Prémium

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Portfolio
Egy alkalmazottra vetítve átlagosan évente 250 ezer forintos veszteséget jelenthet egy cégnek, ha munkavállalói betegség miatt kiesnek a munkavégzésből. Egy jól kidolgozott magán-egészségbiztosítási csomaggal azonban ennek egy része biztosan megspórolható.
Manapság az egyre hosszabb várólisták korát éljük: az állami egészségügyi ellátásban akár napokat is igénybe vehet még a kevésbé súlyos betegségek diagnosztizálása is. Adott esetben több rendelőbe - háziorvoshoz, laborvizsgálatra, szakorvoshoz - is el kell mennie a páciensnek, mire megtörténik a kórmegállapítás és elkezdődhet a megfelelő kezelés.

Az idő pedig mint tudjuk pénz. Különösen igaz ez az állítás, ha egy kis- és középvállalkozásnak betegség miatt nélkülöznie kell valamely meghatározó szakemberét, hiszen ilyen esetekben szó szerint minden kiesett óra, minden kiesett nap súlyos forintokat jelenthet.


Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással

Egy munkaadónak éppen ezért elemi érdeke, hogy munkavállalói minél szakszerűbb egészségügyi ellátásban részesüljenek, ne kelljen csupán a hosszú váróslisták miatt akár több napra is kiesniük a munkavégzésből. Egy cégnek évente egy munkavállalóra vetítve a KSH bruttó átlagbérével számolva a járulékos és nehezen számszerűsíthető költségeket ide nem számolva, átlagosan 250 ezer forintjába kerül az, hogy az alkalmazottja beteg. Vagyis minél inkább óvja az alkalmazottak egészségét, annál kevesebb pénzt kell a szélbe szórnia. Ha csak a várólisták, elhúzódó kezelések és nehézkes ügymenet kiváltásával felére tudja csökkenteni a kiesett munkanapokat, havonta több ezer forinttal lesz beljebb alkalmazottanként.

Magán-egészségbiztosítás juttatásként

A jó hír az, hogy ma már léteznek olyan korszerű megoldások, amelyekkel a munkadók sokat tehetnek azért, hogy csökkentsék a munkavállalóik betegség miatt kieső napjait. Az egyik ilyen csodafegyver a béren kívüli juttatásként nyújtott magán-egészségbiztosítás. Egy ilyen szolgáltatás esetében a rendelőkben töltött idő biztosan töredékére csökkenthető, hiszen nincsenek várólisták.

A magán-egészségbiztosítás (például a Generali Biztosító által kínált Company Care) testreszabottan nyújtható a dolgozóknak. A vállalkozás maga állapodik meg a biztosítóval arról, hogy hány munkavállalót kíván bevonni, ők milyen típusú csomagot kapjanak, illetve a szolgáltatásokba esetleg milyen speciális elem kerüljön bele.

Ez a juttatás ráadásul az új munkaerő toborzásban, és a munkavállalók lojalitásának növelése szempontjából is kiváló eszköz, hiszen - ahogy az egészség, és az egészségügyi ellátás kérdése egyre inkább a mindennapi figyelem középpontjába kerül - egy ilyen extra juttatás vonzóbbá tehet egy munkahelyet a versenytársaknál. Ez az aduász pedig a munkavállalókért folytatott, egyre inkább kiéleződő harcban aranyat érhet.

Ha többet szeretne megtudni az egészségügy és a céges költségek közötti összefüggésekről, kattintson!


(x)
bika wall street index tőzsde
jean cloude juncker
mol olajipar
huawei mobiltelefon
víz water
vonat train máv
e-cigi vape
LONDON, UNITED KINGDOM - 2019/09/04: British Prime Minister Boris Johnson is seen leaving No 10 Downing Street to attend his first Prime Minister's Questions at the House of Commons. Later today the MPs will debate bill that could block no-deal Brexit. ()
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
kiállítói pr-hez