Prémium

Információk és példák vállalkozói döntéshozóknak (x)

Portfolio
A Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MFB) kiemelt figyelmet fordít a mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) fejlesztési-, beruházási- és forgóeszköz finanszírozási igényeinek megoldására. A kedvezményes kamatozású és hosszúlejáratú hitelkonstrukciók feltételeiről az MFB honlapján részletes információk találhatók. Külön rovatban olvashatók a tavaly szeptembertől elindított és rendszeresen frissített KKV HÍREK, amelyek számadatok segítségével tájékoztatnak a beérkezett és jóváhagyott hitelkérelmek alakulásáról.
A KKV szektor számára a különféle hitelprogramok keretében eddig kihelyezett hitelállomány összesített adatait a Bank hetente teszi közzé, a közvetlenül jóváhagyott hitelek havonként kerülnek összesítésre. Mindemellett a KKV HÍREK a hitelek felhasználásának kiváló példáit is bemutatja, azt remélve, hogy ezzel segíthet mindazoknak, akik még csak terveznek, számolnak, elemzik a piac várható alakulását, vagy már ott tartanak, hogy vállalkozásuk számára a megfelelő hitellehetőséget keresik.
A Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2010. május 24-ig több mint 320 milliárd forint új hitelt hagyott jóvá indulásuktól számítva a vállalkozói programok szerinti hitelek keretében. A Bank május 17-a és május 24-e között 1 182 millió forintot folyósított a KKV szektor vállalkozóinak, ami a korábban jóváhagyott hitelszerződések teljesítése.
2009. január 1-eje óta eddig 76,8 milliárd forintot fizetett ki a Bank a mikro-, kis- és középvállalkozások hitelkérelmeire. Az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési, Agrárfejlesztési és az Agrár Forgóeszköz, valamint az MFB Forgóeszköz Hitelprogramok keretein belül további jelentős források állnak még a KKV szektor rendelkezésére.

A Bank KKV hiteleinek kedvezményes kamata változatlanul 6% alatt van (3 havi EURIBOR + legfeljebb 5%, 15 éves futamidőre). Ezen a héten az MFB által bemutatásra kiválasztott vállalkozás a Dr. Békés Fogszakorvosi Bt., a Rábabogyoszlói Medi-Szol Kft. és a Gömb Optika Kft.

' title='


' title='


' title='
A fogszakorvosi rendelő fejlesztése

2005 júniusától a Dr. Békés Fogszakorvosi Bt. megvásárolta a gyomaendrődi 4. számú fogorvosi körzetet. Rövid idő alatt kiderült, hogy a viszonylag nagy betegforgalomhoz kicsi a rendelő mérete. Különösen azért, mivel a minőségi betegellátást tűzték ki célul a tulajdonosok. Az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezeten keresztül, az MFB által refinanszírozott hitelből európai színvonalú, minőségi körülményeket sikerült teremteniük. Egy új rendelőt nyitottak, ahol két tágas váróterem és recepció várja a pácienseket. Kartonozót és röntgen helyiséget is kialakítottak, ezáltal a pácienseknek nem kell közel 50 kilométert utazniuk a mindennapi diagnosztizáláshoz nélkülözhetetlen röntgenfelvétel elkészítéséért. A helyiség a legszigorúbb sugárvédelmi biztonsági követelményeknek is felel meg.
Három különálló kezelőhelyiséget alakítottak ki, hogy a betegellátás ne csak körzeti szinten történjen, hanem magánrendelésen is folytathassanak kezeléseket Kényelmes, multifunkcionális fogászati székek, száloptikás kezelő műszerek, digitális panoráma röntgen és a száj nyálkahártyájának gyógyítására lágylézer segíti a fogorvosok munkáját.

Új rendelővel gazdagodott a pécsi egészségügyi ellátás

A pécsi székhelyű Rábabogyoszlói Medi-Szol Kft. 1992-ben alakult, háziorvosi és foglalkozás-egészségügyi ellátásra. Jelenleg közel 160 gazdasági társaság részére teljesít egészségügyi szolgáltatást (ez több mint 2500 munkavállaló alapellátását jelenti), valamint háziorvosi ellátás keretében 1300 beteget látnak el.
Hosszú ideig önkormányzati tulajdonú, bérelt helységekben fogadták a betegeket. A kialakított rendelőkből az utolsó 5 évben háromszor kellett tovább költözniük. Az állandó változást már a betegekkel sem tudták elfogadtatni, ezért 2005-ben saját tulajdonú rendelő építéséről döntöttek.
A városban akkor indult a "Király-Ház" néven ismertté vált lakó- és szolgáltató ház építése. A cég ekkor határozott úgy, hogy a szolgáltató házban, forint alapú kölcsön segítségével belevág egy korszerű, európai színvonalú új egészségcentrum építésébe, az addigi pécsi telephely helyett. Ebben a Magyar Fejlesztési Bank Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramja volt segítségére. 2007. február elsején be is költözhettek a minden igényt kielégítő 120 négyzetméteres orvosi komplexumba a betegek és az ott dolgozók megelégedésére.

A bérelt üzlettől a piacvezető szalonig - Gömb Optika

A Gömb Optika Kft.-t 2001 májusában három magánszemély alapította. A Társaság egy kaposvári belvárosi bérelt üzlethelyiségben kezdte működését. Napszemüveg, szemüvegkeret, szemüveglencse értékesítéssel, szemüvegkészítéssel, valamint kontaktlencse forgalmazással foglalkoztak, melyekhez szemészeti járó betegellátás is kapcsolódott. A Kft. életében jelentős változás 2004-ben történt, amikor saját üzlethelyiséget vásároltak. Mindezt a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott EURÓPA Technológiai Felzárkóztatási Beruházási Hitelprogram segítségével megvalósították meg.
Az új üzlethelység a kaposvári sétálóutcán található, mérete a régebben béreltének a négyszerese. Mindez lehetővé tette egy kulturált, kényelmes rendelő, várakozó helyiség, eladótér és műhely kialakítását. Ezek a tényezők tovább növelték a forgalmat, amely jelentős többletmunkával is együtt járt. Ennek köszönhetően ma már 3 szemész szakorvos és 5 alkalmazott dolgozik a szalonban.
A Gömb Optika Kft. az elmúlt 9 évben Kaposvár piacvezető optikai szalonjává nőtte ki magát. Ebben jelentős szerepe van annak is, hogy különböző gazdasági társaságokkal, állami cégekkel, önkormányzati megrendelőkkel állnak szerződésben nagyobb megrendelések tekintetében.
A Társaság az elért piacvezetői pozíció megtartása érdekében a folyamatos technikai fejlesztést és szolgáltatásainak bővítését, valamint dolgozóinak az állandó szakmai továbbképzését tűzte ki célul.
Holdblog

Ezek a világ legfejlettebb startupvárosai

Alig van európai szereplő a világ legfejlettebb startupvárosai közt, de legalább a leggyorsabban fejlődő ökoszisztémák terén előkelő helyen van a kontinens. Ezek a világ vezető... The post

Ricardo

Öröm van

Megjelent idehaza Carl Menger A közgazdaságtan alapelvei című 1871-es klasszikus műve. Tolle, lege!

Kasza Elliott-tal

3M Company

Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes a 4 részvénye után kapott egy SOLV részvényt. Ez eddig nagyon szép, azonban 05.14-én MM

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, ötéves szuperállampapír: tízmilliárdokat buktak a magyarok az értelmetlenné vált befektetésen
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
DurerPark_05