Prémium

Környezetet kimélő bázisállomásokat telepít a T-Mobile (x)

Portfolio
Sikeres kísérlet után a T-Mobile megkezdte a hidrogénnel is működő, a környezetet kímélő bázisállomások sorozatos telepítését

A klímaváltozás kapcsán világszerte keresik azokat a megoldásokat és lehetőségeket, amelyek révén jelentősen csökkenthető az emberi tevékenység környezetre gyakorolt káros hatása. A fenntartható fejlődés és a Föld erőforrásaival való hosszú távú hatékony gazdálkodás új szemléletmódot és technikai megoldásokat követel meg. A Magyar Telekom fenntartható fejlődésre vonatkozó stratégiai céljainak megvalósításában fontos szerepet játszik a T-Mobile azon kísérlete, melynek során 2008 őszén üzembe helyezte az ország első PEM-cellával is működő bázisállomását.

A T-Mobile kísérleti állomásának csaknem egy éves sikeres tesztelése után elkészült a sorozatban is telepíthető energiaforrás műszaki megoldása. Ennek révén 2009-ben a szükségüzemű áramellátáshoz öt újabb bázisállomásra telepítik a PEM-cellát, 2010-ben pedig további állomások épülnek ezzel a technológiával. A T-Mobile PEM-cellák alkalmazása terén Európában is élen jár.

A PEM-cella legfontosabb előnye, hogy hidrogéngázt használ fel villamos áram termelésére oly módon, hogy a membrán felületén pozitív hidrogénionok és szabad elektronok keletkeznek. Az elektronok sokaságából villamos áram hozható létre, a hidrogénionok a levegő oxigénjével egyesülve pedig vízként távoznak a cellából. A hidrogén a föld egyik legalapvetőbb anyaga, minden vízcseppben és szinte valamennyi szerves vegyületben megtalálható. A belőle nyerhető energia tehát szinte végtelen mennyiségben áll rendelkezésünkre. A vízből pl. elektrolízissel állítható elő, amihez a villamos áram szintén természetes módon szélerőművekből nyerhető. A PEM-cellában az energiaátalakítás csendben, mozgó alkatrész és káros anyagok felhasználása nélkül valósul meg. A környezetbe illeszkedését pedig a víz-hidrogén-víz körfolyamat jellemzi, ráadásul a PEM-cella rendkívül "igénytelen" és hosszú életű.

A PEM-cellával olyan körfolyamat valósítható meg, amellyel az energiafelhasználás teljes mértékben "zöld", azaz szén-dioxid-mentes lesz. A legkorszerűbb technológia és további környezetbarát megoldások kombinált alkalmazásával teljes mértékben "zöld" bázisállomások telepíthetők, azaz kiválthatók a dízelgenerátorok, az akkumulátorok és a klímaberendezések, csökkentve ezzel az energiafelhasználást és a szén-dioxid-kibocsátást is.

Fontos cél emellett, hogy a legkorszerűbb környezetkímélő bázisállomások hasznosításába hazai kutatók és vállalkozások is nagyobb számban kapcsolódjanak be. Jól példázza ezt, hogy az újratölthető hidrogénpalackok hazai töltési lehetőségei ennek a projektnek köszönhetően indultak fejlődésnek. A mobil- és telepített hidrogén-töltőállomások haszonélvezője pedig már a nagyközönség lesz, hiszen a hidrogénhajtású autók üzemeltetésének ezek az állomások nélkülözhetetlen eszközei.


A T-Mobile a Magyar Telekom mobil szolgáltatásainak márkája. A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja. További információk a http://www.t-mobile.hu weboldalon találhatók
(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Béketárgyalás lesz az ukrajnai háború lezárásáról, de máris jött egy igazán rossz hír

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
shutterstock_1940409019