Prémium

Jól jönne az anyagi segítség az ünnepekre? (x)

Portfolio
Ha átmeneti pénzügyi nehézséget jelentenek az ünnepek és nincs más megoldás, kisebb összegű személyi kölcsön húzhat ki a bajból. Megnéztük a decemberi kínálatot és az akciókat.
Villámgyorsan, akár napon belül tudunk ma már szabad felhasználású személyi kölcsönt igényelni, ráadásul idén nem változtak nagyot a kamatok, így továbbra is olcsó átmeneti megoldást jelenthet egy hitel, ha minden kötél szakad - összesített kalkulációi alapján a Bank360 pénzügyi kalkulációkkal foglalkozó szakportál. Ráadásul az ünnepek alatt fokozottan szükség lehet a kölcsönre valamilyen nem várt kiadás miatt. Sajnos jellemző: a karácsonyi készülődésben tervezés nélkül túlköltekezünk. Csábítóak az ajánlatok, nem vitás, de nagyon nem mindegy, hogy mennyit szánunk a karácsonyi készülődésre, és ha hitelt veszünk fel, milyen konstrukciót választunk.

Mire érdemes figyelni, ha hitelt választunk?

Ha gyorsan kell hitel, hajlamosak vagyunk a legelső adandó alkalommal felvenni azt, ami elénk kerül. A Bank360 szerint nem is hibázhatunk ezzel nagyobbat: szinte biztos, hogy ha összehasonlítanánk a pénzintézetek ajánlatait, találnánk kedvezőbb hitelt. Ezt tette a Bank360 is személyi kölcsön kalkulátor segítségével. A pénzügyi szakportál arra volt kíváncsi, hogy melyek azok az 500 000 forintos hitelek, amelyeket decemberben a legkedvezőbb díjak és teljes visszafizetendő összeg mellett vehetők fel és mellé még kiszámítható biztonságos törlesztésre is számíthatunk, azaz fix kamatozásúak. Íme, a legkedvezőbb kölcsönök, 36 hónapos futamidőre:

Jól jönne az anyagi segítség az ünnepekre?
Ahogy azt láthatjuk, a legjobb ajánlat több mint 20 000 forinttal lesz végül kedvezőbb összességében, mint a lista negyedik szereplője. Látható, miért éri meg utánanézni egy hitelkalkulátorral, hogy mely kölcsönök lehetnek a legelőnyösebbek: mindössze néhány kattintással spórolhatunk magunknak tízezreket, ami elég jó órabér így.

De mi a helyzet akkor, ha a jövedelmünk nettó 250 000 forint felett van? Jellemzően ilyen fizetésnél a bankok már kedvezményeket is adnak, így még olcsóbb lehet a hitel. Nézzük, mire jutott a Bank360:

Jól jönne az anyagi segítség az ünnepekre?
Ahogy az látható, magasabb jövedelem mellett ugyanazon kölcsönök egy része kedvezőbben igényelhető és akár további ezreket is spórolhatunk a karácsonyi rohanásban, ha jól választjuk meg a személyi hitelt.

Érdemes figyelni az éppen futó akciókat is, hiszen a pénzintézetek lazíthatnak az igénylési feltételeken vagy további kamatkedvezményt is adhatnak. A Sberbanknál például a Fair Express Plus személyi kölcsönre Árgarancia akció vonatkozik, azaz a bank az év végéig leadott igényléseknél módosít a konstruckión, ha azonos feltételek mellett találunk kedvezőbb kölcsönt. A Cetelemnél 20 000 forintos ajándékutalványt kaphatunk sikeres igénylés esetén. Nagy segítség lehet a CIB Bank újítása is, hiszen a pénzintézet nemrég indult el a teljeskörű online hiteligényléssel, azaz akár otthonról a gép előtt ülve igényelhetünk mindössze egy óra alatt.

Ha minden kötél szakad, gyors segítség lehet

Aki tehát kis összegű kölcsön felvételét tervezi, gyorsan és különösebb nehézségek nélkül igényelhet olyan szabad felhasználású személyi kölcsönt, amelyet bármire elkölthet, akár már az igénylés után néhány órával. A személyi kölcsön jövedelemfedezetű, így az igényléshez rendszeres jövedelem igazolása szükséges egy legalább 3 hónapja meglévő munkaviszonyból. Ha szükségünk van a kölcsönre, a karácsonyi rohanásban is szakítsunk időt a megfontolt döntésekre, és hasonlítsuk össze akár a személyi kölcsönöket, akár a nagyobb összegű hiteleket, hiszen, ahogy azt láthattuk, egy elhamarkodott döntéssel több tízezer forintot hajítunk ki az ablakon, amelyek jól jöhettek volna a ünnepi készülődésben.

(x)
E.ON
KPMG
Musk
Frankfurt Stock Exchange
Stock exchange
fed
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. szeptember 25.
Követeléskezelési trendek 2019
2019. október 1.
Öngondoskodás 2019
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Pénzügyi modellező

Pénzügyi modellező

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Tőzsdetanfolyam
Légy tudatos a pénzügyeidben, vedd a saját kezedbe az irányítást.
IT válság közeledik a pénzügyi szolgáltatóknál és nagyvállalatoknál