Átadták az Ericsson új budapesti székházát

2018. május 29. 13:35  english version   
nyomtatás
 
Átadták a WING Zrt. fejlesztésében megvalósult Ericsson Házat, amelyben az irodák mellett helyet kapott a svéd cég egyik legnagyobb európai kutatás-fejlesztési központja is. A Magyar Nobel-díjasok K+F Parkjának I. ütemeként felépült 24 ezer négyzetméteres ingatlanban 1800 fő dolgozik. Az Ericsson Ház befejezésével elkezdődhet a szomszédos telken a park második ütemének fejlesztése is.

Az utak és a csatornák feltalálása óta nem volt olyan fontos városfejlesztési áttörés, mint a Smart City, azaz az okosváros! Az igazán különleges pedig az, hogy a legkisebb településektől a világvárosokig mindenkit érint. Nézze meg a programot és jelentkezzen most az Önök városa vagy vállalkozása is az eseményre, ahol a téma kiemelt szakértői tartanak előadásokat és beszélgetéseket!A Duna-partján a Műegyetem és az ELTE közvetlen közelében álló, most átadott Ericsson Házban az irodák mellett az épületben kapott helyet a svéd cég egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja, hazánk egyik legnagyobb szerverterme, valamint az Ericsson innovációs műhelye, az Ericsson Garázs is. A budai rakparton található szellemi központ szoros kapcsolatban áll a közeli egyetemekkel, diákoknak, doktorandusz hallgatónak ad munkát és több oktatóval működik együtt a közös kutatási és fejlesztési projektjeiken.

Átadták az Ericsson új budapesti székházát

Az épületet az Ericsson Magyarország hosszú távú szerződés keretében bérli. A házat a WING teljes mértékben az Ericsson és a vállalat 1800 fő itt dolgozójának igényeire szabta. Építése alatt jelentős szerepet kapott a környezettudatosság, ami az energiahatékony működésnél is megmutatkozik. A teljes projekt beruházási költsége 56 millió euró volt.

Átadták az Ericsson új budapesti székházát

Az épület érdekességei:


  • A beruházás során, a legintenzívebb időszakban naponta 460 szakember dolgozott az építési területen.
  • A kivitelezésében 201 vállalkozás vett részt.
  • A szellőztetés során az irodai légkezelők 158 000 köbméter friss levegőt fújnak be óránként, ugyanakkor a hőcserélők biztosítják, hogy a kapcsolódó energiaveszteség minimális legyen.
  • Az épület 500 parkolóhelyet biztosít négy mélygarázs szinten a bérlők és vendégeik számára.
  • Az irodaházat 9500 négyzetméter üvegfelület borítja.
  • A hatemeletes épület vertikálisan mintegy 50 méter, a négyszintes mélygarázsnak köszönhetően mélysége is jelentős, hiszen 21 méterrel a föld alatt található a legalacsonyabb pontja, a földfelszín fölött pedig 29 méter magas.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Skyline Residence - Egy valóban luxus lakópark (x)

XXI. századi formavilág, új építésű luxuslakások a Mártonhegyen. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír

hirdetés
Állásajánlatok
Elemző
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium