FONTOS Kettős válság felé sodorja a hétvégi tragédia Amerika ősellenségét – Minden eddiginél radikálisabb fordulat jöhet
Prémium

Ékszerek és ezüstműtárgyak árverezésével zárja az évet a Báv Aukciósház (x)

Portfolio


' title='
A BÁV Aukciósház december 16-17-én rendezi idei utolsó nagyszabású ékszer-, és ezüstárverését.
Az árverezőház tavaly először rendezett különálló ezüstaukciót, s a rendezvény nagy sikere hívta életre a folytatás ötletét. Az egy évvel ezelőtti árveréshez hasonlóan most is válogatott kvalitású használati- és dísztárgyat, köztük számos igazi különlegességet is árverésre kínál a Báv Aukciósház. A most árverésre kerülő anyag összeállításánál fontos szempont volt, hogy ne csak a gyűjtők, hanem az ajándékozó kedvű vásárlók is igényes ékszer és ezüst műtárgyakat tudjanak ajándékozni.



A BÁV Zrt. 2008. december 6. és 14. között ezüst és ékszerkiállításon mutatja be karácsonyi árverési anyagát.
Az első aukciós napon - december 16-án - ékszerekre licitálhat az érdeklődő közönség.
Az urak maguk számára leginkább a gyönyörű kézelőgombok és órák között válogathatnak. Utóbbiak közül ilyen például egy Breitling Cadette, 17 köves ankerjáratú stopperes óra, valamint egy 17 köves stopperes chronographe Landeron karóra.
A hölgyek figyelmébe ezúttal is a minőségi ékszerek legváltozatosabb kínálatát ajánlhatjuk. A

' title='
legkülönlegesebbek egyike a képen is látható szitakötőt formáló melltű. A szitakötő szárnyait egymáshoz közel helyezett csillogó gyémántok és rubinkövek díszítik. A XIX. század második felében jöttek divatba a természetből vett motívumokat utánzó ékszerek, de még a szecesszió idején is nagyon közkedveltek voltak. A melltű kikiáltási ára 350.000 Ft.
Szintén különleges darab egy finoman megmunkált nagy csepp formájú topáz függő, melyet apró briliánsok kereteznek. Jelentős érdeklődésre tarthat számot a 2.000.000 Ft-ról induló nyakék, melynek szintén csepp formájú függőjét egy nagyméretű, olívzöld, 6,85 karátos, csiszolt briliáns ékesít.

Az antik ezüsttárgyak árverésre december 17-én, a második aukciós napon kerül sor. Kiemelkedik közülük például egy egyedi kivitelű, elegáns gyümölcskínáló tál, mely a benne található, eredeti, fúvott és csiszolt üvegbetét miatt igazi ritkaság.
Említést érdemel egy hatdarabos, pesti mesterjeggyel ellátott, reprezentatív teásszervíz, egy puttókkal és bőségszarukkal díszített neorokokó díszkosár, továbbá egy historizáló kandeláber-pár, melynek két darabját egy-egy reneszánsz öltözetet viselő ifjú és egy-egy cizellált kivitelű madárfigura díszíti.
Igazi ritkaság a képen látható, Párizsból származó, empire

' title='
stílusú ecet- és olajtartó készlet, melyet kezükben fáklyát tartó, kutyákon lovagló puttófigurák díszítenek, mely 420.000 Ft. kikiáltási árról indul.
A 19. és 20. század szinte minden jelentős stílusát megtaláljuk a kínálatban, a legjelentősebb európai műhelyek alkotásai között; így több dísztál, tálca, kínálótál, teáskanna, cukrosdoboz, és egy kávéskészlet is színesíti a kollekciót.

Program
A kiállítás december 6-tól 14-ig tekinthető meg minden nap 10-18 óráig a BÁV Aukciósházban (Budapest, 1052, Bécsi u. 1-3.)
Az aukcióra december 16-án és 17-én 17.00 órakor kerül sor a BÁV Aukciósházban (Budapest, 1052, Bécsi u. 1-3.).
BÁV
A BÁV az 1773-ban Mária Terézia által - királyi alapítólevéllel - Pozsonyban alapított jogelődje révén több mint 234 éves történetével a legrégebbi jogfolytonosan működő magyar vállalkozás. A díszes alapítólevél bőrkötésben, nagy királyi lógó pecséttel jelenleg is a társaság tulajdonában van. A cég tevékenységét a tradíciókhoz való ragaszkodás és a folyamatos megújulásra törekvés egyszerre jellemzi, biztosítva a dinamikus továbbfejlődést, a modern kereskedelmi és pénzügyi világhoz való mind szorosabb kötődést. A társaság 1920-ban rendezte meg első művészeti aukcióját. Árveréseit azóta is nagy érdeklődés kíséri.


A BÁV Aukciósház következő aukciója 2008.december 16-17-én kerül sor.

Kiállítás Időpontja : 2008. december 6-14. 10.00 - 18.00 óra

Árverés időpontja : 2008. december 16-17. 17.00 óra
Helyszín: BÁV Aukciósház, (Budapest, 1052, Bécsi u. 3.)

http://www.bav.hu
(x)
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Raiszi halálának beláthatatlan következményei lehetnek Iránra és az egész világra
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
BGE_Vertesy_Eszter