. kerületi Református Egyházközösséghez való tartozás.

Budapest legszebb műemléki és kortárs házait hagyta nekünk örökül. Ahogyan egy júniusi interjúban még maga nyilatkozta: „Az alkotás, a kreativitás és a fejlesztés a lételemem. Ebből táplálkozom, és ez nyújt friss energiát és értelmet életemnek.” Soha nem akart beállni a sorba. Mindig az innováció, a formabontó és újszerű megoldások, a változó világ új kihívásainak kőbe és betonba való elegáns leképezése, a megvalósítás egyedi volta inspirálta. Az Építészfórumnak az Eiffel Palace átadását követően 2015-ben beszélt erről: „Egyáltalán nem bánom, ha a világ megy valamerre, és én nem abba az irányba megyek.”

Kovács Attila saját cégcsoportjainak és projektjeinek képviseletén túl Budapest egészének városépítészetét is szakmai küldetésének tekintette. A hazai építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban megkapta az ’Év Ingatlanpiaci Szereplőjének’ járó Közönségdíjat, 2016-ban a ’CIJ Leadership’ díjat és 2018-ban a Belváros-Lipótváros által odaítélt ’A Jövő Városáért’ díjat. 2017 és 2019 között az IFK (Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület) alelnöke volt, ahol a hazánkban aktív ingatlanfejlesztő cégek érdekképviseletében, valamint nemzetközi szakmai megjelenéseiben egyaránt szerepet vállalt.

Mindazok, akik tisztelték és szerették, Budapest Belvárosában, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, 2021. február 17-én (szerdán) 09:00 és 18:00 óra között vehetnek végső búcsút Kovács Attilától a pandémiás helyzet kapcsán érvényben lévő minden óvintézkedés betartása mellett.

Emléke örökké szívünkben él.

Attila, a kiemelkedő munkasikerei mellett, 2015-től állandó és kiemelt szereplője és résztvevője volt a hazai ingatlanszakma egyik legfontosabb rendezvényének a Property Investment Forumnak, illetve 2018-ban és 2019-ben a szűk szakmai zsűrinek (Property Awards) is.

Ha valamiért érdemes igazi értéket teremtő ingatlanfejlesztőnek lenni vagy azzá válni, akkor az nem más, mint a megálmodott és a megvalósított, hosszú évtizedeken és akár évszázadokon keresztül velünk maradó épületeken keresztül elnyerhető halhatatlanság.

Attilának ez is sikerült. Nyugodjon békében.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagvállalatai és elnöksége búcsúznak az innovatív ingatlanfejlesztőtől, kiváló szakembertől, inspiráló kollégától és nagyszerű baráttól, Kovács Attilától.

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) tagvállalatai és elnöksége megrendülten értesültek róla, hogy hihetetlenül fiatalon távozott Kovács Attila, az egyesület korábbi alelnöke, a DVM group és a Horizon Development cégcsoportok alapító tulajdonosa, Magyarország egyik legismertebb és elismertebb ingatlanfejlesztője. Halála pótolhatatlan veszteséget jelent szakmánknak. Vele egy progresszív, kiváló építészt, innovatív ingatlanfejlesztőt, remek üzletembert veszítettünk el - mondta Takács Ernő, az IFK elnöke. Az IFK tagjai közösen róják le kegyeletüket a volt kolléga és barát előtt a meghirdetett megemlékezésen, a Szervita tér 8. szám alatti épület bejáratánál, 2021. február 17-én (szerdán) 12:30-kor.

Hihetetlen munkabírása, szenvedélye, alkotni vágyása, páratlan elképzelései és az általa fejlesztett ikonikus épületek is biztosítják azonban, hogy szakmai hitvallása soha nem tűnik el, az általa képviselt ingatlanfejlesztési célokat, víziókat kollégái viszik tovább, nem csak itthon, de külföldön is, hiszen Attila teljesítményét, eredményeit a nemzetközi ingatlanfejlesztési szakma is elismerte.

Takács Ernő elmondta: Kovács Attila jelentős, Budapest arculatát is meghatározó épületeket hagyott örökül, nevéhez példaértékű beruházások fűződnek a műemlék- és örökségvédelemben és a kortárs építészetben is. Példaként említette az Eiffel Palace és a Váci 1 épület (volt Tőzsdepalota) örökségvédelmi megújítását, illetve a Szervita Square Building, a Promenade Gardens és az Eiffel Square épületeinek építészeti megoldásait, amelyben már a kortárs építészet és a környezettudatosság iránti szenvedélyes elkötelezettsége is megmutatkozott.

A múlt, a jelen és a jövő Kovács Attila munkásságában szerves egységet alkotott, minden munkájában felfedezhetőek a múltban gyökerező, jövőt idéző, izgalmas, egyedi megoldások, miközben karizmatikus munkastílusával kollégáit és üzleti partnereit is inspirálta. A megújítás lehetőségét, az újabb kihívásokat kereste egész szakmai pályafutása alatt, és formabontó megoldásainak köszönhetően épületei, fejlesztései halhatatlanná tették. A hazai építészeti kultúra progresszív fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája példaértékű a jövő nemzedékének – emelte ki az elnök.

Kovács Attila a hazai építészeti kultúra fejlődésének és az ingatlanfejlesztés minőségének előmozdítása területén végzett munkája elismeréseként 2011-ben és 2018-ban is megkapta az ’Év Ingatlanpiaci Szereplőjének’ járó Közönségdíjat, 2016-ban az ’Év vezetője’ elismerésben részesült a Construction & Investment Journal (CIJ) Awards-on, és 2018-ban megkapta a Belváros-Lipótváros által odaítélt ’A Jövő Városáért’ díjat. 2017 és 2019 között az IFK alelnökeként aktív szerepet vállalt az ingatlanszektor szakmai és érdekképviseleti tevékenységében, valamint a hazai ingatlanfejlesztés nemzetközi szakmai konferenciákon való népszerűsítésében.

„Fájdalmasan fiatalon ment el. Bár még sok kiváló elképzelés, projektterv, szakmai kihívás várt volna rá, mégis szinte egy teljes élet munkásságát végezte el, hagyta ránk. Büszke vagyok rá, hogy kollégák lehettünk. Az IFK elnöksége és tagsága őszinte részvétét szeretné kifejezni Attila családjának, barátainak, szeretteinek, és munkatársainak is” – mondta Takács Ernő.

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
daru, építkezés, toronydaru, építőipar