Prémium

Kamatmentes Válságkezelő hitel az MFB pontokon (x)

PR cikk
A megújult KKV Technológia Hitelprogram keretében már a likviditás biztosítására is felvehető a nulla százalékos kölcsön

Kamatmentes hitelt kaphatnak a mikro-, kis- és kisvállalkozások az MFB Pontokon. Az uniós forrású Mikro-, Kis- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram júniustól a válság hatásainak kivédésére is szolgál, vagyis likviditás- és forgóeszköz finanszírozásra is felvehető a beruházási célok mellett nulla százalékos kamattal.

GettyImages-1170343424

Akár 300 millió forintot is igényelhetnek a mikro-, kis- és közepes vállalkozások forgóeszköz- és likviditás finanszírozásra a megújult KKV Technológia Hitelprogram keretében kamat- és díjmentesen. A Mikro-, Kis- és Kisvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram (GINOP-8.3.5-18) átdolgozása során a még rendelkezésre álló, közel 137 milliárd forintos keretösszeg felét erre a célra különítették el, így ötéves futamidővel vehető fel tulajdonképpen szabad felhasználásra a kölcsön, amelynél a nulla százalékos kamatterhek mellett csak a tőkét kell törleszteni. A keret másik fele továbbra is beruházási célra vehető fel, itt a futamidő akár hét év is lehet, az igényelhető legnagyobb összeg 150 millió forint, a kölcsön pedig ugyanúgy kamatmentes. A rendkívül kedvező konstrukció az uniós támogatási feltételrendszernek megfelelően érhető el, vagyis a közép-magyarországi régió (Pest megye és Budapest) vállalkozásai kivételével bármely mikro-, kis- és közepes vállalkozás igényelheti az MFB Pontokon. Az érintett vállalkozások számára ez a legolcsóbb finanszírozási lehetőség, amely a működés fenntartására, a válságból való kilábalásra ugyanúgy felhasználható, ahogy a felkészülésre a válság utáni technológiai versenyre is.

A kedvező konstrukció része a Magyar Fejlesztési Bank és az MFB Csoport válságkezelő- és gazdaságélénkítő programjának. Az állami pénzintézeti csoport teljes programja 1500 milliárd forintos, amelyben az induló cégektől a legnagyobb vállalkozásokig minden gazdasági szereplő megtalálhatja a számára megfelelő finanszírozási formát. A program célja, hogy a hitel-, tőke- és garanciaprogramok mentőövet nyújtsanak a bajba jutott cégeknek, ugyanakkor fontos a fejlesztések, beruházások, jelentős méretű projektek megvalósításának ösztönzése is.

Az MFB Csoport válságkezelő- és gazdaságélénkítő programja három pilléren nyugszik: támogatott hitelek mellett garanciavállalást és célzott tőkejuttatást is kínál az állami bank leányvállalataival, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.-vel és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-vel, valamint külső partnereivel összefogva.

A kisvállalkozások számára átdolgozott KKV Technológia Hitelprogram mellett az MFB Krízis Hitelét is kínálják már az állami pénzintézet hitelközvetítő partnerei 2,5 százalékos kamattal. Ez azokat a vállalkozásokat is átsegíti a nehézségeken, amelyek más forrásból nem tudják megoldani a járványhelyzet miatt kialakult likviditási problémáikat. A közép- és nagyvállalatok számára az MFB Versenyképességi Hitel áll rendelkezésre, míg a krízis előtt jól működő kisebb, közepes vagy nagyvállalatok, valamint az innovatív üzleti elképzelésre épülő startupok a Hiventures Zrt. által kidolgozott tőkeprogramok kínálta tőkeinjekciót is választhatják. A harmadik pillér pedig a hitelgarancia vállalása, amellyel jelentősen javítható a vállalkozások hitelképessége.

Az MFB válságkezelő- és gazdaságélénkítő termékei már igényelhetők a Magyar Fejlesztési Banknál és a programjaiban részt vevő pénzintézeteknél, a részletekről a www.mfb.hu oldalon érdemes tájékozódni.

(x)

koronavírus oltás vakcina kórház
oltás vakcina fecskendő harmadik oltás koronavírus covid-19
brit járvány koronavírus
anthony-fauci-feher-haz-vezeto-egeszsegugyi-tanacsado
koronavírus vakcina oltópont

Kiszámoló Te mennyit költesz?

A tegnapi cikk kommentjeiben előkerült, hogy ki mennyit keres és mennyit költ, egyesek szerint sehogy nem tudják 800...

Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Jakab Ákos, a Raiffeisen Bank vállalati és befektetési banki üzletágvezetője